Siyaset

Kılıçdaroğlu: “Yeni bir tek adam aramıyoruz. Yeni bir sistem kuruyoruz”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin vizyon belgesi tanıtım toplantısı açılış konuşmasında CHP’nin yeni bir sistem için çalışmalarını sürdürdüğünü bu çerçevede 70 kişilik siyaset üstü bir güç birliği grubu oluşturduklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlığı ile duyurduğu vizyon belgesi tanıtım toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin 70 kişilik siyaset üstü bir “güç birliği” oluşturduğunu, bu takım ile yeni bir sistem inşa edileceğini açıkladı.

İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen vizyon belgesi tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, “Kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, toplumsal güven ve huzurun hakim olduğu bölgesinde barışın ve refahın merkezi haline geldiği bir Türkiye’yi inşa edeceğiz,” dedi.

Kılıçdaroğlu, Dünyadan ve Türkiye’den konusunda uzman 70 isim ile görüştüğünü, bu isimler ile siyaset üstü yeni bir “güç birliği” oluşturulduğunu açıkladı.

CHP Lideri, “Bu 70 değerli isim ne bir kişi için ne bir parti için ne de iktidar için çalışacaklar, onlar vatanları için çalışacaklar. Çünkü, Bay Kemal olmak böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmektir. Çünkü benim işim sistemi kurmaktır, çünkü benim işim sistemi çalıştırmaktır. Benim işim ayrıca o sistemi kalıcı kılmaktır,” ifadelerini kullandı.

“Bu değerli isimlerle kurduğum sistem Türkiye’yi hızlıca karanlıktan çekip aydınlığa çıkaracak. Cumhuriyet kendi özünden güç alarak yeniden şahlanacak,” dedi.

ABD’li Rifkin Başdanışman

Bu çerçevede ABD’li yazar ve kuramcı Jeremy Rifkin, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Hakan Kara, Ufuk Akyiğit, CHP Sözüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Yoksulluk ve Dayanışma ofisi koordinatörü Hacer Foggo partinin öngördüğü para politikalarının çerçevesini çizdi.

Kılıçdaroğlu, Jeremy Riffkin’in CHP Liderine Endüstriyel Dönüşüm Baş Danışmanı olarak yardım edeceğini duyurdu. Faik Öztrak, Makroekonomik çözümlerden, Böke ise dijital kalkınma ve yeşil dönüşümden sorumlu olacak.

CHP’nin kadrosunda ismi dikkat çeken ABD’li yazar Riffkin, eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in de aralarında olduğu Avrupa ve Çin’deki hükümetlere ekonomilerini “üçüncü sanayi devrimi” olarak adlandırdığı bakış açısı doğrultusunda danışmanlık verdi. ABD’de tartışma yaratan “yeni yeşil anlaşma” için de fikir ilhamı olan Rifkin, CHP’nin yeni vizyonunu da bu çerçevede belirleyecek.

CHP liderinin açılış konuşması tam metni: CHP

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

8 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

16 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

18 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

18 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago