Siyaset

Akşener ve Kılıçdaroğlu sürpriz toplantıda bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ahlatlıbel Tesislerinde bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara’da bir araya geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine 27 Aralık akşam saatinde bir araya gelen iki lider Ankara Ahlatlıbel Tesislerinde akşam yemeği eşliğinde basına kapalı toplantı yaptı.

Kılıçdaroğlu, bu görüşme nedeniyle, katılacağı televizyon programını da iptal etti.

Toplantı ardından henüz bir açıklama yapılmazken, Altılı Masa içerisinde özellikle cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili gerginlik yaşandığı üzerine tartışmalar sürüyor.

İYİ Parti lideri Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen mahkumiyetin ardından Saraçhane’deki mitinge katılması tartışma yaratmıştı.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre iki liderin toplantıda adaylık tartışmalarını gündeme getirmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu, görüşme öncesinde CHP’li yetkililerle değerlendirme toplantısı yaptı ve kurmaylarına “gündemdeki tüm konuları görüşecekleri” mesajı verdi.

Görüşmede, ayrıca AK Parti’nin başörtüsü ve ailenin korunmasıyla ilgili anayasa değişiklik teklifinin de gündeme geldiği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu 25 Aralık’ta İmamoğlu ile Ankara’da görüşmüştü.

YetkinReport

Recent Posts

İlber Ortaylı, İran Savaşı Konuşunda Ne Düşünüyordu?

İlber Ortaylı "Hocayı" 16 Mart 2026 günü uğurladık. O’na “Türkiye’nin Hocası” unvanı yakıştırılıyor. Çok yerinde…

4 saat ago

Gürlek “Belgeler sahte” dedi. Özel Israrlı: “Girip Bakalım”

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 17 Mart’ta CHP lideri Özgür Özel’in mal varlığı hakkındaki açıklamalarına 18…

4 saat ago

İlk Üst Düzey İstifa: Trump İran Savaşına İsrail Baskısıyla Girdi

ABD’nin Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC) Direktörü Joseph Kent, 17 Mart’ta Başkan Donald Trump’ın İsrail…

18 saat ago

Özel: Adalet Bakanı 19 Yılda Bu serveti Nasıl Yaptı? Gürlek: İftira

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 17 Mart’ta parti genel merkezinde düzenlediği “Küçük turpun büyük marifetleri”…

20 saat ago

İlber Ortaylı’nın Ardından: Bir Ülke Değerlerini Nasıl Hatırlamalı?

Artık aramızda değil. Türkiye yalnızca bir tarihçisini değil, aynı zamanda entelektüel hayatına renk ve dinamizm…

1 gün ago

Türkiye Çok Gergin: İşte Toplumsal Gerilimin Resmi

Research Istanbul’un 16 Mart 2026 tarihinde aboneleriyle paylaştığı Türkiye Raporu araştırması, Türkiye toplumunun ruh hâline…

1 gün ago