Siyaset

Ve Altılı Masa cumhurbaşkanı aday çalışmasına başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Altılı Masa Liderler Buluşmasında bir araya geldi.

Altılı Masa olarak adlandırılan altı muhalefet partisi lideri Gelecek Partisi lideri Ahmet Davtuoğlu’nun evsahipliğinde 5 Ocak’ta toplandı. Yaklaşık 9 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, ortak aday üzerinde anlaşıldığı ve cumhurbaşkanlığı adaylığı tespiti için liderlerin müzakerelere başlayacağı açıklandı.

Metinde, “Genel başkanlar arasında ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerinin başlatılmasına karar verilmiştir,” ifadesi yer aldı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu “Altılı Masa” liderleri 5 Ocak’ta Ankara’da Gelecek Partisi binasında bir araya geldi.

12:30’da başlayan toplantı, 21:30’da sona erdi.

Altılı Masa ortak metninde 6 Nisan’dan önce yapılacak bir erken seçime destek verileceği, sonra yapılacak erken seçime destek verilmeyeceği açıklandı.

Açıklamada “Bu çerçevede işbirliği sürecimizin somut adımlar iki ortak metnini daha tamamlama aşamasına getirdik. Geçiş süreci yol haritası ve ortak politikalar metnini 30 ocakta kamuoyunun bilgisine sunacağız,” ifadeleri kullanıldı.

Başörtüsü yasağı ile ilgili Anayasa değişikliği önerisine de açıklamada yer veren Altılı Masa, yasağın kalkması için “tam bir mütabakata” varıldığını belirtirken, “meselenin seçim malzemesi olarak görüldüğünü ortaya koymaktadır” ifadesini kullandı.
Altılı Masa, “muhalefetten gelecek önerilere önyargısız olarak yaklaşılarak metinlerin uzlaşı içinde çıkması beklenilmektedir,” dedi

YetkinReport

Recent Posts

Gerçek sorunları çözmek yerine sözde “sivil” anayasa dayatması

TRT Haber’in “Yeni anayasa sürecinde 3 yöntem” başlıklı haberine göre TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un siyasi…

2 saat ago

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: eğitim ideolojinin tatmin alanı değildir

Millî eğitim sitemimiz yıllardır devasa sorunlarla boğuşuyor. Bir yandan hızla artan nüfus, bir yandan inanılmaz…

2 saat ago

Söyleten sensin: Sinan Ateş cinayeti örtbas edilebilir mi?

Sinan Ateş cinayetine dair iddianamenin tamamlandığı haberleri 29 Nisan’da haber sitelerine düştü. 16 ayda hazırlanan…

20 saat ago

Erdoğan: “İsrail kararında amacımız Netanyahu’yu ateşkese zorlamak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantıda…

2 gün ago

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve…

3 gün ago

Erdoğan’dan da Özel’den de siyasette yumuşama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’den 2 Mayıs’taki görüşmeleri…

3 gün ago