Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en büyük hasarı alan şehirlerden olan Hatay’da depremin birinci ayına yaklaşırken acil içme suyu problemi büyüdü.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından 3 Mart’ta yapılan açıklamada şehir şebeke suyunun tahlil sonuçlanıncaya kadar içilmemesinin önerildiğini, şehirde içme suyu sıkıntısının artarak devam ettiğini belirtti.
Büyükşehir Belediyesi, şu mesajları paylaştı:
Hatay genelinde yaklaşık 600 kuyu ve 2 içme suyu arıtma tesisi (Karaçay ve Yayladağı) ile Harbiye, Beşikligöl, Hidirbey, Akçay Eğricek, Bükünsuyu, Pinarbaşi, Arabingölü, Avcılar, Haymaseki kaynağından içme suyu temini sağlanmaktadır.
Tüm sular klorlanarak şebekeye verilmekte olup analizleri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.
Herhangi bir olumsuz sonuç çıkması halinde HATSU’ya bildirilmekte ve kaynak kapatılmaktadır. (Arabın gölü analiz sonucu olumsuz çıktığı için uyarılmış yapılmış olup şu anda bu kaynak yeni tahlil sonucu çıkıncaya kadar kullanılmamaktadır.)
Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerimizde enkazdan kaynaklı su verilemeyen bölgelerde sokak çeşmeleri ile de vatandaşa kullanma suyu ulaştırılmaktadır.
Hatay’ın özellikle Defne ve Antakya ilçelerinde şişe olarak ambalajlanmış içme suyuna ulaşım konusunda Belediyemize hemşehrilerimizden yoğun talep olmaktadır.”
Belediye’nin mesajının ardından sosyal medya’da #hataydasuyok etiketi ile birçok mesaj yayımlandı. Mesajlarda Hatay’da şebeke suyunun içilemediği ve ambalajlı suların tükendiği haberleri paylaşıldı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir açıklama yaparak “Yoğun su ihtiyacı olan Hatay’a su sevk ediyoruz,” dedi.
Hatay’da Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından en az 22 bin kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, kayıtsız defnedilen ve enkazda kalan kimliği belirlenememiş 2 bine yakın kişinin olduğu düşünülüyor.
DW’den Alican Uludağ’ın haberine göre depremlerin ardından Hatay Yeni Devlet Hastanesi ağır hasar aldı.
Habere göre “TOKİ tarafından yapılan ve 2016’da hizmete giren Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının ağır hasar alması ve artçı depremlerin sürmesi nedeniyle doktorlar, yoğun bakım servisinde tedavi gören hastalara müdahale edemedi. Bu nedenle en az 120 yoğum bakım hastasının yaşamını yitirdiği öğrenildi.”
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında soruşturma başlattı.
Aynı habere göre Hatay’da devam eden çadır sorunu sebebiyle bölgede tarım amaçlı kurulan seralarda barınmaya çalışan 10 ila 12 kişi zehirli gazlardan zehirlenerek hayatını kaybetti.
Uludağ haberinde ayrıca yıkılan Rönesans Rezidans enkazının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Şubat ziyareti sebebiyle arama kurtarma çalışmaları tamamlanmadan kaldırılmaya başlandığını, bu sebeple hayatını kaybedenlerin olabileceğini yazarken, ayrıca bir kamu görevlisinin, arama kurtarma çalışmalarının geç gelmesi sebebiyle ölümlerin olmuş olabileceğini belirttiğini aktardı.
ABD’nin seçeceği 47’inci Başkan, Türkiye’nin 12 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çalışacağı 5’inci Başkan olacak. AK Parti…
İçişleri Bakanlığı 4 Kasım sabahı Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü, Batman Belediye başkanı Gülistan…
Karl Marx’ın meşhur sözüdür: tarihte olaylar ilkinde trajedi, ikincisinde komedi olarak tekrarlanır. CHP’li İstanbul Büyükşehir…
ABD’nin Orta Doğu’dan da sorumlu Merkezi Komutanlığı (CENTCOM) 1 Kasım’da gönderileceği duyurulan ilk B-52 stratejik…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasını protesto etmek için düzenlenen mitingdeki…
Avrupa Komisyonu'nun üyeliğe aday ülkelerin son bir yıl içindeki gelişmelerini değerlendiren yıllık raporu, 30 Ekim…