Hayat

Hatay’da içme suyu problemi büyüyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından en büyük hasarı alan Hatay’da içme suyu sıkıntısı büyüyerek devam ediyor. Şehirde şebeke sularının içilmemesi uyarısı gelirken, yurttaşlar ambalajlı suya ulaşamıyor. (Foto: İHA)

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en büyük hasarı alan şehirlerden olan Hatay’da depremin birinci ayına yaklaşırken acil içme suyu problemi büyüdü.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından 3 Mart’ta yapılan açıklamada şehir şebeke suyunun tahlil sonuçlanıncaya kadar içilmemesinin önerildiğini, şehirde içme suyu sıkıntısının artarak devam ettiğini belirtti.

Hatay’da içme suyu yok

Büyükşehir Belediyesi, şu mesajları paylaştı:

Hatay genelinde yaklaşık 600 kuyu ve 2 içme suyu arıtma tesisi (Karaçay ve Yayladağı) ile Harbiye, Beşikligöl, Hidirbey, Akçay Eğricek, Bükünsuyu, Pinarbaşi, Arabingölü, Avcılar, Haymaseki kaynağından içme suyu temini sağlanmaktadır.

Tüm sular klorlanarak şebekeye verilmekte olup analizleri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Herhangi bir olumsuz sonuç çıkması halinde HATSU’ya bildirilmekte ve kaynak kapatılmaktadır. (Arabın gölü analiz sonucu olumsuz çıktığı için uyarılmış yapılmış olup şu anda bu kaynak yeni tahlil sonucu çıkıncaya kadar kullanılmamaktadır.)

Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerimizde enkazdan kaynaklı su verilemeyen bölgelerde sokak çeşmeleri ile de vatandaşa kullanma suyu ulaştırılmaktadır.

Hatay’ın özellikle Defne ve Antakya ilçelerinde şişe olarak ambalajlanmış içme suyuna ulaşım konusunda Belediyemize hemşehrilerimizden yoğun talep olmaktadır.”

Belediye’nin mesajının ardından sosyal medya’da #hataydasuyok etiketi ile birçok mesaj yayımlandı. Mesajlarda Hatay’da şebeke suyunun içilemediği ve ambalajlı suların tükendiği haberleri paylaşıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir açıklama yaparak “Yoğun su ihtiyacı olan Hatay’a su sevk ediyoruz,” dedi.

22 bin kişi hayatını kaybetti

Hatay’da Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından en az 22 bin kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, kayıtsız defnedilen ve enkazda kalan kimliği belirlenememiş 2 bine yakın kişinin olduğu düşünülüyor. 

DW’den Alican Uludağ’ın haberine göre depremlerin ardından Hatay Yeni Devlet Hastanesi ağır hasar aldı.

Habere göre “TOKİ tarafından yapılan ve 2016’da hizmete giren Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının ağır hasar alması ve artçı depremlerin sürmesi nedeniyle doktorlar, yoğun bakım servisinde tedavi gören hastalara müdahale edemedi. Bu nedenle en az 120 yoğum bakım hastasının yaşamını yitirdiği öğrenildi.”

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında soruşturma başlattı.

Aynı habere göre Hatay’da devam eden çadır sorunu sebebiyle bölgede tarım amaçlı kurulan seralarda barınmaya çalışan 10 ila 12 kişi zehirli gazlardan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Uludağ haberinde ayrıca yıkılan Rönesans Rezidans enkazının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Şubat ziyareti sebebiyle arama kurtarma çalışmaları tamamlanmadan kaldırılmaya başlandığını, bu sebeple hayatını kaybedenlerin olabileceğini yazarken, ayrıca bir kamu görevlisinin, arama kurtarma çalışmalarının geç gelmesi sebebiyle ölümlerin olmuş olabileceğini belirttiğini aktardı.

YetkinReport

Recent Posts

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışiyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

7 dakika ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

20 saat ago

Namık Tan, Mehmet Uçum’a karşı: Gezi, Erdoğan’ın samimiyet sınavı

CHP lideri Özgür Özel’in 7 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğinin açıklanmasından birkaç saat…

22 saat ago

Boğaziçi Olayı, komplo teorileri ve milli paranoya

Hatırladığıma göre sene 1981. Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Amerika’da Michigan Üniversitesinden…

23 saat ago

Dünya Bankası tartışması: Gizli kapaklı fonlar yerine şeffaf para daha iyi

Geçenlerde açıklanan Dünya Bankası Grubu’nun üçüncü en büyük ülke programı, Türkiye’ye 5 yılda ilk etapta…

23 saat ago

Hamas Katar-Mısır ateşkes önerisini kabul etti

Hamas'ın Siyasi Lideri İsmail Haniye 6 Mayıs'ta yayınladığı açıklamayla Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda hazırlanan İsrail…

1 gün ago