Siyaset

İYİ Parti İl Binasına silahlı saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırda parti binasına iki kurşun isabet etti. Emniyet güçleri binada inceleme başlatırken İl Başkanlığı’na giden İYİ Parti Lideri Meral Akşener, saldırının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehditkar sözlerinin ardından geldiğini belirterek “Korkmuyorum Recep Bey” dedi. Akşener’e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. İki kurşun isabet eden parti binasında polis incelemesi başlatıldı.

31 Mart sabah 10:30 sıralarında İYİ Parti’nin İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İl Başkanlığı binasına kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Parti binasının birinci ve üçüncü katlarında bulunan camına ve kafeterya kısmındaki koltuğa iki kurşun isabet ettiği belirtildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri inceleme başlattı.

Soylu: “İl binasına saldırı bir provakasyondur”

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada saat 11:00’de binaya “mermi isabeti olduğu ihbarı aldıklarını” belirtti.

Açıklamada, “Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır,” ifadeleri yer aldı

İçişleri Bakanı Soylu da İyi Parti’ye yönelik saldırı sonrası açıklama yaptı.

Soylu,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

Akşener: “Erdoğan’ın tehdidi ile partimiz kurşunlandı”

Saldırının ardından İstanbul İl Başkanlığı’na giden Akşener, saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik sert sözleri ardından geldiğini hatırlatarak, “Recep Bey’in üçüncü tehdidi üzerine partimiz kurşunlanmıştır,” dedi.

Akşener, “Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey!” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri 27 Mart’ta partisinin grup toplantısında Erdoğan’ı depremden etkilenen Hatay ile ilgili “burası CHP’li demedik, yardım ettik” sözleri sebebiyle eleştirmiş, “Sayın Erdoğan, kendine gel. Ağzından çıkanı kulağın duysun. Ayıptır, günahtır. Sen önce git, bir aynaya bak Sayın Erdoğan. Sen bu ülkeyi, yönettiğini mi sanıyorsun” demişti.

Erdoğan, 28 Mart’ta katıldığı bir TV yayınında Akşener’i hedef alarak “Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et. Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle uğraştırma,” demişti.

Akşener, Erdoğan’a cevaben sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir,” ifadelerini kullanmıştı.

“Üçüncü tehdit”

İl Başkanlığı binasında açıklama yapan Akşener, Erdoğan’ın kendisini üçüncü kez tehdit ettiğini, saldırının bu tehditlerin ardından geldiğini söyledi.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

“Seçime 1,5 ay kala ve sayın Cumhurbaşkanı demem lazım ama Cumhurbaşkanları böyle konuşamazlar Recep Bey’in üçüncü tehdidi üzerine partimiz kurşunlanmıştır. Daha önce dendi ki bana, ‘Bu günler iyi günlerin daha neler göreceksin’; lince uğradım. ‘Sen bu işleri yanlış yapıyorsun bağyan’ dendi, evim basıldı. Velhasılı kelam bu defa da ‘Beni kendinle uğraşmaya mecbur bırakma, beni kendinle uğraştırma’ denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı iki yerden kurşunlanmıştır. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez.
Evim basıldı, beraat ettiler. Lince uğradım, beraat ettiler. Biliyorum ki mahkemelerin, polisler failleri yakalayamayacaklar. Torunuma iftira attılar, beraat ettiler. Şimdi aziz milletim bu ucube sistemi, bu yargı sistemini sürdüremezsiniz. Bugün bize yarın size, evlatlarınız tehdit altında.”
Recep Bey sana sesleniyorum, devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı ama bu günler geçecek, 15 Mayıs sabahı inşallah bir güneş doğacak. Bütün bu ucube sistemin getirdiği pislikler, iğrençlikler, haksızlıklar, hakaretler geçecek, gidecek.”

MHP lideri Devlet Bahçeli 2018 yılında Akşener’i eleştirerek “MHP’ye karşı tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın” demiş, bunun üzerine MHP’li olduğu ileri sürülen bir grup İYİ Parti Liderinin ikamet ettiği evin önünde toplanarak slogan atmıştı. Gece saatlerinde evin önünde saatler süren gerginlik yaşanmıştı.

Ömer Çelik Akşener’i eleştirdi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlanmasının ardından yaptığı açıklamada saldırıyı lanetlediğini belirtti. Çelik, İyi Parti Genel Başkan Meral Akşener’i de Erdoğan’a yönelik “yakışıksız ve provokatif bir dil kullandığını” savunarak kınadı.

AKP Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından saldırı sonrası yapığı açıklamada, “Sn Akşener doğrudan Sn Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir dil kullanarak maalesef bu saldırıyla amaçlanan provokasyona katkı sağlayabilecek bir açıklama yapmıştır” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu: “Böyle korkutamazsınız”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

6 saat ago

Çiğdem Toker: TÜİK yargı kararına rağmen bilgi karartmayı sürdürüyor

Hayat pahalılığı ve enflasyon ülkenin bir numaralı sorunu. Enflasyon oranlarını açıklamakla görevli Türkiye İstatistik Kurumu…

9 saat ago

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışiyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

11 saat ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

1 gün ago

Namık Tan, Mehmet Uçum’a karşı: Gezi, Erdoğan’ın samimiyet sınavı

CHP lideri Özgür Özel’in 7 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğinin açıklanmasından birkaç saat…

1 gün ago

Boğaziçi Olayı, komplo teorileri ve milli paranoya

Hatırladığıma göre sene 1981. Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Amerika’da Michigan Üniversitesinden…

1 gün ago