Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kılıçdaroğlu durmuyor: Sezer’den sonra Gül’le de görüşebilir

Yazar: Murat Yetkin / 31 Mart 2023, Cuma / Oda: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nun Sezer’den sonra Gül ile görüşmesi gündemde. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Arada kaynamasın, yazının devamında değineceğim iki konuyu şimdiden söyleyeyim. Birincisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde Hüda-Par’a bakanlık verip vermeyeceği. Diğeri de “Hizbullahız” dedikten sonra “Kılıçdaroğlu’nun, Akşener’in kellesini keseriz” tahdidini savuran saldırgana dava açılıp açılmayacağı. Ama önce siyasetteki son gelişme: dün sürpriz bir şekilde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le görüşen 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le de görüşmesi gündemde.

Bu yazıyı yazdığım saatte henüz görüşmenin yapılıp yapılmayacağı kesinleşmemişti ama CHP yönetiminden bir ismin ifadesiyle “mümkündü”. Kılıçdaroğlu, Sezer’den “partisiz cumhurbaşkanı” olarak görüş ve önerilerini almak için bir “nezaket ziyaretinde” bulunmak istemişti. Gerçekleşirse Gül’le görüşmesinin de bu tür bir nezaket ziyareti olarak duyurulacağı anlaşılıyordu.

Görüşmeden sonra Sezer’in desteği

Kılıçdaroğlu, Sezer’le ziyaretini bir avuç çalışma arkadaşı dışında kimseyle paylaşmamış, basına duyurmamıştı. Tıpkı bir gün önce, 29 Mart’ta ABD Büyükelçisi Jeff Flake’in ziyaretinde olduğu gibi sadece parti fotoğraf ve kamera ekibinin haberi olacak, sonra basına haber verilecekti.

Ancak Kılıçdaroğlu ve ekibi Sezer’in Ankara, Gölbaşı’daki evine gittiklerinde küçük bir gazeteci ordusuyla karşılaşmışlardı. Belli ki öne çıkmamasıyla tanınan Sezer, bu ziyareti önemsiyor, duyulmasını istiyordu.

İçeride konuşulanlardan bir kısmı ancak “ikisinden birisi anılarında yazarsa” kamuoyuyla paylaşılmış olacaktı. Ama örneğin Sezer bir noktada Kılıçdaroğlu’nun bir gün önce Muharrem İnce’ye yaptığı ziyareti izlediğini özellikle belirtmişti. CHP ekibi ayrılırken de bahçe kapısına kadar çıkmış ve gazetecilere Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini, kazanmasını istediğini söylemişti. Kılıçdaroğlu bu kadar açık ve ince bir jesti kendisinin de beklemediğini ayrıldıktan sonra yanındakilere söylemişti.

Acaba Kılıçdaroğlu-Gül görüşmesi gerçekleşirse acaba Gül de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verir ya da destek anlamına gelecek bir ifadede, jestte bulunur mu?

Kılıçdaroğlu olabilecek en geniş koalisyon için uğraşıyor.

Hüda-Par havaya erken girdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakına almasından sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’den de temiz kâğıdı alan Hüda-Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, öyle anlaşılıyor ki erken havaya girdi.

DHA kendisine Erdoğan’la “bakanlık pazarlığı” yapıp yapmadığını sormuş. Yapıcıoğlu, “Bakanlık pazarlığı yapmadık” dedikten sonra bakın nasıl devam etmiş: “Ama hangi bakanlık bize verilirse verilsin; o bakanlığı en iyi şekilde yönetme ve milletin ihtiyaçları doğrultusunda siyaset öğretme konusunda herhangi bir eksiğimiz olmayacaktır.”

Belki de en çok Sadettin Tantan zamanında Hizbullah’ın işkenceli cinayetlerinin üzerine gidip açığa çıkaran İçişleri Bakanlığına taliptir Yapıcıoğlu.

Bu arada Batman’da bir sokak röportajında “Biz Hizbullahçıyız. Cihada hazırız. Kafalarını keseriz” deyip, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İYİ Parti lideri Meral Akşener, Muharrem İnce ve TİP’li Barış Atay’ı hedef gösteren İsmail Cevher Kasımoğlu adlı saldırgan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in suç duyurusu üzerine gözaltına alındı. Hüda-Par “Bizimle ilgisi yok” dedi.

Bakalım mahkeme bu cehennem kafa kesme meraklısı cehennem kaçkınını “Ama sonra özür dilemiş” diye serbest bırakır mı?

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Gül, Hüda-Par, kılıçdaroğlu, Murat Yetkin, sezer, yapıcıoğlu

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yargıya güven ve yargının 2024 yılı performansı
ABD’den soğuyan Avrupa “Yeniden Silahlanma Bankası” kuruyor
Kilise saldırısında ayrıntılar ortaya çıkıyor: Türkiye’de IŞİD eğitimi, bir gün önce keşif
  • Zaman Her Yarayı İyileştirir mi? CHP Krizine David Easton’un Cevabı20 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu televizyonda, Özel mahalle kahvesinde: hangisi daha güçlü?20 Haziran 2026
  • Tehlikeli ve Büyüleyici Bir Uğraş: Sualtı Mağara Dalışı20 Haziran 2026
  • Pervin Buldan: 5 günlük işi var. Yasayı Meclis tatile girmeden çıkaralım19 Haziran 2026
  • Türkiye’nin Jeopolitik Primi ve Güven Açığı19 Haziran 2026
  • Orta Güç Türkiye G7 Zirvesine Neden Davet Edilmedi?18 Haziran 2026
  • Avrupa Parlamentosu “davalar siyasi” dedi Akın Gürlek’e yaptırım istedi18 Haziran 2026
  • Rusya’nın Ankara Büyükelçisi: Türkiye’nin NATO tercihine saygı duyuyoruz17 Haziran 2026
  • NATO zirvesi Türkiye’ye AB kapısını açar mı?16 Haziran 2026
  • ABD-İran anlaşması daha imzalanmadan İsrail “Bizi bağlamaz” dedi15 Haziran 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP