Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan’ın seçim vaadi: Muhalefet yapamaz biz yaparız

Yazar: YetkinReport / 11 Nisan 2023, Salı / Oda: Siyaset

14 Mayıs seçimlerine 34 gün kala AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekilli adayları Ankara’da düzenlenen törenle tanıtıldı. Erdoğan, konuşmasında muhalefete sert sözlerle yüklenerek AK Parti vaatlerini öncelikle ekonomik vaatler ve muhalefetin yetersizliği üzerine kurdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs seçimlerine 34 gün kala partisinin seçim beyannamesini Ankara’da düzenlenen tanıtım etkinliği ile açıkladı.

“Doğru zaman, doğru adam,” sloganı altında hazırlanan seçim kampanyası ve seçim beyannamesini tanıtan Erdoğan, AK Parti’nin 21 yıllık iktidarındaki hizmetlerine vurgu yaparak, söylemini Türkiye Yüzyılı projesi ve muhalefetin yetersizliği üzerine kurdu.

Erdoğan, muhalefete sert sözlerle yüklenerek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini yerden yere vuranlar, bugün aynı sistemi, ruhuna uygun olmayan at pazarlıklarıyla, tepe tepe kullanmanın hesaplarını yapıyor. Çünkü bunların ülkenin ve milletin hayrını gözetmek gibi bir dertleri yok. Tek gayeleri, tıpkı eski Türkiye devrinde olduğu gibi, milletin derdini ve beklentisini istismar ederek bir avuç muhterise ikbal devşirmektir. Bunların siyaset derinliği, bırakınız çeyrek asırlık, yarım asırlık vizyonu, ertesi günlerini bile göremeyecek kadar sığdır” dedi.

Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz,” ifadelerini kullandı.

Ekonomik vaatler: Aile programı, gelir yardımı

AK Parti Türkiye Yüzyılı için Doğru Adımlar ve Yarın Değil Hemen Şimdi başlıklı seçim beyannamelerini tanıttı.

Beyannameden önemli başlıkları açıklayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Başkanı Erdoğan, öncelikle 6 Şubat depremlerine değindi ve yeniden yapım süreci ile ilgili vaatlerini açıkladı. Erdoğan, Ulusal Risk Kalkanı Programı, teknik ve kurumsal kapasitenin arttırılması ve afetlere karşı risklerin azaltılması gibi önerileri açıkladı.

Erdoğan vaatlerinin önemli bir kısmını ekonomik başlıklara ayırdı. Buna göre Aile Koruma Kalkanı Programı kurulacağını söyleyen Erdoğan, bu programın gelirinin Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz ve petrol gelirleri ile karşılanacağını söyledi.

Erdoğan, aile koruma programı kapsamında her hanenin asgari bir gelir düzeyinde olmasının sağlanacağını belirterek ev hanımlarının emekliliğine destek, her ailede en az bir çalışan olması, yeni evlilerin teşvik edilmesi gibi düzenlemelerin getirileceğini belirtti.

Erdoğan, çalışan ve emekliye refah payı verileceğini, memur ve emeklilerin maaşlarının enflasyonun üzerinde bir oranda arttırılacağını vaadetti.

Erdoğan, ekonomik büyüme temelli yönetimin devam edeceğini belirterek enflasyonun düşürüleceğini, kişi başına düşen gelirin önümüzdeki dönemde 16 bin dolara yükseltileceğini, 5 yılda 6 milyon yeni istihdam ile işsizliğin yüzde 7’lere geriletileceğini belirtti.

Mülakat kaldırılacak, hayat tarzına müdahale kalkacak

Erdoğan’ın açıklamasında dikkat çeken detaylardan bir tanesi kamuya alımlarda mülakatın kaldırılması vaadi oldu.
Erdoğan, “kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız,” dedi.

Erdoğan ayrıca, “hayat biçimi dayatmasına izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Başkanı, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, toplumumuzun hiçbir kesimine hayat biçimi ve kimlik dayatılmasına izin vermeyeceğiz. Demokratik siyasetin önündeki engelleri kaldırmaya devam ederken, terör örgütlerinin ve vesayet odaklarının siyasete müdahalesine de göz yummayacağız. Bilhassa Kürt kardeşlerimizi, ne CHP faşizminin, ne HDP sapkınlığının, ne PKK zulmünün, ne de geçmişte acı örnekleri yaşanan baskı düzeninin karanlığına asla ve asla teslim etmeyeceğiz. Aile yapımızı, tüm sapkın akımlardan koruma yanında, her türlü maddi-manevi destekle güçlendireceğiz,” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi restore edilecek

Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin restore edileceğini, yargıda reform yapılacağını belirtti.

Erdoğan, “Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz,” dedi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: AK Parti, doğru adam, doğru zaman, Erdoğan, seçim beyannamesi

OKUMAYA DEVAM EDİN

Fenerbahçe Orduevi’nde koronavirüs alarmı
Ankara’dan Haniye’nin cenazesine üst düzey katılım
Boğaziçi Üniversitesi’nin yasını tutmak
  • Kömürün, piyasanın, savaşın baskısı altında zeytin ağacını savunmak21 Haziran 2025
  • Leyla Alaton AK Parti Grubunu neden izledi, Erdoğan’la ne konuştu?21 Haziran 2025
  • Savcılığın özel algoritması devrede: İmamoğlu’nun avukatı örneği20 Haziran 2025
  • İran’da rejim değişir mi? Değişirse ne olur? Türkiye ne yapmalı?20 Haziran 2025
  • Cinsiyet eşitliğinde geri sayım: Türkiye’nin 2025 kırmızı alarmı20 Haziran 2025
  • İmamoğlu’nu suçlayan MASAK raporu DEM Partinin ziyaret günü ortaya çıktı19 Haziran 2025
  • İsrail–İran savaşının gölgesinde Türkiye’nin gerçeklik sınavı19 Haziran 2025
  • Savunma Bakanlığı İran’dan göç akınına karşı teyakkuza geçti18 Haziran 2025
  • Özdağ’dan İmamoğlu’na: iktidar “iç cepheyi” böyle mi güçlendirecek?18 Haziran 2025
  • Erdoğan’ın füze çıkışı: Türkiye’ye efelenen İsrail, değil mi?17 Haziran 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP