Categories: Siyaset

Erdoğan’ın seçim vaadi: Muhalefet yapamaz biz yaparız

14 Mayıs seçimlerine 34 gün kala AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekilli adayları Ankara’da düzenlenen törenle tanıtıldı. Erdoğan, konuşmasında muhalefete sert sözlerle yüklenerek AK Parti vaatlerini öncelikle ekonomik vaatler ve muhalefetin yetersizliği üzerine kurdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs seçimlerine 34 gün kala partisinin seçim beyannamesini Ankara’da düzenlenen tanıtım etkinliği ile açıkladı.

“Doğru zaman, doğru adam,” sloganı altında hazırlanan seçim kampanyası ve seçim beyannamesini tanıtan Erdoğan, AK Parti’nin 21 yıllık iktidarındaki hizmetlerine vurgu yaparak, söylemini Türkiye Yüzyılı projesi ve muhalefetin yetersizliği üzerine kurdu.

Erdoğan, muhalefete sert sözlerle yüklenerek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini yerden yere vuranlar, bugün aynı sistemi, ruhuna uygun olmayan at pazarlıklarıyla, tepe tepe kullanmanın hesaplarını yapıyor. Çünkü bunların ülkenin ve milletin hayrını gözetmek gibi bir dertleri yok. Tek gayeleri, tıpkı eski Türkiye devrinde olduğu gibi, milletin derdini ve beklentisini istismar ederek bir avuç muhterise ikbal devşirmektir. Bunların siyaset derinliği, bırakınız çeyrek asırlık, yarım asırlık vizyonu, ertesi günlerini bile göremeyecek kadar sığdır” dedi.

Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz,” ifadelerini kullandı.

Ekonomik vaatler: Aile programı, gelir yardımı

AK Parti Türkiye Yüzyılı için Doğru Adımlar ve Yarın Değil Hemen Şimdi başlıklı seçim beyannamelerini tanıttı.

Beyannameden önemli başlıkları açıklayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Başkanı Erdoğan, öncelikle 6 Şubat depremlerine değindi ve yeniden yapım süreci ile ilgili vaatlerini açıkladı. Erdoğan, Ulusal Risk Kalkanı Programı, teknik ve kurumsal kapasitenin arttırılması ve afetlere karşı risklerin azaltılması gibi önerileri açıkladı.

Erdoğan vaatlerinin önemli bir kısmını ekonomik başlıklara ayırdı. Buna göre Aile Koruma Kalkanı Programı kurulacağını söyleyen Erdoğan, bu programın gelirinin Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz ve petrol gelirleri ile karşılanacağını söyledi.

Erdoğan, aile koruma programı kapsamında her hanenin asgari bir gelir düzeyinde olmasının sağlanacağını belirterek ev hanımlarının emekliliğine destek, her ailede en az bir çalışan olması, yeni evlilerin teşvik edilmesi gibi düzenlemelerin getirileceğini belirtti.

Erdoğan, çalışan ve emekliye refah payı verileceğini, memur ve emeklilerin maaşlarının enflasyonun üzerinde bir oranda arttırılacağını vaadetti.

Erdoğan, ekonomik büyüme temelli yönetimin devam edeceğini belirterek enflasyonun düşürüleceğini, kişi başına düşen gelirin önümüzdeki dönemde 16 bin dolara yükseltileceğini, 5 yılda 6 milyon yeni istihdam ile işsizliğin yüzde 7’lere geriletileceğini belirtti.

Mülakat kaldırılacak, hayat tarzına müdahale kalkacak

Erdoğan’ın açıklamasında dikkat çeken detaylardan bir tanesi kamuya alımlarda mülakatın kaldırılması vaadi oldu.
Erdoğan, “kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız,” dedi.

Erdoğan ayrıca, “hayat biçimi dayatmasına izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Başkanı, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, toplumumuzun hiçbir kesimine hayat biçimi ve kimlik dayatılmasına izin vermeyeceğiz. Demokratik siyasetin önündeki engelleri kaldırmaya devam ederken, terör örgütlerinin ve vesayet odaklarının siyasete müdahalesine de göz yummayacağız. Bilhassa Kürt kardeşlerimizi, ne CHP faşizminin, ne HDP sapkınlığının, ne PKK zulmünün, ne de geçmişte acı örnekleri yaşanan baskı düzeninin karanlığına asla ve asla teslim etmeyeceğiz. Aile yapımızı, tüm sapkın akımlardan koruma yanında, her türlü maddi-manevi destekle güçlendireceğiz,” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi restore edilecek

Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin restore edileceğini, yargıda reform yapılacağını belirtti.

Erdoğan, “Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz,” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

6 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

14 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

16 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

16 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago