Categories: Siyaset

Millet İttifakı’ndan gece toplantısı: “Sandık güvenliği için hazırız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı Liderleri DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından sandık güvenliği vurgusu yapıldı. (Foto: CHP/Alp Eren Kaya)

Altı muhalefet partisinden oluşan Millet İttifakı liderleri, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesinin ardından 11 Mayıs’ta akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi’nde toplandı.

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada toplantıda kampanya sürecinde yürütülen çalışmalar ve sandık güvenliği hazırlıklarının ele alındığı belirtilerek, ittifak bileşenlerinin “seçimlere tüm kadrolarıyla hazır” olduğu vurgulandı.

Yazılı açıklamada, “Millet İttifakı 192 bin 229 sandık için 561 bin 977 görevli ve gönüllü ile hazırdır. Ayrıca gönüllü avukatlar, ihtiyaç halinde her itirazı dikkatle inceleyecek şekilde oy kullanılan her noktada hazır bulunacaktır. Hiçbir sandık boşta bırakılmayacak, seçim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokrasi geleneğine gölge düşürülmeksizin sonuçlanacaktır,” ifadelerine yer verildi.

Toplantıda Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesinin gündeme geldiği, bu kararın oy dağılımına nasıl etki edebileceği ve kampanyada nasıl bir yöntem izleneceğinin değerlendirildiği aktarıldı.

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığından çekilmesinin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu İnce’ye yönelik kaset ve yolsuzluk iddialarını sert bir dille eleştirmiş, İnce’yi Millet İttifakı’na davet etmişti.

Bu davetin ardından İnce’nin Millet İttifakı’nın 12 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek büyük mitingine katılacağı iddia edildi. Memleket Partisi tarafından bu iddialar yalanlandı.

Millet İttifakı tarafından toplantının ardından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

 

 

YetkinReport

Recent Posts

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

8 saat ago

Namık Tan, Mehmet Uçum’a karşı: Gezi, Erdoğan’ın samimiyet sınavı

CHP lideri Özgür Özel’in 7 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğinin açıklanmasından birkaç saat…

9 saat ago

Boğaziçi Olayı, komplo teorileri ve milli paranoya

Hatırladığıma göre sene 1981. Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Amerika’da Michigan Üniversitesinden…

11 saat ago

Dünya Bankası tartışması: Gizli kapaklı fonlar yerine şeffaf para daha iyi

Geçenlerde açıklanan Dünya Bankası Grubu’nun üçüncü en büyük ülke programı, Türkiye’ye 5 yılda ilk etapta…

11 saat ago

Hamas Katar-Mısır ateşkes önerisini kabul etti

Hamas'ın Siyasi Lideri İsmail Haniye 6 Mayıs'ta yayınladığı açıklamayla Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda hazırlanan İsrail…

23 saat ago

Özel, Deniz Gezmişlerin anmasında: 6 Mayıs CHP için dönüm noktasıydı

CHP lideri Özgür Özel 6 Mayıs sabahı Ankara, Karşıyaka mezarlığında Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve…

1 gün ago