Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İçişleri Bakanlığı’nda yolsuzluk iddiaları yükseliyor

Yazar: YetkinReport / 09 Haziran 2023, Cuma / Oda: Siyaset

Gazeteci Tolga Şardan, İçişleri Bakanlığı’nda bakanlık koltuğunun Ali Yerlikaya’ya geçmesinin ardından Soylu ile çalışan emniyet mensupları ile ilgili yolsuzluk iddialarını T24’teki Büyüteç köşesine taşıdı.

İçişleri Bakanlığı’nda bakanlık koltuğunun Ali Yerlikaya’ya geçmesinin ardından eski bakan Süleyman Soylu ile çalışan emniyet mensupları hakkında yolsuzluk iddiaları dillendiriliyor.

Gazeteci Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan üst düzey bir polis memuru, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan üst düzey bir polis müdürü ve bir tatil beldesinde ilçe emniyet müdürü ile ilgili yolsuzluk iddialarını T24’teki Büyüteç köşesine taşıdı.

Şardan, Genel Müdürlük’teki üst düzey polis memurunun, FETÖ iddiası ile yargılanan bir iş insanı için üst mahkemede “devreye girdiğini” “hakkında ceza istenilen dosyadan iş insanının ceza almadan kurtulduğunu” yazdı. Şardan’ın elde ettiği bilgilere göre bu polis memuru karşılık olarak Çayyolu’nda bu iş insanının sahibi olduğu bir evi “değerinin yaklaşık üçte biri fiyatına” devraldı.

Şardan’ın köşesine taşıdığı bir başka iddia da Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde üst düzeyde görev yapan bir polis müdürünün “makam ve mevkiini kullanarak” Çankaya bölgesinde bir gece klübünü yakını üzerinden aldığı iddiası oldu.

Üçüncü iddiada ise bir ilçe emniyet müdürünün “göçmen kaçakçılığından sabıkalı bir kişinin atölyesinde tekne imal ettirdiği” iddiası.

Buna ek olarak Şardan’ın şöyle aktardı: “Ayrıca teknenin imali ve denize inmesi sürecinde gereken yasal işlemler var. İlçe emniyet müdürü, gereken prosedür için oğlunun adına bir şirket kurdu. Yetmedi, kendi görev bölgesinin dışındaki yerde imal edilen teknenin işlerinin takip edilmesi için emrindeki polisleri görevlendirmekten geri kalmıyor. İlçe emniyete ait sivil plakalı araçlar teknenin imal edildiği atölye etrafında görülüyor.”

Tolga Şardan daha önce de Süleyman Soylu’nun yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında iddianame hazırlattığını yazmıştı.

Şardan’ın yazısının tamamı için burayı tıklayabilirsiniz.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Ali Yerlikaya, Emniyet, İçişleri Bakanlığı, Süleyman Soylu, Tolga Şardan, Yolsuzluk

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan “Suriye ile ilişkileri kurmamak için bir sebep yok”
Bahçeli: “AK Parti’nin HDP ile görüşmesi doğal ve doğru bir adımdır”
Fenerbahçe Orduevi’nde koronavirüs alarmı
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
  • CHP Operasyonları, Terörsüz Türkiye Sürecini Enfekte Ediyor2 Aralık 2025
  • Komisyonun Karar Toplantısı Öncesi: Barış Vicdanı Olmadan Barış Olmaz2 Aralık 2025
  • Avrupa Kururken: Su Krizinin Sessiz Siyaseti1 Aralık 2025
  • Askeri Havacılıkta Türkiye’den Bir İlk: Kızılelma Hava Hedefini Vurdu1 Aralık 2025
  • Özel CHP’ye Direniş ve İktidar Vadetti: Bu Yeninin Eskiyle Mücadelesi30 Kasım 2025
  • Karadeniz’deki Tanker Saldırılarını Ukrayna Üstlendi, Türkiye Tepkili30 Kasım 2025
  • DEM Konuştu, PKK Konuştu, AK Parti de MHP de Susuyor29 Kasım 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP