Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Ekonomide IMF’siz IMF dili yerleşiyor

Yazar: YetkinReport / 16 Haziran 2023, Cuma / Oda: Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasında yapısal reform, mali disiplin, kamuda tasarruf gibi IMF politikalarını anımsatan bir dile yer verdiği dikkat çekti.( Foto:Barış Oral/AA )

Seçimin ardından ilk kez toplanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasında yapısal reform, mali disiplin, kamuda tasarruf gibi IMF politikalarını anımsatan bir dile yer verdiği dikkat çekti.

T24’ten Çiğdem Toker’in köşesine taşıdığı incelemeye göre Devlet Planlama Teşkilatı kökenli olan Yılmaz’ın konuşması, “uluslararası yatırımcıların istediği bir dil.”

Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve yeniden getirilen Mehmet Şimşek’in kullandığı cümlelerin dilinin de “IMF’de orada üretilen metinlerdeki dili hatırlattığını” belirten Toker, “Bu dil sadece içerdiği taahütler değil, içinde barındırdığı kavramlar açısından da uluslararası yatırımcıların istediği bir dildir. Tercüme bir dildir ama yabancı yatırımcılara “hmm belki güven verecek adımlar atılacak” etkisi yaratır,” ifadelerine yer verdi.

“Yapısal reform denmiş, mali disiplin denilmiş, enflasyonla mücadele denilmiş, çok ilginç ama kamuda tasarruf bile denilmiş. Görüldüğü gibi Yılmaz’ın açıklaması gayet steril, tehlikesiz, risksiz, (Cumhurbaşkanı’nı kızdırmayacak şekilde) bir dille makro çerçeve kurmaya özen gösterilerek hazırlanmış bir metne dayanıyor.

Ne kadar inandırıcı olduğu karışık biraz, ama işin bu kısmı da zaten pek önemsenmiyor. Belki her şeyn çok çabuk unutulduğuna güveniliyor. Bozan mevcut iktidar değilmiş gibi eski reçeteleri poülerliği eskimiş epeyce de kullanılmış bir IMF diliyle tamir etme sözünün verilişi bundandır belki.”

Yazının tamamı için burayı tıklayabilirsiniz

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Çiğdem Toker, EKK, IMF, Yılmaz

OKUMAYA DEVAM EDİN

Küresel Dar Geçitler Savaşında Türkiye’nin Geleceği
Erdoğan: ABD’yle alışveriş olacaksa, oğluyla değil Trump’la yaparız
Brexit ardından koronavirüs: küreselleşmenin sonu mu?
  • Özel, Yeni Parti’yi kurdu: siyasette yeni bir dönem24 Temmuz 2026
  • CHP seçmeni gözü kapalı ‘Evet’ mührünü Altı Ok’a basar mı?24 Temmuz 2026
  • Ne Af Ne İmralı: Öcalan İçin Üçüncü Bir Yol Mümkün mü?22 Temmuz 2026
  • Kurtulmuş: Türk-Kürt kardeşliği için Meclis tatile girmeden yasa çıkar22 Temmuz 2026
  • Özel CHP’den ayrılıp yeni parti kuruyor, yedek bir parti de hazır21 Temmuz 2026
  • Türkiye uzayda işbirliği için Artemis Anlaşmalarına neden katılmadı?20 Temmuz 2026
  • İspanya’nın şampiyonluğu neden Gazzelileri sokaklara döktü?20 Temmuz 2026
  • F-35’leri konuştuğumuz Graham öldü, Erdoğan bu Trump’a mı güveniyor?19 Temmuz 2026
  • Bir Valinin Bisikleti, Bir Ülkenin Zihniyeti19 Temmuz 2026
  • Suriye’de savaş sonrası paylaşımda Türkiye kozlarını kullanabilecek mi?18 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP