Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Asgari ücret belirlendi

Yazar: YetkinReport / 20 Haziran 2023, Salı / Oda: Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin yüzde 34 arttırılarak 8 bin 506 liradan 11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısının ardından çalışmalarını tamamladı. Komisyon ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıkladı.

8 bin 506 lira seviyesindeki asgari ücrete yüzde 34 zam yapılmış oldu. Brüt asgari ücret ise 13 bin 414 lira olarak belirlendi, işverenlere verilecek asgari ücret desteği ise 400 liradan 500 liraya yükseltildi.

23,68 liralık dolar kuruna göre asgari ücret 481,5 dolara karşılık geliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Işıkhan kararın uzlaşı ile alındığını ve yapılan zammın asgari ücretlinin refahını koruyacağını söyledi.

Asgari ücret ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, “Asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere, uzlaşı kültürü içerisinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum,” dedi.

“Asgari ücretin artışının önemi kalmayacak”

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay enflasyonun kontrol altına alınmadığı bir ortamda asgari ücret artırımlarının öneminin kalmadığını vurgulayarak, “inşallah enflasyon belli bir noktaya gelir de alım gücümüz korunur,” dedi.

Atalay, “Geçen yıl ara zamda yüzde 30 civarı zam verilmişti. Bugün yüzde 34. Asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelmezse önemi kalmıyor. İnşallah enflasyon belli bir noktaya gelir de alım gücümüz korunur. Pazardaki, marketteki fiyatların kontrol altına alınması temennimiz. Yoksa bu zamların anlamı kalmıyor.”dedi.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise “Süreç boyunca hep beraber azami gayret gösterdik. Dengeli rakam için çalıştık. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak rakama ‘evet’ demenin memnuniyeti içindeyim. Üçlü mutabakatla asgari ücreti tekrar güncelledik. Bu birliktelikten de memnuniyet duyuyoruz. İşverenler olarak zorlu dönemeçlerden geçiyoruz, üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız,” dedi.

500 dolar tartışması

Önceki çalışma Bakanı Vedat Bilgin seçim sürecinde asgari ücretin 500 dolara yükseltileceğini vaadetmişti. TİSK’in yanı sıra Türk Lirasi ile kazanıp dolara endeksli ücret ödemek istemeyen küçük ve orta ölçekli işletmeler buna karşı çıkmıştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ise asgari ücretin 300 ile 400 dolar eşdeğerinden fazla olmamasını istiyordu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak 19 Haziran’daki basın toplantısında ana muhalefet partisinin asgari ücret beklentisinin 15 bin TL olduğunu belirtmişti.

Döviz kuru neden aldı başını gidiyor?

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: asgari ücret, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı, TİSK, türk-iş

OKUMAYA DEVAM EDİN

Tarım: Hollanda yapıyor da Türkiye neden yapamıyor?
Merkez Bankasının faiz düşürme kararı ve önündeki üç büyük belirsizlik
28 Mayıs: Ekonomi için köprüden önce son çıkış
  • Erdoğan borsa krizinden “temizlenerek” çıkma sözü verdi29 Eylül 2026
  • İktidarda borsa krizi sıkıntısı. Özel’den, Erdoğan’a: Yakalandınız29 Eylül 2026
  • İran ile ABD’nin Hürmüz pazarlığı ve Fidan’ın BAE ziyareti ne anlatıyor?29 Eylül 2026
  • Kurtulmuş: (Borsa krizi) yolsuzluklar dışında ekonomik güvenlik meselesi28 Eylül 2026
  • Siyasetten ilk fon firesi AK Parti’den: eski bakan Kaya ve yeni sorular27 Eylül 2026
  • Borsa/fon skandalında “Pusula” dosyası açıldı, sıra “Tera” dosyasında26 Eylül 2026
  • Canan Tolon: Beyaz bir sayfa sonsuz ihtimaller barındırır26 Eylül 2026
  • Ömer Koç’tan ABD ve AB’ye İsrail tepkisi: ahlâki inandırıcılığı kalmadı25 Eylül 2026
  • Adalet Bakanı: MASAK’ta FETÖ kaynaklı askeri casusluk yapısı bulduk25 Eylül 2026
  • BM’de konuşurken herkes barışçı. Peki, savaşları kim çıkarıyor?25 Eylül 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP