Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Bahçeli’den İYİ Parti’ye yerel seçimde ittifak çağırısı

Yazar: YetkinReport / 11 Ağustos 2023, Cuma / Oda: Siyaset
ittifak çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye yerel seçimlerde ittifak çağrısı yaptı. Çağrıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın’dan sert bir ret geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye yerel seçimlerde ittifak çağrısı yaptı. Çağrıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın’dan sert bir ret geldi.

MHP Devlet Bahçeli’nin çağrısı, 10 Ağustos’ta CNN Türk canlı yayınında program sunucusu Hande Fırat tarafından açıklandı. Fırat, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in kendisine ilettiği mesajı paylaştı.

Özdemir’in ilettiği mesajında Bahçeli, “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına,” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’den ittifak çağrısına yanıt

İYİ Parti’den çağrıya ilk yanıt Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın’dan geldi.

Sert bir mesaj veren Akalın, “Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin. Yok eğer bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur bize ihtiyaç yoktur” dedi.

Mayıs seçimlerinin ardından altı muhalefet partisi ile kurulan Millet İttifakı’nın fiilen bittiğini açıklayan Meral Akşener’in yerel seçimler için herhangi bir ittifak yapıp yapmayacağı merak konusuydu.

Bu konuda İYİ Parti içinde AK Parti ve MHP ile ittifak yapmanın bir seçenek olarak değerlendirildiği konuşulurken İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun ittifak çağrısı tartışma yaratmıştı. T24’ten Eray Görgülü’ye konuşan İYİ Parti yetkilileri, parti tabanında böyle bir ittifakın karşılık bulmadığını, tepki ile karşılandığını belirtmiş, bazı illerde CHP ile kurulabilecek ittifak dışında yerel seçimlere tek olarak girmenin daha ağırlıklı değerlendirildiğini belirtmişti.

Bahçeli, İYİ Parti’nin 2019 yılında gerçekleştirilen kurultayı öncesinde de MHP’den ayrılıp İYİ Parti’ye katılan üyelere “MHP ile bütünleşme ve birleşme” çağırısında bulunmuş, Fiziken orada,fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp MHP’ye dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir” demişti. 2020 yılında da bir çağrı yapan Bahçeli’nin mesajları İYİ Parti’de karşılık bulmadı.

Mayıs seçimlerinin ardından Ak Parti ve MHP’nin ana çatısını oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda MHP’nin rolünün zayıfladığı yorumları yapılıyordu. Bahçeli’nin bu hamlesi, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na çekilmesinden ziyade Erdoğan’a bir mesaj olarak da yorumlandı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Baheli, İttifak çağrısı, İYİ Parti, MHP

OKUMAYA DEVAM EDİN

Özel’in büyük CHP sürprizi Erdoğan’a kırmızı kart çıktı
Zam yağmuru devam ediyor, Suriye harekâtı yolda
Trump’ı vurana terörist diyememek ve Batı’yı bekleyen kriz
  • İmamoğlu Diploma Duruşmasında: Savunmaya Değil, Suçlamaya Geldim8 Aralık 2025
  • Süreçte Barış Vicdanı Neden Eksik?8 Aralık 2025
  • Ankara’dan SDG yoluyla PKK’ya üç ciddi uyarı: bu gidişle hava dönebilir8 Aralık 2025
  • Suriye’de Şara Yönetiminin Bir Yılı: Türkiye-İsrail Gerilimi ve ABD7 Aralık 2025
  • Türkiye–İsrail İlişkileri Kalıcı Bir Kopuşu Kaldırabilir mi?7 Aralık 2025
  • Komisyon’da Öcalan Oldubittisi: İstenen Mesajı Vermedi mi?5 Aralık 2025
  • 5 Aralık 1934: Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı5 Aralık 2025
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP