Siyaset

Özel’den Bahçeli’ye: “Sizin uygulamalarınız yüzünden Kürtler daha az eşittir”

CHP lideri Özgür Özel, kendisini eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli’ye partisinin grup toplantısında yanıt verdi. Kayyum uygulamalarını eleştiren Özel, Bahçeli’ye hitaben, “sizin kayyum uygulamalarınız yüzünden Kürtler Türkiye’de daha az eşittir” dedi. (Foto: CHP) 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’den gelen sert eleştiriye partisinin grup toplantısında yanıt verdi, kayyum uygulamalarını hatırlatarak, “sizin uygulamalarınız yüzünden Kürtler Türkiye’de daha az eşittir,” dedi.

28 Kasım’da CHP grup toplantısında konuşan Özel, “Devlet Bey sözlerimi eleştirmiş. Benim dediğim şu; Diyarbakır’da, Mardin’de, Batman’da, Van’da Kürtler belediye başkanı seçiyor ama o belediyelere siz kayyum atıyorsunuz. Osmaniyeliler, Manisalılar, Rizeliler eşittir; sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler Türkiye’de daha az eşittir” dedi.

Özel, Alevilerin ibadethanesi olan cemevlerinin ibadethane kabul edilmediğini belirterek, “Sünniler eşittir ama bu uygulama yüzünden ve uğradıkları birçok ayrımcılık yüzünden Aleviler bu memlekette daha az eşittir,” dedi.

Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP lideri Özel’in ses sanatçısı Pervin Chakar’ın elini öpmesini ve daha önce de söylediği “Türkiye’de Kürtler daha az eşittir” cümlesini eleştirmiş, “CHP Genel Başkanı’nın sözü bölücü lugatın tıpkısının aynısını yansıtmasıdır. Bu sefil iddia devletin bölünmez bütünlüğüne saldırıdır ve suçtur. Kürt kökenli kardeşlerim eşit hak ve hukuka sahiptir,” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’ye cevap veren Özel, “(Devlet Bahçeli’nin) Bugünkü konuşmasında birçok hakaret var ama benim cümlelerimi söyleyip diyor ki ‘Bu soysuz iddia, tümüyle bühtandır.’ Devlet Bey, ben de biliyorum siz de biliyorsunuz o metin yazarı kimdir, o ekipte kimler vardır. O arkadaşları, Sinan Ateş’in ailesi de çok iyi biliyor. İddia soysuz olmaz. İddia asılsız olur, gerçek dışı olur, abartılı olur. O arkadaşlar diyecek de diyemiyorsa anlaşılan bana ‘soysuz’ demeye kalkıyorlar,” dedi.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yarın verin bir talimat, Ülkü Ocakları Taksim’e çıkar, Tayyip Bey isterse Osmanlı Ocakları çıkar; 1 Mayıs olur, sendikalar Taksim’e çıkamaz. 8 Mart olur, kadınlar Taksim’e çıkamaz. Evladını arayan Cumartesi Anneleri, Taksim’e çıkamaz. Muhalif gazeteciler haber yazarlar, kodesten çıkamazlar. Bu ülkede iktidar yanlıları eşittir; muhaliflere düşman hukuku uyguladığınız için muhalifler daha az eşittir.”

 

YetkinReport

Recent Posts

Olimpiyatlar tarih yazacak: Ilk kez kadın-erkek sayısı eşit

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin kampanyasında duyurdu: “2024…

9 saat ago

ABD İsrail’in katliamını alkışlarken Çin Filistin’i birleştiriyor

ABD Kongresi 23 Temmuz 2023 tarihli oturumuyla insanlık ve demokrasi tarihinde bir utanç sayfası açtı.…

15 saat ago

Özel’den Erdoğan’a belediye yanıtı: “Al camilerin, trafoların hakkını, düş yakamızdan”

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsili konusundaki açıklamalarına…

1 gün ago

Fidan: “Erdoğan-Esad görüşmesi için çalışmalar sürüyor”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında…

1 gün ago

Hayvanlar, çocuklar: Erdoğan’ın yasada ısrarı neden?

“Seçkinler rahatsız oluyorlarmış, tuzu kurular gürültü yapıyorlarmış, sesi çok çıkan cazgırlar ortalığı velveleye veriyorlarmış. Bunların…

2 gün ago

Tüm tarihin en sıcak günü: Biyoçeşitlilik azalıyor

Dünya, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir hızla ısınıyor ve bu yıl, bilim insanlarının kaydettiği…

3 gün ago