Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Akşener, CHP ile yerel seçim işbirliğini kurmaylarıyla görüşecek

Yazar: YetkinReport / 30 Kasım 2023, Perşembe / Oda: Siyaset
yerel seçim

CHP lideri Özgür Özel, 30 Kasım’da İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan liderler İYİ Parti’nin yerel seçim için işbirliği olasılığını pazartesi yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısında ele alacağını belirtti. İYİ Parti’nin 81 ilde tek başına seçimlere girme kararı bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel yerel seçim gündemiyle 30 Kasım’da İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti.

Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından dağılan Millet İttifakı’nın iki bileşeni CHP ve İYİ Parti liderleri, yerel seçim için işbirliği olasılığını masaya yatırdı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan liderler olası bir işbirliği için 4 Aralık Pazartesi günü yapılacak olan İYİ Parti Genel İdare Kurulunu (GİK) işaret etti.

Akşener, Pazartesi günü Genel İdare Kurulu’nu toplayarak CHP ile işbirliği için, daha önce kurulun verdiği “81 ilde seçimlere tek başına girme” kararını tekrar değerlendirmeye alacak.

Parti içi yolsuzluk ve istifalarla çalkalanan İYİ Parti’nin lideri Akşener, Mayıs seçimleri yenilgisinin ardından başlayan yerel seçim çalışmalarında yapılacak herhangi bir ittifak olasılığına sert sözlerle karşı çıkmıştı. Parti 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştı.

Hem CHP hem de İYİ Parti bazı illerdeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Aday belirleme süreçleri halen sürüyor.

Yerel seçim için işbirliği İYİ Parti kurmaylarına sorulacak

Görüşmenin ardından yapılan ikili basın toplantısında kısa bir açıklama yapan Özgür Özel, İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’nun tüm seçim bölgelerinde seçimlere kendi adaylarıyla girmek konusunda bir kararı olduğunu, bu karara saygılı olduklarını söyledi.

Özel, İYİ Parti Lideri ve beraberindeki heyetle birlikte yapılan toplantıda bu sebeple somut bir işbirliği teklifi ile gitmediklerini herhangi bir işbirliği için Genel İdare Kurulu’nun tekrar bir karar alıp alamayacağını sormak için ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“İttifak” kelimesinin artık “yorulduğunu” ifade eden Özel açıklamasında, “İYİ Parti’yle önümüzdeki yerel seçimde, yerel seçime yönelik işbirliği içinde olup olamayacağımızı, Genel İdare Kurulu kararının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini, bizim alınmış kararlara saygılı olduğuuzu ama mümkün olursa bundan sonraki süreçte yerel seçime yönelik bir işbirliği için partilerimizi görevlendireceği kişilerin birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını sorduk” dedi.

Özel’in ardından söz alan Akşener, de 81 ilde tek başına seçime girmek kararı olduklarını hatırlatarak, konuyu tekrar GİK toplantısında gündeme getireceklerini söyledi.

Akşener, “Tekrar bizim ikili iki siyasi parti olarak, hiç değilse bazı yerlerde, birlikte işbirliği yapabilir miyiz sorusunu, bir soruyu, acaba Genel İdare Kuruluna tekrar götürebilir misiniz? Özü bu. Biz de arkadaşlarımızla kendilerinin yanında da konuştuk, Pazartesi günü biz doğal olarak GİK’i toplayacaktık zaten, orada bu soruyu GİK’e soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek o zaman göreceğiz,” dedi.

İttifak mı? Bir daha asla!

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Gazeteci Çiğdem Toker’e basın örgütlerinden destek
Türkiye-Irak anlaşması Orta Doğu denklemini değiştirir
Putin görüşmesi öncesi Erdoğan’dan Esad’a Fidan’dan Özel’e çıkışlar
  • NATO İran Füzesini Türk Hava Sahasına Girmeden Durdurdu4 Mart 2026
  • ABD ve İsrail, Kürtleri Şimdi de İran’a Karşı Kullanmak İstiyor4 Mart 2026
  • Fransa’dan Nükleer Hamle: Öncülük Ettiği Koalisyonda Yunanistan da Var3 Mart 2026
  • İran Savaşında, AB, Rusya, Çin, Arap Ülkeleri ve Türkiye’nin Tutumu3 Mart 2026
  • İran: İlan Edilmeden Başlatılan Savaş ve Küresel Düzende Derin Kırılma3 Mart 2026
  • Özel: CHP “AK Partinin Kara Düzenini Değiştirecek”2 Mart 2026
  • İran Savaşı Büyürken Diplomasi Hâlâ Mümkün mü?2 Mart 2026
  • İran’da Liderliğin Tasfiyesi: Hamaney’in Ölümüyle Omurga Çöktü mü?2 Mart 2026
  • Hamaney, ABD-İsrail Saldırısının İlk Hedefiydi, İlk Vuruşta Öldürüldü1 Mart 2026
  • İsrail ve ABD İran’ı Vurdu: Nükleer Bahane Hedef Rejimi Devirmek28 Şubat 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP