Categories: Siyaset

Akşener, CHP ile yerel seçim işbirliğini kurmaylarıyla görüşecek

CHP lideri Özgür Özel, 30 Kasım’da İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan liderler İYİ Parti’nin yerel seçim için işbirliği olasılığını pazartesi yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısında ele alacağını belirtti. İYİ Parti’nin 81 ilde tek başına seçimlere girme kararı bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel yerel seçim gündemiyle 30 Kasım’da İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti.

Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından dağılan Millet İttifakı’nın iki bileşeni CHP ve İYİ Parti liderleri, yerel seçim için işbirliği olasılığını masaya yatırdı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan liderler olası bir işbirliği için 4 Aralık Pazartesi günü yapılacak olan İYİ Parti Genel İdare Kurulunu (GİK) işaret etti.

Akşener, Pazartesi günü Genel İdare Kurulu’nu toplayarak CHP ile işbirliği için, daha önce kurulun verdiği “81 ilde seçimlere tek başına girme” kararını tekrar değerlendirmeye alacak.

Parti içi yolsuzluk ve istifalarla çalkalanan İYİ Parti’nin lideri Akşener, Mayıs seçimleri yenilgisinin ardından başlayan yerel seçim çalışmalarında yapılacak herhangi bir ittifak olasılığına sert sözlerle karşı çıkmıştı. Parti 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştı.

Hem CHP hem de İYİ Parti bazı illerdeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Aday belirleme süreçleri halen sürüyor.

Yerel seçim için işbirliği İYİ Parti kurmaylarına sorulacak

Görüşmenin ardından yapılan ikili basın toplantısında kısa bir açıklama yapan Özgür Özel, İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’nun tüm seçim bölgelerinde seçimlere kendi adaylarıyla girmek konusunda bir kararı olduğunu, bu karara saygılı olduklarını söyledi.

Özel, İYİ Parti Lideri ve beraberindeki heyetle birlikte yapılan toplantıda bu sebeple somut bir işbirliği teklifi ile gitmediklerini herhangi bir işbirliği için Genel İdare Kurulu’nun tekrar bir karar alıp alamayacağını sormak için ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“İttifak” kelimesinin artık “yorulduğunu” ifade eden Özel açıklamasında, “İYİ Parti’yle önümüzdeki yerel seçimde, yerel seçime yönelik işbirliği içinde olup olamayacağımızı, Genel İdare Kurulu kararının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini, bizim alınmış kararlara saygılı olduğuuzu ama mümkün olursa bundan sonraki süreçte yerel seçime yönelik bir işbirliği için partilerimizi görevlendireceği kişilerin birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını sorduk” dedi.

Özel’in ardından söz alan Akşener, de 81 ilde tek başına seçime girmek kararı olduklarını hatırlatarak, konuyu tekrar GİK toplantısında gündeme getireceklerini söyledi.

Akşener, “Tekrar bizim ikili iki siyasi parti olarak, hiç değilse bazı yerlerde, birlikte işbirliği yapabilir miyiz sorusunu, bir soruyu, acaba Genel İdare Kuruluna tekrar götürebilir misiniz? Özü bu. Biz de arkadaşlarımızla kendilerinin yanında da konuştuk, Pazartesi günü biz doğal olarak GİK’i toplayacaktık zaten, orada bu soruyu GİK’e soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek o zaman göreceğiz,” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Kobani davasında karar: Yüksekdağ’a 30 ve Demirtaş’a 42 yıl hapis

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108…

15 saat ago

ABD’yle İsrail-Hamas üzerine ayrım derinleşiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Mayıs’ta TBMM’de Hamas’ın Gazze’de “Anadolu’nun ileri hat savunmasını” yaptığını söylemesinden birkaç…

20 saat ago

Yargıtay Başkanı seçimi: Ömer Kerkez’in sözleri umut veriyor mu?

Yargıtay’ın toplam 324 üyesinden 193’ünün oyları ile Ömer Kerkez 2028 yılına kadar dört yıl görev…

22 saat ago

AKP fabrika ayarlarına dönmüyor; Erdoğan, Bahçeli ayarlarına dönüyor

“Faşizm konuşmaya engel olmaz, söylemeye mecbur tutar” sözü Fransız filozof Roland Barthes’a ait. Artık mecburiyetten…

24 saat ago

Kavala’nın yeniden yargılama talebi reddedildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı Davası'nda müebbet hapse mahkum edilen iş insanı Osman…

2 gün ago

Yeni tasarruf paketi yaraya ne kadar merhem olabilir?

13 Mayıs Pazartesi günü ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın sunuş konuşmasından sonra…

2 gün ago