Siyaset

Seçil Erzan: “Kayıtlar incelensin, kim ne kadar almış tespit edilsin”

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu toplam 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması 15 Ocak’ta İstanbul’da devam ediyor. 

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu toplam 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması 15 Ocak’ta İstanbul’da devam ediyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Seçil Erzan hakkında “Özel Belgede Sahtecilik” ve “Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık” suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talep edilirken; diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Davanın 3. duruşmasına, tutuklu bulunan Seçil Erzan ve Ali Yörük, tutuksuz sanıklar Asiye Öztürk ve Nazlı Can ve tanıklar Semih Kaya, Merve Yılmaz ve Tanın Yılmaz katıldı.

Sözcü Gazetesinden Ali Selim Yalmanlı’nın aktardığına göre Erzan, 15 Ocak’ta hakim karşısında yaptığı savunmada, kayıtların incelenmesini ve kimin ne kadar aldığının tespit edilmesini talep ederken, “Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu. Emre Belözoğlu’nun parasını aldık ve 10 kişi paylaştı. Gerçek mağdurlar adına çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Erzan: “Kayıtlar incelensin”

Üçüncü kez mahkemede savunma yapan Erzan, “HTS kayıtlarının incelenmesini talep ediyorum. Parayı alıp almadığımı ispatlayamıyorum,” dedi.

Şubede çok fazla döviz işlemi olduğunu belirten Erzan, “o sıralarda müfettiş gelse banka bu hareketleri fark ederdi,” dedi.
Erzan ilk fonu Semih Kaya’ya söylediğini belirterek, “Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu. Emre Belözoğlu’nun parasını aldık ve 10 kişi paylaştı. Gerçek mağdurlar adına çok üzgünüm,” ifadelerini kullandı.

CNN Türk Muhabiri Merve Tokaz‘ın aktardığına göre Seçil Erzan, Florya şubesinde çalıştığı sırada banka müdürü olduğu için bu paraları alabildiğini, karşı tarafta yüksek faiz beklentisi olduğunu söyledi. Erzan, “Banka bu yaşananları daha erken farkedebilirdi. Herkes bu paranın nerede olduğunu soruyor. Bu para bende değil. Her şey birbirine girdi. İş çığırından çıktı,” dedi.

Verdiği paraların bir kaydını tutup tutmadığı da sorulan Erzan, Bankanın tüm ajandaları kendisinden aldığını iddia etti.

Semih Kaya: “Kurgu Yapıyor”

Aldığı paraların 3,5 milyon dolara yakın olduğunu söyleyen eski Galatasaraylı futbolcu tanık Semih Kaya, toplamda 4.1 milyon doları Seçil Erzan’a verdiğini ve Erzan’ın kendisine 10 milyon dolar vereceğini anlattı.

Kaya, “Bana 10 milyon dolar alacağımı söyledi. Ben toplamda 4.1 milyon dolar vermiştim. 3.5 milyonunu geri alabildim sadece. Seçil Erzan banka müdürü olduğu için hesaplarımı kontrol etmedim. İlk verdiği 300 bin dolar sonrası bana para vermedi. Seçil’den 1 milyon 375 bin dolar almadım. Benim onu tehdit ettiğim söz konusu değil, aramızda husumet yoktu. Banka müdürü olarak ilişkimiz vardı, özel bir ilişki yoktu” dedi.

Erzan, fonu ilk kez Semih Kaya’ya söylediğini belirterek, “Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu,” dedi. Semih Kaya ise 3,5 milyon dollar parça parça aldığını, tüm paraları Denizbank hesabına yatırdığını söyledi. Kaya, mahkemenin “Erzan size fazla para verdiğini söylüyor” sorusuna ise “kurgu yapıyor” yanıtını verdi.

Erzan Davası

Seçil Erzan’ın da aralarında bulunduğu 7 sanık ilk kez 20 Kasım 2023’te hakim karşısına çıkmış, duruşma 12 Ocak 2024’e ertelenmişti. 12 Ocak’ta görülen duruşma 13 saat sürdü.

Duruşmada Seçil Erzan ve sanıkların eklenen iddianameler nedeniyle yeniden savunmaları alındı. Tanık olarak ifade vermeyi bekleyen Semih Kaya, Erzan’ın kuzeni Tanın Yılmaz ile eşi Merve Yılmaz’ın ifadelerinin 15 Ocak’ta alınmasına karar verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim’in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer alıyordu. İş insanı Mert Zeydanlı, Deniz Güzel ve Nuray Şengüler’in iddianamelerinin de eklenmesiyle davadaki şikayetçi sayısı 21’e çıktı.

Fatih Terim’in bir dönem yardımcılığını yapan Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap, eski erkek arkadaşı Avukat Candaş Gürol, Mustafa Sefa, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat’ın da tanık olarak dinlenmeleri bekleniyor.

YetkinReport

Recent Posts

Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurması tehlike çanıdır

Yunanistan kuruluşundan itibaren Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de Anadolu’ya doğru genişleme emel ve niyetinde olagelmiştir.…

11 saat ago

Atatürk’ün ölünce gömülmek istediği Ankara tümülüsü: Yumurtatepe

  Ankara’da Tümülüsler Vardır! Duygu Asena’nın “Kadınlar Vardır!” kitabının yayınlandığı dönem ve halen devam eden…

13 saat ago

BM’den tarihi Filistin kararı: Bir zafer mi, sembolik bir adım mı?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 10 Mayıs'ta Filistin'in uluslararası örgüte tam üyelik için gerekli şartları…

14 saat ago

Beklenmedik görüşme: Bahçeli Beştepe’ye çıktı

Yeni anayasa, Gezi Tutukluları ve siyasette "normalleşme" tartışmalarıyla birlikte Ankara'da baş döndürücü bir görüşme trafiği…

2 gün ago

Ayasofya’dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden cami

Ayasofya'dan sonra Kariye Kilisesi de yeniden müzeden camiye çevrilerek 6 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uzaktan…

2 gün ago

Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru: 06 AT 5021 plaka kime ait?

Gazeteci Asuman Aranca’nın T24’te yayınladığı bir haber, Sinan Ateş cinayeti davasında iddianamesindeki önemli bir eksiği…

2 gün ago