Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Fatih Erbakan: Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz

Yazar: Murat Yetkin / 20 Şubat 2024, Salı / Oda: Siyaset

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, aday listelerinin YSK’ye tesliminden saatler önce YetkinReport’a yaptığı açıklamada “Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz” dedi ve AK Parti’yle görüşmelerin kesilmesi ayrıntılarını açıkladı. (Foto: Osman Er / YRP)

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, yerel seçimler için aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesine saatler kala “Listeleri vereceğiz. Çekilmemiz söz konusu değil. Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz” dedi.

Erbakan YetkinReport’a yaptığı açıklamada AK Parti’yle görüşmelerin neden sonuçlanmadığına ilişkin de açıklamalarda bulundu:

• “Bize işbirliği için başvuran AK Parti oldu. Zaten 14 Mayıs seçimleri öncesinde de onlar başvurmuştu. Bizim de işbirliği için belli taleplerimiz oldu. O zaman İstanbul’daki anketlerde yüzde 5-6 görünüyorduk.

• “İki ilde (Kocaeli ve Sakarya hatırlatmamı doğrulayarak) iddiamız var. Ayrıca Kütahya ve Karabük’te yüzde 10’un üzerinde görünüyoruz. Ama sadece Kocaeli’yi vermediler diye görüşmeler kesilmiş değil. İstanbul’da iki ilçe istedik. Avrupa yakasında Arnavutköy daha Refah Partisi zamanında kazandığımız bir ilçedir. Anadolu yakasında da Sultanbeyli.”

Erbakan: Görüşmeler neden kesildi?

Erbakan, AK Parti’yle görüşmelerin kesilmesi ayrıntılarını şöyle anlattı:

• “Bize AK Parti il ve ilçe adaylıkları ilan edildiği gerekçesiyle değiştiremeyeceklerini beyan ettiler. Oysa biz 14 Mayıs öncesinde, Cumhur İttifakı çerçevesinde anlaşmamız çerçevesinde Cumhurbaşkanı adaylığımızdan vaz geçmiştik.

• “Bize il ve ilçe adaylıkları yerine 2-3 Belediye Meclisi üyeliği teklif ettiler. Anketlerde binde 6-7 civarında oyu görünen BBP’ye teklif ettikleriyle aynı. 14 Mayıs’ta Türkiye genelindeki yüzde 3 oyu da, kendileriyle işbirliğinin “yüzü suyu hürmetine” aldığımızı söylediler bize. Bunu kabul edemezdik.

• “Üstelik tabanımızda AK Parti’yle yerel seçimlerde işbirliği yapmamıza destek de yok, hatta 14 Mayıs nedeniyle tepki var. Biz de bu durumda İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarımızı ilan ettik.

O esnada sohbette hazır bulunan Yeniden Refah Basın Müşaviri Şerif Varol, Erbakan’a gazeteci meslektaşlardan aday listelerini teslim edip etmeyecekleri soruları geldiğini sordu. Ben de sordum: Peki, AK Parti’den bir son dakika teklifi gelse ve talep karşılansa Erbakan son dakikada fikir değiştir miydi?

Erbakan “Listeleri vereceğiz” dedi; “Çekilmemiz söz konusu değil, artık çekilirsek kendimizi inkâr etmiş oluruz. AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz.”

İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da Yavaş

Erbakan, bazı anketçilerin kendilerine gelerek, AK Parti’ye destek olmadıkları takdirde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kazanacağını söyleyerek çekilmeleri yönünde telkinde bulunduğunu da söyleyerek İstanbul ve Ankara seçimleri konusunda tahminlerini de paylaştı.

• “Bize destek vermediğimiz takdirde Murat Kurum’un kazanamayacağını söylüyorlar. Bakın, DEM Parti, hiçbir partiye seçim kazandırmak zorunda olmadıklarını söyleyince mesele olmuyor ama biz kendi adayımızla çıkınca mesele yapılıyor.

• “Bizim değerlendirmemiz de İstanbul’da Ekrem Bey’in daha şanslı olduğu, kazanabileceği yönünde. Özellikle Fatih, Üsküdar, Eyüp gibi ilçelerde sürpriz yapabilirler. Eyüp deyince bazı arkadaşlar sadece Eyüp Sultan Camii etrafı zannediyor; oysa Göktürk’e kadar hep Eyüp.

• “Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın rahat alabileceğini tahmin ediyorum. Turgut (Altınok) Bey, fazla bir varlık gösteremedi.”

Erbakan “Risk aldık” diye ekledi sohbetimizin sonunda; “Seçmenimize güveniyoruz. Sonucu 31 Mart akşamı hep beraber göreceğiz.”

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: anket, Ekrem İmamoğlu, Fatih Erbakan, Mansur Yavaş, Murat Kurum, Sultanbeyli, Yeniden Refah Partisi, yerel seçim

OKUMAYA DEVAM EDİN

Rusya ile S-400 anlaşmasının ABD’nin karizmasını kötü çizmesini de hesaba katalım
PKK’nın fesih sürecinde Meclis Komisyonu: doğruyu söylemeyen kim?
İmamoğlu dosyası: heybedeki turplar neden çıkmıyor? Bitti mi yoksa?
  • İmamoğlu Diploma Duruşmasında: Savunmaya Değil, Suçlamaya Geldim8 Aralık 2025
  • Süreçte Barış Vicdanı Neden Eksik?8 Aralık 2025
  • Ankara’dan SDG yoluyla PKK’ya üç ciddi uyarı: bu gidişle hava dönebilir8 Aralık 2025
  • Suriye’de Şara Yönetiminin Bir Yılı: Türkiye-İsrail Gerilimi ve ABD7 Aralık 2025
  • Türkiye–İsrail İlişkileri Kalıcı Bir Kopuşu Kaldırabilir mi?7 Aralık 2025
  • Komisyon’da Öcalan Oldubittisi: İstenen Mesajı Vermedi mi?5 Aralık 2025
  • 5 Aralık 1934: Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı5 Aralık 2025
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP