Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan 28 Şubat generallerinin cezalarını kaldırdı

Yazar: YetkinReport / 17 Mayıs 2024, Cuma / Oda: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat davasında ceza alan ve aralarında Çevik Bir, Çetin Doğan ve Yıldırım Türker’in de olduğu generallerin kalan cezalarını “hastalık” ve “kocama hali” gerekçeleriyle kaldırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat davasında ceza alan ve aralarında Çevik Bir, Çetin Doğan ve Yıldırım Türker’in de olduğu generallerin kalan cezalarını “hastalık” ve “kocama hali” gerekçeleriyle kaldırdı.

17 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karara göre 28 Şubat hükümlüsü Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Org. Fevzi Türkeri, Emekli Korgeneral Yıldırım Türker, Emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak, emekli orgeneral Çevik Bir, Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve Aydan Erol’un kalan cezaları kaldırıldı.

Kararlarda, generallerin cezalarının Anayasanın 104. maddesi onaltıncı fıkrası gereğince “sürekli hastalık” ve “kocama hali” gerekçeleriyle kaldırıldığı belirtildi.

Generallerin cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor.

28 Şubat kararı ve “normalleşme” tartışmaları

Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2 Mayıs’taki görüşmelerinden sonra Ankara siyasetinin gündemine yerleşen “normalleşme” tartışmalarının ardından geldi. Özel’in toplantı sırasında 28 Şubat hükümlüsü generalleri gündeme getirdiği, Erdoğan’ın da “ben zaten o konuda talimat vermiştim,” ifadesini kullandığı haberlere yansımıştı.

Cumhurbaşkanı’nın kararını değerlendiren Özel, “İleri derecede hastalıkları bulunan hükümlü generaller Çetin Doğan, Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak’ın cezalarının kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır. Ailelerinin gözü aydın” dedi.

Özel’in toplantıda ayrıca Osman Kavala ve Gezi için de talepte bulunduğu belirtilmiş, ancak Kavala’nın yeniden yargılama talebi oluşturulan yeni heyet tarafından reddedilmişti.

Resmi Gazete’deki karar ise 16 Mayıs’ta Ankara’da 36 sanığa toplamda 400 yıldan fazla hapis cezasının verildiği Kobani Davası’ndaki karar duruşmasının ardından yayımlandı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 28 Şubat, cevat temel özkaynak, çevik bir, Erdoğan, erol özkasnak, fevzi türkeri, general, generaller, kavala, yıldırım türker

OKUMAYA DEVAM EDİN

Gazze’de hastaneye saldırının yankıları sürüyor; ABD Başkanı İsrail’de
Kılıçdaroğlu’ndan Rusya çıkışı: “Kasetlerin arkasında siz varsınız”
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye’ye gelirken
  • Sahte diploma krizi ve BTK: “Adam yedirtmeyiz” diye geçiştirilecek mi?8 Ağustos 2025
  • PKK’nın fesih sürecinde Meclis Komisyonu: doğruyu söylemeyen kim?7 Ağustos 2025
  • Sahte Diploma, Temsil Krizi ve Üniversitenin Hafıza Kaybı7 Ağustos 2025
  • Amerikalı paralı askerler Gazze’de İsrail’in hizmetinde: UG Solutions7 Ağustos 2025
  • Dijital Devletin Ele Geçirilmesi: Düzeltilmesi Hâlâ Mümkün6 Ağustos 2025
  • Türkiye siyasi büyükelçi atamalarından bir Barrack çıkaramadı6 Ağustos 2025
  • Diploma Skandalı, Perde 2: Siber Güvenlik Başkanlığı 8 aydır boş mu?5 Ağustos 2025
  • YAŞ’ta sürpriz: Genelkurmay Başkanı Gürak gitti Bayraktaroğlu geldi5 Ağustos 2025
  • İsrail Gazze’yi işgal kararı aldı, ABD dur demedikçe durmayacak5 Ağustos 2025
  • YAŞ toplanıyor: paşa sayısı artacak, büyükelçi ve rektör sayısı gibi4 Ağustos 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP