Siyaset

CHP’den İstanbul’da “Büyük Eğitim Mitingi”

CHP İstanbul Saraçhane Meydanında miting düzenledi. CHP’nin yanı sıra sendikaların ve eğitimcilerin de katıldığı mitingde “Öğretmenler Atanmak İstiyor, “Eğitimde Şiddete Son” “Çağdaş Bilimsel Eğitim” yazılı dövizler taşındı. (Foto: CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Saraçhane Meydanı’nda eğitim alanında sorunlara dikkat çekmek amacıyla “Büyük Eğitim Mitingi” düzenledi.

Mitinge İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP yöneticileri, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları ve eğitimcilerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Katılımcılar, “Öğretmenler atanmak istiyor”, “Çağdaş laik bilimsel eğitim”, “Eğitimde şiddete son”, “Mülakata son” dövizleri taşıdı.

Mitingde konuşma yapan CHP lideri Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı yeni müfredat olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni” eleştirdi, öğretmenlerin atama ve mülakat sorununa, eğitimde fırsat eşitliği ve şiddet konularını gündeme getirdi.

Özel, “bu alanda öğretmenler var. Atanmayan öğretmenler var. Mülakat mağdurları var. Müfredata itiraz edenler, direnenler var. Bu meydanda yok sayılanlar, hor görülenler, haykırsa da sesini duyuramayanlar var,” dedi.

Yeni müfredata değinen Özel, “Cumhuriyet ile derdi olan bir Bakan, Cumhuriyet ile sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Bu müfredatta Atatürk’ün adı yok denecek kadar az geçmektedir. Kurtuluş Savaşı kahramanları, bu ülkenin kahramanları Atatürk ve arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir,” dedi.

Mülakat sorununu da gündeme getiren Özel, “Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Üç yıl tasarruf tedbirleri yapacağız, emekli kadar atayacağız’ diyorlar. Yani hiç öğretmen almazsak 65 yıl sürecek öğretmenlerin ataması. İtibardan tasarruf olur ancak eğitimden tasarruf olmaz. Diğer yaramız mülakattır. Yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS diyorlar. Hani mülakat kaldırılacaktı?” dedi.

Özel, eğitimcilerin aldıkları maaşlara ve alım gücündeki düşüşe de değinerek, “Öğretmenler tam olarak her ay 9 çeyrek altın kaybediyorlar. Bu hesabı bütün öğretmenlere, bütün vicdanı olan herkese emanet ediyorum,” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Rakamlar feci, Türkiye sistem kadın ve çocukları korumaktan aciz

Diyarbakır’da -hâlâ çözülemeyen- Narin Güran cinayetinin gündemden düşürülme gayretleri devam ederken meydana gelen cinayet ve…

4 saat ago

İsrail uykularımızı kaçırıyor mu, yeni göç dalgası yolda mı?

Türkiye’nin saygın bir iş insanı geçenlerde bir dost sohbetinde “uykularım kaçıyor” diye ortaya sordu; “İsrail…

2 gün ago

Sağlam: “Enflasyon hiç de söylendiği gibi düşmeye başlamadı”

Türkiye'nin Eylül 2024 enflasyon oranı, düşüş beklentilerini boşa çıkararak ülkenin ekonomik gidişatı hakkında endişeleri artırdı.…

2 gün ago

MGK öncesi Erdoğan ve Bahçeli’den sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Ekim’de toplanacak Milli Güvenlik…

3 gün ago

Sinan Ateş davasında karar: Sadece tetikçiler suçluymuş

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikasti ile ilgili 22 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı.…

3 gün ago

Erdoğan’ın “İsrail’in hedefi Türkiye” çıkışı ve İran’ın füze saldırısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 Ekim Meclis açılışında İsrail’in gözünü Anadolu’ya diktiğini söylemesinden yaklaşık bir saat…

4 gün ago