Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

CHP’den İstanbul’da “Büyük Eğitim Mitingi”

Yazar: YetkinReport / 18 Mayıs 2024, Cumartesi / Oda: Siyaset
eğitim

CHP İstanbul Saraçhane Meydanında miting düzenledi. CHP’nin yanı sıra sendikaların ve eğitimcilerin de katıldığı mitingde “Öğretmenler Atanmak İstiyor, “Eğitimde Şiddete Son” “Çağdaş Bilimsel Eğitim” yazılı dövizler taşındı. (Foto: CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Saraçhane Meydanı’nda eğitim alanında sorunlara dikkat çekmek amacıyla “Büyük Eğitim Mitingi” düzenledi.

Mitinge İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP yöneticileri, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları ve eğitimcilerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Katılımcılar, “Öğretmenler atanmak istiyor”, “Çağdaş laik bilimsel eğitim”, “Eğitimde şiddete son”, “Mülakata son” dövizleri taşıdı.

Mitingde konuşma yapan CHP lideri Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı yeni müfredat olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni” eleştirdi, öğretmenlerin atama ve mülakat sorununa, eğitimde fırsat eşitliği ve şiddet konularını gündeme getirdi.

Özel, “bu alanda öğretmenler var. Atanmayan öğretmenler var. Mülakat mağdurları var. Müfredata itiraz edenler, direnenler var. Bu meydanda yok sayılanlar, hor görülenler, haykırsa da sesini duyuramayanlar var,” dedi.

Yeni müfredata değinen Özel, “Cumhuriyet ile derdi olan bir Bakan, Cumhuriyet ile sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Bu müfredatta Atatürk’ün adı yok denecek kadar az geçmektedir. Kurtuluş Savaşı kahramanları, bu ülkenin kahramanları Atatürk ve arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir,” dedi.

Mülakat sorununu da gündeme getiren Özel, “Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Üç yıl tasarruf tedbirleri yapacağız, emekli kadar atayacağız’ diyorlar. Yani hiç öğretmen almazsak 65 yıl sürecek öğretmenlerin ataması. İtibardan tasarruf olur ancak eğitimden tasarruf olmaz. Diğer yaramız mülakattır. Yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS diyorlar. Hani mülakat kaldırılacaktı?” dedi.

Özel, eğitimcilerin aldıkları maaşlara ve alım gücündeki düşüşe de değinerek, “Öğretmenler tam olarak her ay 9 çeyrek altın kaybediyorlar. Bu hesabı bütün öğretmenlere, bütün vicdanı olan herkese emanet ediyorum,” dedi.

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: büyük eğitim mitingi, CHP, eğitim

OKUMAYA DEVAM EDİN

İmamoğlu turpun büyüğü kilit bilirkişi dedi, kürsüdeyken soruşturma açıldı
Kürt sorununa PKK’nın silahsızlandırılması yoluyla çözüm kapısındayız
Kadınların sesi Meclis’te yükseldi: “Kaygılıyız çünkü…”
  • DEM uyardı, AK Parti “Üçlü ittifakı” düzeltti, CHP topa sert girdi13 Temmuz 2025
  • Türkiye hava gücünü akıllı güce dönüştürebilir mi?13 Temmuz 2025
  • Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?12 Temmuz 2025
  • İlk somut adım: PKK silah bırakmaya başladı. Devamı nasıl gelecek?11 Temmuz 2025
  • Öcalan ne demek istedi, Erdoğan ne diyecek?10 Temmuz 2025
  • Türkiye İçin Enerjide Megavatın Ötesinde Megastrateji Zamanı10 Temmuz 2025
  • “Seçmeni yanıltmadım” diyen Serap Yazıcı Özbudun’a bir hafıza notu10 Temmuz 2025
  • Eşitsizliklerle Yüzleşmeden Mutabakat Olmaz9 Temmuz 2025
  • “Turpun büyüğü” vuruşu için PKK’nın silah bırakması mı bekleniyor?9 Temmuz 2025
  • AK Parti “Dava” diyor. Peki, siz ne diyorsunuz?8 Temmuz 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP