Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

CHP’den İstanbul’da “Büyük Eğitim Mitingi”

Yazar: YetkinReport / 18 Mayıs 2024, Cumartesi / Oda: Siyaset
eğitim

CHP İstanbul Saraçhane Meydanında miting düzenledi. CHP’nin yanı sıra sendikaların ve eğitimcilerin de katıldığı mitingde “Öğretmenler Atanmak İstiyor, “Eğitimde Şiddete Son” “Çağdaş Bilimsel Eğitim” yazılı dövizler taşındı. (Foto: CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Saraçhane Meydanı’nda eğitim alanında sorunlara dikkat çekmek amacıyla “Büyük Eğitim Mitingi” düzenledi.

Mitinge İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP yöneticileri, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları ve eğitimcilerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Katılımcılar, “Öğretmenler atanmak istiyor”, “Çağdaş laik bilimsel eğitim”, “Eğitimde şiddete son”, “Mülakata son” dövizleri taşıdı.

Mitingde konuşma yapan CHP lideri Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı yeni müfredat olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni” eleştirdi, öğretmenlerin atama ve mülakat sorununa, eğitimde fırsat eşitliği ve şiddet konularını gündeme getirdi.

Özel, “bu alanda öğretmenler var. Atanmayan öğretmenler var. Mülakat mağdurları var. Müfredata itiraz edenler, direnenler var. Bu meydanda yok sayılanlar, hor görülenler, haykırsa da sesini duyuramayanlar var,” dedi.

Yeni müfredata değinen Özel, “Cumhuriyet ile derdi olan bir Bakan, Cumhuriyet ile sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Bu müfredatta Atatürk’ün adı yok denecek kadar az geçmektedir. Kurtuluş Savaşı kahramanları, bu ülkenin kahramanları Atatürk ve arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir,” dedi.

Mülakat sorununu da gündeme getiren Özel, “Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Üç yıl tasarruf tedbirleri yapacağız, emekli kadar atayacağız’ diyorlar. Yani hiç öğretmen almazsak 65 yıl sürecek öğretmenlerin ataması. İtibardan tasarruf olur ancak eğitimden tasarruf olmaz. Diğer yaramız mülakattır. Yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS diyorlar. Hani mülakat kaldırılacaktı?” dedi.

Özel, eğitimcilerin aldıkları maaşlara ve alım gücündeki düşüşe de değinerek, “Öğretmenler tam olarak her ay 9 çeyrek altın kaybediyorlar. Bu hesabı bütün öğretmenlere, bütün vicdanı olan herkese emanet ediyorum,” dedi.

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: büyük eğitim mitingi, CHP, eğitim

OKUMAYA DEVAM EDİN

Sırlarıyla defnedilen Büyükanıt’ın ardından
AKP’den kopan seçmen neden beklemede?
İsveç, Finlandiya, Türkiye üçlü görüşmesi iptal edildi
  • Savunma Bakanı Güler: Suriye’den Henüz Çekilmiyoruz9 Şubat 2026
  • Tarım ve Hayvancılık Maliyetlerini Konuşmadan Gıda Fiyatları Konuşulamaz9 Şubat 2026
  • Keçiören Belediye Başkanı CHP’den ayrıldı. Özel: Daha Yeni İnkâr Etmişti8 Şubat 2026
  • Bayraktar Örneğinde Ulusal Askeri Sanayi ve Bindiği Dalı Kesme8 Şubat 2026
  • AB’den Somut İşaret Yokken Bu Bayram Havası Nedir?7 Şubat 2026
  • Suudi Arabistan’dan Chevron’a son enerji anlaşmaları ve Türkiye’nin yönü7 Şubat 2026
  • Öcalan’a Umut Hakkı Tanınırsa, Demirtaş ve Kavala İçin de Geçerli Olacak6 Şubat 2026
  • Schengen Kıbrıs’ta Sessizce Bölünmenin Kapısını mı Açıyor?6 Şubat 2026
  • Çocuklar ve Dijital Güvenlik5 Şubat 2026
  • İran, ABD’yle İstanbul’da Buluşmaktan Neden Caydı?5 Şubat 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP