Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

“Bayramın ilk günü güneş enerjisi kullanımı rekor kırdı”

Yazar: YetkinReport / 19 Haziran 2024, Çarşamba / Oda: Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde güneş enerjisinden elektrik üretiminde rekor kırıldığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde güneş enerjisinden elektrik üretiminde rekor kırıldığını belirtti.

Bakan Bayraktar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 16 Haziran günü toplamda 682 bin 223 megavat elektrik üretildiğini, bunun 109 bin 501’inin güneş enerjisinden karşılandığını belirtti.

Günün tamamında güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payının yüzde 16,05 olduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, şu ifadeleri kullandı: “Gün içinde bu oran yüzde 44’ün üzerine çıkarak bu alanda bir rekora imza atıldı. Yine günün tamamında yenilenebilir kaynakların elektrik üretimi içindeki payı yüzde 63, yerli ve yenilenebilir kaynakların payı ise yüzde 78,4 olarak gerçekleşti.”

Bayraktar, önümüzdeki 12 yıl boyunca her yıl 3 bin 500 megavat güneş enerjisi kurulu gücünün devreye alıınacağını, bu payın yükseleceğini belirtti.

Bayraktar, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın son açıklanan kurulu güç istatistiklerinde Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünya ilk 11’ine girdiğini, Avrupa’da da 5’inci sırada olduğunu anımsatarak, “Önümüzdeki 12 yıl boyunca her yıl 3 bin 500 megavat güneş enerjisi kurulu gücünü devreye alarak bu alanda yeni rekorlara imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu hedefe ulaşmak için zaman zaman kapasite tahsisleri yaptıklarını kaydeden Bayraktar, şunları kaydetti:

“Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını, enerji dönüşümümüzde olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2053 net sıfır emisyon vizyonu doğrultusunda temiz enerji yolculuğumuza ara vermeden devam edeceğiz.”

İlkim Zirvesi COP28 öncesi petrolcüler temiz enerjiye direnişte

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: elektrik, güneş enerjisi, yenilenebilir enerji

OKUMAYA DEVAM EDİN

Merkez Siyasetindeki Boşluk ve Orta Sınıfın Yalnızlığı
Ekonominin Gidişatı Hala İktidarın Aşil Tendonu
Kriptopara işlemlerine düzenleme değil yasak geldi
  • MetroPOLL: halkın yüzde 70’i PKK’nın silah bırakacağına inanmıyor9 Eylül 2026
  • Erdoğan, Davutoğlu ve Gökçek’i neden istifa ettirmişti?8 Eylül 2026
  • Erdoğan’a hakaretle suçlanan Davutoğlu: sözlerimin arkasındayım7 Eylül 2026
  • Adı “Güncelleme”: Ekonomide Tutturulamayan Hedefler ve Yeni OVP7 Eylül 2026
  • Almanya’da sağın yükselişi ve Avrupa’nın bir türlü alamadığı Rusya dersi7 Eylül 2026
  • Silah Bırakmanın Gecikmesinin Siyasi Maliyeti7 Eylül 2026
  • Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu6 Eylül 2026
  • Trafikte teröre dönüşen motosiklet ve skutır kural tanımazlığı6 Eylül 2026
  • Balkanlar’da Avrupa Boşluğu ve Türkiye6 Eylül 2026
  • Buz, Lav, Morina, AB ve İzlanda6 Eylül 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP