Ekonomi

“Bayramın ilk günü güneş enerjisi kullanımı rekor kırdı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde güneş enerjisinden elektrik üretiminde rekor kırıldığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde güneş enerjisinden elektrik üretiminde rekor kırıldığını belirtti.

Bakan Bayraktar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 16 Haziran günü toplamda 682 bin 223 megavat elektrik üretildiğini, bunun 109 bin 501’inin güneş enerjisinden karşılandığını belirtti.

Günün tamamında güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payının yüzde 16,05 olduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, şu ifadeleri kullandı: “Gün içinde bu oran yüzde 44’ün üzerine çıkarak bu alanda bir rekora imza atıldı. Yine günün tamamında yenilenebilir kaynakların elektrik üretimi içindeki payı yüzde 63, yerli ve yenilenebilir kaynakların payı ise yüzde 78,4 olarak gerçekleşti.”

Bayraktar, önümüzdeki 12 yıl boyunca her yıl 3 bin 500 megavat güneş enerjisi kurulu gücünün devreye alıınacağını, bu payın yükseleceğini belirtti.

Bayraktar, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın son açıklanan kurulu güç istatistiklerinde Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünya ilk 11’ine girdiğini, Avrupa’da da 5’inci sırada olduğunu anımsatarak, “Önümüzdeki 12 yıl boyunca her yıl 3 bin 500 megavat güneş enerjisi kurulu gücünü devreye alarak bu alanda yeni rekorlara imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu hedefe ulaşmak için zaman zaman kapasite tahsisleri yaptıklarını kaydeden Bayraktar, şunları kaydetti:

“Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını, enerji dönüşümümüzde olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2053 net sıfır emisyon vizyonu doğrultusunda temiz enerji yolculuğumuza ara vermeden devam edeceğiz.”

YetkinReport

Recent Posts

Diyanet İşleri ve Hamas: Türkiye’de başka, Almanya’da başka mı?

Şimdi okuyacağınız ifadelerin bana ait olmadığını muhatap alınması gereken biri varsa onun da ilayiyat doktoru…

3 saat ago

Erdoğan “Suriye ile ilişkileri kurmamak için bir sebep yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Haziran'da yaptığı açıklamada, Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkilerin…

1 gün ago

Bakan Koca istifa etti mi? Ankara’da gergin kabine değişikliği bekleyişi

Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede geniş çaplı bir revizyon yapacağı haberleri ile kulislere yansıyan…

1 gün ago

Türkiye ve Kıbrıs’ta normalleşme yolunda kırılgan adımlar

Türkiye ve Kıbrıs'taki son siyasi gelişmeler, uzun süredir devam eden kutuplaşmadan daha normalleşmiş bir siyasi…

1 gün ago

Gri Liste ile yitirdiğimizi bulduk, elektrik zammıyla çarpıldık

Uluslararası Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) Türkiye’yi Gri Listeden çıkarması ile ekonomik krizden çıkış doğrultusunda…

2 gün ago

Üçüncü dünya savaşı, büyük stratejilerin çarpışması ve Türkiye

Gerçekten tehlikeli ve beklenmedik bölgesel sıcak çatışmalara dönüşebilecek kritik bir dönüm noktasındayız. Dışişleri Bakanı Hakan…

2 gün ago