Siyaset

Ayşe Ateş davada ilk kez konuştu, isim verdi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili davada konuşan Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in tehditler aldığını belirterek isim verdi. Ateş, eşinin kendisine İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz’un kendisini öldürmek için plan kurduğunu anlattığını belirtti.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili davada konuşan Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in tehditler aldığını belirterek isim verdi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması dördüncü gününde sürüyor. Duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları bulundu.

Duruşmayı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Meryem Gül Çiftci Binici de duruşmayı takip etti.

Ayşe Ateş isim verdi

Müşteki sıfatıyla konuşan Ayşe Ateş, kocası Sinan Ateş’in tehditler almaya başladığını ve kendisine “Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz’a talimat vermiş ve beni öldürme için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış” dediğini aktardı.

Ayşe Ateş konuşmasının ardından mahkemeden taleplerde bulunarak, “Söylediğim ekstra bilgilerin ifademe eklenmesini istiyorum. Ayrılan 17 kişilik dosyanın dosyamızla birleştirilmesini istiyorum. İsmini verdiğim kişilerin sorgulanmasının ve dosyaya dahil edilmesini, eksik ifadelerin hızlı bir şekilde dosyaya ekletilmesini istiyorum.” dedi.

T24’ün haberine göre Ateş şöyle konuştu:

“Bugüne kadar anlattığınız kumpası senaryoyu dinledik. 3 gündür karşımızda bilirkişi raporunu alıp işlerine gelen kısımları alıp işlerine gelmeyeni eleştirip savunmalar yaptılar. Kamera kaydı açık olmasına rağmen Sinan’ı Selman vurdu dediler. Kimin vurdurduğu çok net emri verenlerin kim olduğu çok net olmasına rağmen onun kardeşine akrabasına suç attılar. Kamera kaydında kiralık katil Eray Özyağcı geliyor silahı Sinan’ın üst kısmına doğrultuyor ve Sinan yere düşüyor. Hareket etmiyor. Sinan bilinci kapalı bir şekilde yere düşüyor. Hiçbir tepki veremiyor. İnsanların aklıyla alay etmeyin. Selman arabasına giderken silahını çekiyor. O esnada zaten Eray Özyağcı, Sinan’ı vurmuş gitmiş. Yeter be yeter! 3 gündür burada tiyatro oynuyorsunuz. Devletin namusuna leke sürüyorsunuz”

“Birilerini dövdürdü”

Ateş, davada eşi Sinan Ateş’in MHP’lilerin talimatıyla gazetecileri dövdürdüğünü belirterek şöyle dedi: “Evet Sinan Ateş birilerini dövdürdü. O zaman Sinan’ı karşıma aldım, dedim ki, ‘bunlar sana yakışmıyor, yapma bu işleri. Yapacaksan ocak başkanı olma.’ ‘Ayşe ben MHP Genel Merkezi’nden gelen talimatları yapıyorum. Yapmazsam bana da ceza keserler’ dedi.”

Anne Ateş: “öldürmek için mi Ülkü Ocakları başkanı yaptılar”

Anne Saniye Ateş de “Sinan Ateş’in kendisine ‘kalemimi kırdılar, bana suikast düzenleyecekler’ dediğini ifade etti. Sinan Ateş’in defalarca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ulaşmaya çalıştığını söyleyen anne Ateş, “Benim oğlumu öldürmek için mi Ülkü Ocakları başkanı yaptılar” şeklinde konuştu.

Ayşe Ateş’in ardından konuşan abla Sevda Ateş Yörükoğlu, Sinan Ateş’in katilerinin MHP içinde olduğunu savunarak “Huzurunuzda saydığım isimler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum: Olcay Kılavuz, İzzet Ulvi Yönter, Ahmet Yiğit Yıldırım” ifadelerini kullandı.

 

YetkinReport

Recent Posts

İran’da “reformist” Pezeşkiyan, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı

İran'da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda reformist aday Mesud Pezeşkiyan, muhafazakar rakibi Said Celili'yi…

29 saniye ago

İşçi Partisi iktidarda: İngiltere seçimleri Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

Seçim anketleri bu kez yanıltmadı. İşçi Partisi, Tony Blair’i başbakanlığa taşıyan 1997 seçimlerinden bu yana…

31 dakika ago

Mansur Yavaş Ankara’da neler yapamıyor?

Şimdi başlığı gören kimileri, Mansur Yavaş eleştiriliyor diye sevinecek; kimisi de bana kızacak. Ama amacım…

2 saat ago

Sinan Ateş davasında ara karar: MHP yöneticisi tahliye edildi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili davanın ilk duruşmasında ara karar verildi.…

21 saat ago

Şam’da suikast gibi bir kaza

Gümüş rengi BMW 2 Temmuz Salı günü saat 15.30 sularında, müreffeh Yafur semtini şehir merkezine…

1 gün ago

Ulaştırmada Türkiye’nin Orta Koridor pusulası şaşmamalı

Özellikle Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgaliyle ivme ve içerik kazanan jeopolitik-jeoekonomik-jeostratejik rekabetin, bağlantılılık dahil, işbaşındaki…

1 gün ago