Categories: Siyaset

Paris 2024 Olimpiyatları’na ilgi arttı: Türkiye’de Voleybol zirvede

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın heyecanı dünya genelinde artarak devam ediyor. Ipsos tarafından gerçekleştirilen araştırma Türkiye’de Olimpiyatlara olan ilginin yüzde 56 olduğunu gösteriyor. Halkın en çok ilgilendiği spor ise voleybol.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın heyecanı dünya genelinde artarak devam ediyor. Ipsos tarafından gerçekleştirilen ve 33 ülkede 24 binden fazla kişiyle yapılan araştırma, Olimpiyatlara olan ilginin pandemi gölgesinde geçen Tokyo 2020’ye göre önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

Voleybol ilk sırada

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de Olimpiyatlara olan ilgi yüzde 56 seviyesinde, bu oran Tokyo 2020’ye olan ilgiyle aynı. Ancak, Türk halkının büyük bir kısmı yüzde 78, Paris Olimpiyatları’nın dünya genelinde birleştirici bir etkisi olacağına inanıyor. Türkiye’deki bu oran, dünya ortalamasının yüzde 75 üzerinde yer alıyor.

Türkiye’deki spor severler, Paris 2024’te en çok voleybola ilgi gösteriyor. Türkiye Kadın Voleybol Takımı’nın uluslararası başarısı, bu ilgiyi pekiştirmiş durumda. Voleybolun yanı sıra futbol ve basketbol da en çok takip edilen spor dalları arasında yer alıyor.

Birleştirici Güç: Olimpiyatlar

Olimpiyatların birleştirici gücü, Türkiye’de de geniş kabul görüyor. Araştırmaya katılan her on kişiden sekizi, Olimpiyatların ülkemizi bir araya getireceğine inanıyor. Ayrıca, Türk halkının yüzde 82’si, Olimpiyatlara katılan sporcular sayesinde ülkeleriyle gurur duyduklarını belirtiyor. Bu oran, dünya ortalamasının, yüzde 80, üzerinde.

Olimpiyat Oyunları’nın genç nesillere spor yapmaları için ilham verdiği görüşü de oldukça yaygın. Araştırmaya katılan Türklerin yüzde 82’si, Olimpiyatların gelecek nesillere spor yapma konusunda ilham verdiğini ifade ediyor. Bu oran, dünya genelindeki yüzde 80’lik ortalamanın üzerinde yer alıyor.

Türkiye, Paris Olimpiyatları’na 18 branşta 102 sporcu ile katılarak madalya mücadelesi verecek.Dünya genelinde her 10 kişiden 8’i, Olimpiyatlara katılan takımları sayesinde ülkeleri ile gurur duyduklarını belirtiyor. Türkiye’de, gurur duyduğunu belirtenlerin oranı, ülkeler ortalamasının üzerinde.

YetkinReport

Recent Posts

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

5 saat ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

9 saat ago

İsrail’de öldürülen aktivist Eygi’nin cenazesinde siyaset

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türkiye-ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Aydın'ın Didim…

1 gün ago

Trump ya da Harris kazansa Türkiye için değişen ne olur?

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerini Donald Trump ya da Kamala Harris kazansa Türkiye için neyin…

1 gün ago

Dış politikada sıkıntılı günler: ABD-Kıbrıs, Rusya-Kırım ve Hamas

Dış politikada sıkıntılı günler saptamasına iki soruya yanıt arayarak başlıyoruz: ABD 9 Eylül’de Kıbrıs Rum…

2 gün ago

Narin Güran soruşturması: Çözdükçe dolanıyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan 8…

2 gün ago