Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Dışişleri Bakanlığı: “İsrail Gazze’de okula saldırarak insanlık suçu işledi”

Yazar: YetkinReport / 10 Ağustos 2024, Cumartesi / Oda: Siyaset

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de yerinden edilenlerin sığındığı bildirilen okula düzenlediği saldırıyı kınadı. İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Binlerce kişinin sığındığı okulda sabah namazı sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. (Foto: AA)

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de yerinden edilenlerin sığındığı bildirilen okula düzenlediği saldırıyı kınadı.

İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Binlerce kişinin sığındığı okulda sabah namazı sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

10 Ağustos’ta yazılı bir açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, “İsrail Gazze şehrinin Derec Mahallesi’ndeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir,” dedi.

Bakanlık açıklamasında, “bu saldırı, Netanyahu Hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini sabote etmek istediğini bir kere daha göstermiştir. İsrail’i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörler bu suçlara ortak olmaktadır,” ifadeleri yer aldı.

İsrail’den okula saldırı

İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Derec Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na 10 Ağustos’ta saldırı düzenledi.

Binlerce kişinin sığındığı okula yapılan saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 3 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 40 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 140 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 790’a çıktığı kaydedildi.

Abbas Türkiye’ye geliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos’ta Türkiye’yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü de Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na hitap edecek.

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahillik bildirimini sundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyasını sunmasına ilişkin, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uluslararası toplumu İsrail üzerine baskı kurmaya çağırdı.

Fidan, “İşlediği suçların cezasız kalmasından cesaret alan İsrail, her geçen gün daha fazla masum Filistinliyi öldürüyor. (Gazze’deki) Soykırımı durdurmak için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı; İsrail ve destekçileri üzerinde gerekli baskıyı kurmalıdır. Türkiye, bu yolda elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir.” dedi.

Haniye öldürüldü, İsrail aynı gün hem Hamas hem Hizbullah’ı vurdu

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Dışişleri, Filistin, İsrail

OKUMAYA DEVAM EDİN

Popülist iktidar partilerine karşı muhalefet stratejileri
ABD’den Türkiye’ye güvenlik uyarısı: terör saldırısı
Açık Radyo’nun yayın iptali: Özgürlüğün kısıtlanışı ve Dar Koridor
  • AB’nin Stratejik Körlüğü: Made in Europe ve Türkiye28 Ocak 2026
  • Barışın Geleceği: Büyük Güçler mi, Orta Güçler mi?27 Ocak 2026
  • Kobani’de Başladı, Kobani’de Bitecek Gibi27 Ocak 2026
  • ABD İran’ı Vuracak mı? Rejim Değişecek mi?26 Ocak 2026
  • Miçotakis Erdoğan’la Görüşmeye Gelirken Casus Belli mi?26 Ocak 2026
  • Bahçeli’nin Sonuç Vermesi Mümkün Ahmet Özer Tepkisi ve İmamoğlu Açısı26 Ocak 2026
  • Suriye, SDG’ye Verdiği Süreyi, IŞİD Nakli Nedeniyle 15 Gün Uzattı25 Ocak 2026
  • Bahçeli, Erdoğan’la Emekli Maaşını Konuşmadıysa Ne Konuştu?23 Ocak 2026
  • Üç Yıllık Lisans Modeli: Yoğunlaştırılmış mı, Sıkıştırılmış mı?23 Ocak 2026
  • İki Kukla Değişken Ortadoğu Matrisinden Çıkarılıyor: IŞİD ve SDG23 Ocak 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP