Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Mahmud Abbas: “Çözüm kalmadı. Gazze’ye gideceğim”

Yazar: YetkinReport / 15 Ağustos 2024, Perşembe / Oda: Siyaset

Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hitap eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze’siz bir Filistin Devleti olmayacağını belirterek, artık bir çözüm kalmadığını, Filistin liderliğindeki tüm heyet ile birlikte Gazze’ye gideceğini açıkladı. BM Genel Kurulu’na seslenen Abbas “Gazze’den sonra Kudüs’ü Şerif’e yöneleceğimi ifade etmek istiyorum,” dedi. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze’siz bir Filistin Devleti olmayacağını belirterek, artık bir çözüm kalmadığını, Filistin liderliğindeki tüm heyet ile birlikte Gazze’ye gideceğini açıkladı.

15 Ağustos’ta Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hitap eden Filistin Devlet Başkanı, “Önümüzde bir çözüm kalmadı. Bugün yapacağımız en iyi çözüm Filistin halkı için, ben Filistin liderliğindeki tüm kardeşlerimle birlikte Gazze’ye gitme kararı aldım. Bunu yapacağım,” dedi.

Abbas, “herkese şu mesajı vermek istiyoruz. Bunun bedeli hayatımız da olsa, benim hayatım, bizim hayatımız Gazze’deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir. Bizle, İslam’ın hükmünü uyguluyoruz. Ya zafer ya şehadet” dedi.

Hem TBMM’ye girişinde hem de konuşmasının ardında ayakta alkışlanan Abbas bu sözlerinin ardından da mecliste ayakta alkışlandı.

Abbas, “Bütün Arap ve İslam ülkeleri liderlerini ve BM’nin yetkililerini de bu insani görevi beraber yerine getirmeye çağırıyorum. Düşmanlığı bitirmek ve işgalin gerekçelerini ortadan kaldırmak için eğer amacımız herkes için barış ve istikrarsa bunu yapalım diyoruz,” dedi.

Abbas, “uygulanmayan 80 kararı veren BM Genel Kurulu’na sesleniyorum. Bizler, Gazze’den sonra inşallah Kudüs’ü Şerif’e yöneleceğimi de ifade etmek istiyorum. Ebedi başkentimize de gideceğim,” dedi. 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yunanistan ile ilişkilerde yeni yol haritası: “Yeni ve olumlu bir dönem”
Türk Savunma Sanayiinin “TeknoStratejik” Sınavı
Dış politikada “tatsızlık çıkmasın” günleri: İngiltere, Rusya ve Libya
  • İranlı kadınların hikayesi: direniş hiç durmadı23 Haziran 2025
  • Türkiye ABD’yi neden kınamadı? Perde arkasında neler oluyor?23 Haziran 2025
  • ABD’nin İran saldırısı bölgede ve Türkiye’de neleri tetikleyebilir?22 Haziran 2025
  • Gazeteci Fatih Altaylı tutuklandı: Cumhurbaşkanını tehditle suçlanıyor22 Haziran 2025
  • Savaş, Orta Doğu haritası ve Avrupa’nın sınırları22 Haziran 2025
  • ABD İran’ı vurdu. Trump dünyaya meydan okudu: ne yapabileceğimiz görüldü22 Haziran 2025
  • Kömürün, piyasanın, savaşın baskısı altında zeytin ağacını savunmak21 Haziran 2025
  • Leyla Alaton AK Parti Grubunu neden izledi, Erdoğan’la ne konuştu?21 Haziran 2025
  • Savcılığın özel algoritması devrede: İmamoğlu’nun avukatı örneği20 Haziran 2025
  • İran’da rejim değişir mi? Değişirse ne olur? Türkiye ne yapmalı?20 Haziran 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP