Siyaset

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu: geçmişi bırakıp Erdoğan’la mücadeleye bakalım

CHP’nin önceki lideri Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun aylar sonraki ilk görüşmelerinde görüş ayrılıklarını değil Erdoğan’la “aktif mücadeleyi” konuştukları öğrenildi. (Arşiv Foto)

CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 5 Kasım 2023’de Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’e yitirdiği Kurultay sonrası ilk defa biraraya geldi. Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinden alınan bilgiye göre bir süredir İmamoğlu’nun talep ettiği görüşme 20 Ağustos akşam üzeri Kılıçdaroğlu’nun Ankara, Çukurambar’daki evinde yapıldı.

Çay sohbeti şeklide süren görüşmede “ülke ve parti konularının” ele alındığını belirten Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinden bir isim İmamoğlu, ile “geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe dönük” konuştuklarını söyledi. Bu çerçevede ele alınan konular arasında ülkedeki ekonomik kriz, AK Parti iktidarıyla aktif ve güçlü mücadele, normalleşme sürecinden duyulan karşılıklı rahatsızlık, 8 Eylül’de yapılacak CHP Tüzük Kurultayı üzerine görüş alışverişi ve İmamoğlu’nun İstanbul projelerinin de bulunduğu öğrenildi.

“Geçmişe değil geleceğe”

YetkinReport’a bilgi veren kaynak, ancak Kılıçdaroğlu’nun CHP yönetimine dair konuları İmamoğlu’yla görüşmediğini, İmamoğlu’nun da o konuyu açmadığını vurguladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de Kurultay öncesi Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etme niyetini medyadan öğrendiklerini belirten aynı kaynak, Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimine dair görüşlerini doğrudan Özel’e iletmeyi doğru bulduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun yakın zamana dek İmamoğlu’na yönelttiği eleştirilerin gündeme gelip gelmediği sorusu üzere, Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresindeki isim, her iki siyasetçinin de geçmişteki konulara girmediğini, şu anda önemli olanın görüş ayrılıklarını kenara ayırarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Partiyle mücadeleye yoğunlaşma gereği üzerine konuştuklarını kaydetti.

 

YetkinReport

Recent Posts

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

1 saat ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

5 saat ago

İsrail’de öldürülen aktivist Eygi’nin cenazesinde siyaset

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türkiye-ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Aydın'ın Didim…

23 saat ago

Trump ya da Harris kazansa Türkiye için değişen ne olur?

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerini Donald Trump ya da Kamala Harris kazansa Türkiye için neyin…

1 gün ago

Dış politikada sıkıntılı günler: ABD-Kıbrıs, Rusya-Kırım ve Hamas

Dış politikada sıkıntılı günler saptamasına iki soruya yanıt arayarak başlıyoruz: ABD 9 Eylül’de Kıbrıs Rum…

2 gün ago

Narin Güran soruşturması: Çözdükçe dolanıyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan 8…

2 gün ago