Siyaset

Şimşek’in istifa ettiği iddialarına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiği yönündeki iddialar, İletişim Bakanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yalanlandı. Şimşek, sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamaları yeniden paylaşmakla yetindi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiği yönündeki iddialar, İletişim Bakanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yalanlandı. Şimşek, sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamaları yeniden paylaşmakla yetindi.

DMM’den yapılan açıklamada, “Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

DMM, iddiaların “piyasalara tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberler” olduğunu belirterek “itibar etmeyiniz” dedi.

“Vergi affı istifa getirdi” iddiası

Yazar Erol Mütercimler, Youtube kanalında yaptığı bir yayında Mehmet Şimşek’in iki hafta önce istifa ettiğini, ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın araya girerek istifayı engellediğini iddia etmişti. Mütercimler, istifa gerekçesinin “zenginlere vergi affı” ile ilgili olduğunu öne sürmüştü.

Cevdet Yılmaz iddiaya tepki göstererek “temelsiz açıklamalara ve spekülatif yorumlara itibar edilmemelidir” dedi. AK Parti hükümetinin izleyeceği politikaları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaştığını belirten Yılmaz, “Meclis’imizden geçen son vergi paketi de bu aşamalardan geçerek teklif halini almış ve Meclis’imizin takdiri ile yasalaşmıştır,” dedi.

Yılmaz, yasal düzenleme sürecinin hiçbir aşamasında “zenginlere vergi affı”nın gündeme gelmediğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri, tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur” ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek ise yapılan açıklamaları sosyal medya hesabından yeniden paylaşmakla yetindi.

Şimşek, daha sonra sosyal medya hesabında Anadolu Ajansı’nın “Türkiye küresel yatırımlar için cazibe merkezine dönüşüyor” başlıklı haberini paylaşarak “Küresel ölçekte büyük firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için ülkemizi tercih ediyor,” dedi.

Şimşek, “2003-2024 Haziran döneminde toplam 266,9 milyar dolar doğrudan yatırım girişi gerçekleşti. 2003’ten önce yüzde 0,2 olan küresel doğrudan yatırımlardan aldığımız pay 2003-2023 döneminde yüzde 0,9’a çıktı. Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejimizde hedefimiz 2028 yılına kadar bu oranı yüzde 1,5’e yükseltmek. Programımızın ikiz dönüşüm ve yüksek katma değerli üretime yönelik politikalarıyla ülkemizi daha büyük bir üretim üssüne dönüştürerek büyüme potansiyelimizi ve vatandaşlarımızın refahını artıracağız,” dedi.

 

YetkinReport

Recent Posts

İsrail çağrı cihazlarıyla bin kadar Hizbullahçıyı aynı anda vurdu

Başta Beyrut olmak üzere Lübnan’ın dört bir yanında meydana gelen ve sayısı henüz saptanamayan patlamalarda…

6 saat ago

Narin aile içinde “üçlü ilişkiye” tanık olduğu için mi öldürüldü?

Yazıyı sonuna kadar okumaya sabredemeyecekler için şimdiden yazayım. Narin Gürman cinayeti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral…

14 saat ago

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

2 gün ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

2 gün ago

İsrail’de öldürülen aktivist Eygi’nin cenazesinde siyaset

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türkiye-ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Aydın'ın Didim…

2 gün ago

Trump ya da Harris kazansa Türkiye için değişen ne olur?

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerini Donald Trump ya da Kamala Harris kazansa Türkiye için neyin…

3 gün ago