Categories: Siyaset

Türkiye’den Katar’a iki gemi, altı F-16

Türkiye, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin yanı sıra Deniz Unsur Komutanlığında görev yapmak üzere iki gemi gönderdi. 

Türkiye, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin yanı sıra Deniz Unsur Komutanlığında görev yapmak üzere iki gemi gönderdi.

Anadolu Ajansı’nın Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre Türkiye Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığına deniz ve hava unsurlarının da dahil edilmesi kararının ardından 6 adet F16 uçak ve görevli personel gönderdi.

Kaynaklara göre filo, “Katar’da askeri eğitim, yardım ve danışmanlık, bilgi ve tecrübe paylaşımı alanında faaliyet gösterecek.”

Bunun yanında kaynaklara göre Türkiye Katar’a Deniz Unsur Komutanlığı’nda görev yapmak üzere TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerini gönderdi.

Kaynaklar Türkiye’nin bu kararını, 15 Haziran 2015’te yürürlüğe giren “Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayi ile Katar Topraklarında TSK’nın Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşması”na dayandırdı.

TCG Kuşadası ve TCG Kumkale Katar’da

Bu kapsamda, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığına deniz ve hava unsurlarının da dahil edilmesi kararından sonra 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin Katar’a intikalinin 5 Ağustos’ta tamamlandığını bildiren kaynaklar, “Bahse konu filomuz Katar’da askeri eğitim, yardım ve danışmanlık, bilgi ve tecrübe paylaşımı alanında faaliyet yürütecektir. Ayrıca Deniz Unsur Komutanlığında görev yapacak TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerimiz Katar’a intikal ettirilmektedir.” diye konuştu.

Gemiler 27 Temmuz’da düzenlenen törenle yola çıkmıştı. 

Törende konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Akdeniz’de Libya önlerinde 2 fırkateynin bulunduğunu belirterek, şöyle konuşmuştu:

“Doğu Akdeniz’de Lübnan önlerindeki harekata destek vermekteyiz. Dün itibarıyla Hint Okyanusu’nda Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadele deniz görev grubunun komutasını aldık. Bugün de dost ve kardeş Katar Deniz Kuvvetlerine deniz güvenliğine katkı sağlamak maksadıyla 2 Tuzla sınıfı yerli ve milli gemimizi göndermek için bulunuyoruz.”

YetkinReport

Recent Posts

İsrail’in Hizbullah darbesi: kitle suikastı bir taşla kaç kuş vurdu?

İsrail, Hizbullah’ın örgüt içi haberleşmede kullandığı çağrı cihazlarını aynı anda patlayacak bombaya dönüştürerek tek hamleyle…

16 saat ago

Lübnan’da Hizbullah’ın çağrı cihazları nasıl patlatıldı?

Akşam saatlerinde Lübnan'da bulunan Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının "aynı anda" patladığı, ölü ve çok sayıda…

18 saat ago

İsrail çağrı cihazlarıyla 3000 Hizbullahçıyı aynı anda vurdu

Başta Beyrut olmak üzere Lübnan’ın dört bir yanında meydana gelen ve sayısı henüz saptanamayan patlamalarda…

1 gün ago

Narin aile içinde “üçlü ilişkiye” tanık olduğu için mi öldürüldü?

Yazıyı sonuna kadar okumaya sabredemeyecekler için şimdiden yazayım. Narin Gürman cinayeti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral…

2 gün ago

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

3 gün ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

3 gün ago