Siyaset

Fethullah Gülen ABD’de öldü: Örgüt içi kavga iddiaları

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ABD’de tedavi gördüğü hastanede öldüğü, örgüte ait olduğu bilinen sosyal medya hesabından duyuruldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in ABD’de öldüğü iddialarını doğruladı.

FETÖ lideri Gülen’in 20 Ekim’de ABD’de tedavi gördüğü hastanede öldüğü haberlerinin örgüte ait olduğu bilinen sosyal medya hesabından duyurulmasının ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı, istihbarat kaynaklarının Gülen’in ölümünü doğruladığını belirtti.

Fidan, “FETÖ örgütü elebaşısının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye itmeyecektir,” dedi.

Fidan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makineye dönüştürmüştür. Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde büyük bir zillet içinde kendi ülkelerine, milletlerine, değerlerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır. Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vaz geçmeye, devletlerinin milletlerinin aleyhine çalışmaktan vaz geçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu terör örgütüyle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık, yol yakınken dönmeyi bilsinler.”

FETÖ’nün sosyal medyasından duyuruldu

FETÖ lideri Gülen’in ABD’de tedavi gördüğü hastanede öldüğü, örgüte ait olduğu bilinen sosyal medya hesabından duyuruldu.

Herkül sitesinin X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda, Fethullah Gülen’in 20 Ekim saat 21.20’de ABD’de tedavi gördüğü bir hastanede öldüğü duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Fethullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Fetullah Gülen ruhunun ufkuna yürüdü. Allah rahmet eylesin” dedi.

Örgüt içinde ayrışma iddiası

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre FETÖ lideri Gülen’in hayatını kaybetmesinin ardından örgüt içindeki hizipleşme ve güç mücadelesi görünür hale geldi. Buna göre Gülen’in cenazesinin nereye nasıl gömüleceği bile tartışma konusu oldu.

Kaynaklar, örgüt içinde ABD ve Avrupa kanatları arasında bir ayrışma yaşanabileceği değerlendirmesinde bulunuyor. Buna göre iki ayak arasında örgütün sahip olduğu finansal varlıkların yönetimi konusunda çatışma olduğu iddiası var. Bunun yanında Gülen’in yerini kimin alacağı da tartışma konusu.

Bu bilgilerin doğrulanması için çalışmaların sürdüğünü ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan kaynaklar, ABD kanadının liderliğini Cevdet Türkyolu’nun yürüttüğünü, Mustafa Özcan’ın da bu kanat içinde olduğu iddialarını paylaştı.

Kaynaklar Türkyolu’nun mali kaynakların büyük bir kısmını kontrol ettiğinin iddia edildiğini aktardı. Buna göre örgüt içindeki bir kısım Türkyolu’nun bu etkisinden rahatsız.

ABD – Avrupa kanadı hizipleşmesi

Güvenlik kaynakları, Ekrem Dumanlı, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun ve Muhammet Çetin’in bu kanadı desteklediği iddialarını aktardı.

Kaynakların değerlendirmelerine göre Avrupa kanadını yönettiği iddia edilen Abdullah Aymaz ile ABD kanadı arasında ise gerilim yaşanıyor.

İddialara göre Avrupa kanadını Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz isimleri destekliyor.

Kaynakların değerlendirmesine göre bu kanat “Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılma” iddiasını dillendiriyor.

Ayrışma yaşanırsa Afrika’daki faaliyetlerin Avrupa kanadının Asya’daki operasyonların ise ABD kanadının etkisinde kalabileceği öngörülüyor.

Kaynak: T24

YetkinReport

Recent Posts

Türkiye-AB: derinleşen tıkanıklıklar ve yeni bir başlangıç zarureti

Neresinden bakarsanız bakın, Türkiye-AB ilişkilerinin mevcut durumu, moral bozucu bir tablo sunuyor. Bırakın AB müktesebatının…

8 dakika ago

İmamoğlu: Seçimi iktidar kazanamaz, böyle giderse CHP kaybeder

Ekrem İmamoğlu dün, 21 Ekim’de Ankara’daki ilk medya çıkarmasını yaptı; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değil,…

24 dakika ago

Fethullah Gülen: ABD gölgesinde hoca efendiden terörist başına

Fethullah Gülen’i kim nasıl keşfetti, kim nasıl devşirdi, kim hangi akılları vererek sisteme soktu, kimler…

14 saat ago

Özel Demirtaş görüşmesi: “Siyasi anlamı olan bir ziyaret”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 21 Ekim’de Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel…

15 saat ago

Yenidoğan operasyonunun yeni ayrıntıları: Sağlık sistemi böyle gitmez

Türkiye’yi dehşete düşüren Yenidoğan Çetesi operasyonu kamuoyunca yaygın olarak İstanbul, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısının tutukluları tahliye…

1 gün ago

Erdoğan ve Scholz yanıtladı: “Almanya’daki Suriyeli göçmenler Türkiye’ye iade mi edilecek?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile 19 Ekim'de İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda bir…

3 gün ago