Siyaset

TUSAŞ’a saldırı: Yerlikaya açıkladı “3 şehit, 14 yaralı”

Ankara’daki TUSAŞ tesisleri PKK ve DEAŞ operasyonlarında kullanılanları da üreten Türkiye’nin en büyük hava araçları üretim merkezi. Terör saldırısını düzenleyen iki militandan birinin kadın olması DEAŞ ihtimalini zayıflatıyor. (Foto: OdaTV)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında ölü ve yaralılar olduğunu belirtti.

X (Twitter) hesabından açıklama yayınlayan Yerlikaya, “TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var,” açıklamasında bulundu.

Yerlikaya ayrıca resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınması uyarısında bulundu.

23 Ekim öğle saatlerinde TUSAŞ’ın Kahramankazan’da bulunan tesislerinde meydana gelen patlamanın ardından olay yerine Özel Harekat polisleriyle çok sayıda cankurtaran ve itfaiye aracı gönderilmişti. Tesislerin girişinde silahlı çatışma olduğu bildirilmişti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak OdaTV’nin yayınladığı görüntülerde terör saldırısına katılan iki militandan birisinin kadın olması, eğer taşeron kullanmıyorlarsa DEAŞ ihtimalini azaltılyor.

Görüntülerden askeri eğitim aldıkları izlenimi veren teröristlerin gelişmiş silahlar kullandığı ve sırtlarında yüklü miltarda malzeme taşıdıkları göze çarpıyor.

TUSAŞ’ta güvenlik zafiyeti

Militanların Türkiye’nin en stratejik askeri sanayii tesislerinden TUSAŞ’a bu kadar kolay sızabilmeleri ve içeride nereye nasıl gideceklerini bu kadar iyi bilmeleri tesiste ciddi bir istihbarat ve güvenlik açığı bulunduğunu akla getiriyor. Aynı şekilde militanların da terör saldırı hazılığında ayrıntılı istihbarata sahip olduğu izlenimi veriyor.

TUSAŞ Türkiye’nin en büyük hava araçları üretim merkezi. Türkiye’nin F-16 savaş uçakları üretim programı için inşa edildi hem F-16 üretimi hem de CN-235 nakliye uçaklarının üretimi burada yapıdı. Teislerde halen Anka ve Aksungur gibi dronlar, Gökbey helikopterleri ve Hürjet uçaklarının yapımı devam ediyor, Milli Muharip Uçak “Kaan”ın geliştirme çalışmaları da burada devam ediyor. Hemen yanında 15 Temmuz 2016 Fethullah Gülen örgütünün başlattığı askeri darbe girişiminde karargah olarak kullanılan Mürted Hava Üssünün bulunması saldırının önemini daha da artırıyor.

RTÜK, devam etmekte olan gelişmelerin ayrıntılarına yayın yasağı getirdi.

Aytıntılar geliyor.

YetkinReport

Recent Posts

Bahçeli’nin Öcalan çıkışı devlet projesi mi? Genel Af mı geliyor?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’de TBMM Grubuna hitabında Abdullah Öcalan’ın tahliye edilip Meclis’e gelerek…

4 saat ago

CHP lideri Özgür Özel: “Onların demesiyle Kürt sorunu bitmez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da katıldığı toplantıda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri…

6 saat ago

Bahçeli’den ters köşe: Öcalan çıksın Meclis’te konuşsun

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, 22 Ekim'de partisinin meclisteki grup toplantısında yaptığı konuşmada…

1 gün ago

Narin cinayeti: Anne, kardeş, amca, komşu müebbet isteniyor

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 12…

1 gün ago

Türkiye-AB: derinleşen tıkanıklıklar ve yeni bir başlangıç zarureti

Neresinden bakarsanız bakın, Türkiye-AB ilişkilerinin mevcut durumu, moral bozucu bir tablo sunuyor. Bırakın AB müktesebatının…

1 gün ago

İmamoğlu: Seçimi iktidar kazanamaz, böyle giderse CHP kaybeder

Ekrem İmamoğlu dün, 21 Ekim’de Ankara’daki ilk medya çıkarmasını yaptı; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değil,…

1 gün ago