Siyaset

Israil, İran’a hava saldırısı başlattığını duyurdu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran topraklarına kapsamlı bir askeri operasyon başlattığını duyurdu. IDF Sözcüsü Daniel Hagari, “İsrail Savunma Kuvvetleri şu anda İran’daki askeri hedeflere yönelik hassas vuruşlar gerçekleştirmektedir,” dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran topraklarına kapsamlı bir askeri operasyon başlattığını duyurdu.

IDF Sözcüsü Daniel Hagari, 25 Ekim gece saatlerinde yayımlanan video kaydında, “İran rejiminin İsrail Devleti’ne yönelik aylardır süren sürekli saldırılarına karşılık olarak, İsrail Savunma Kuvvetleri şu anda İran’daki askeri hedeflere yönelik hassas vuruşlar gerçekleştirmektedir,” dedi.

Hagari, sözlerine şöyle devam etti: “İran rejimi ve bölgedeki vekilleri, 7 Ekim’den bu yana İran topraklarından gerçekleştirilen doğrudan saldırılar da dahil olmak üzere yedi cepheden İsrail’e sürekli saldırılar düzenlemektedir. Dünyadaki diğer her egemen ülke gibi, İsrail Devleti’nin de karşılık verme hakkı ve görevi vardır. Savunma ve saldırı kabiliyetlerimiz tam olarak harekete geçirilmiş durumdadır. İsrail Devleti’ni ve İsrail halkını korumak için gerekli olan her şeyi yapacağız.”

İran devlet medyasından gelen haberlere göre, yerel saatle Cumartesi günü erken saatlerde başkent Tahran’ın batısında çok sayıda patlama sesi duyuldu. İran istihbarat yetkilileri, devlet televizyonuna yaptıkları açıklamada, duyulan yüksek patlama seslerinin “İran hava savunma sisteminin aktive edilmesinden kaynaklanmış olabileceğini” belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Sean Savett yaptığı açıklamada, “İsrail’in, İran’ın 1 Ekim’deki balistik füze saldırısına yanıt olarak ve meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İran’daki askeri hedeflere yönelik hedef odaklı vuruşlar gerçekleştirdiğini anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YetkinReport

Recent Posts

BRICS üyeliği ne oldu?

Türkiye'nin BRICS üyeliği için o kadar yaygaradan ve bir bardak suda koparılan fırtınadan dişe dokunur…

11 saat ago

IMF’den tartışmalı asgari ücret uyarısı: “Zam yapılmamalı”

Türkiye'de 2025 yılı başında yapılacak asgari ücret artışına ilişkin tartışmalar devam ederken, IMF'den tartışmalı asgari…

16 saat ago

Devletin içinde neler oluyor, PKK’nın içinde neler oluyor?

TUSAŞ saldırısının artçı sarsıntıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 23 Ekim’de insan kaybı açısından acı,…

16 saat ago

TUSAŞ saldırısı, kritik saptamalar, kritik sorular ve komplo teorileri

Önce olanları bir başka lisanla anlatalım: Dün, 23 Ekim günü, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer…

2 gün ago

TUSAŞ saldırısı: Yerlikaya “PKK üyesi oldukları netleşti”

Ankara Kızılcahamam'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinda 23 Ekim'de bombalı ve…

2 gün ago

Bahçeli’nin Öcalan çıkışı devlet projesi mi? Genel Af mı geliyor?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’de TBMM Grubuna hitabında Abdullah Öcalan’ın tahliye edilip Meclis’e gelerek…

3 gün ago