Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Narin davasında üç aile üyesine müebbet, karar yeni tartışma başlattı

Yazar: YetkinReport / 29 Aralık 2024, Pazar / Oda: Siyaset

Narin Güran cinayeti davasında anne, ağabey ve amcaya müebbet, komşuya 4,5 yıl verildi. Karar yeni tartışmalara yol açtı.

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi 28 Aralık’ta sonuçlanan Narin Güran Cinayeti davasında 8 yaşındaki çocuğun annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Salim Güran’a “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti Narin’in cansız bedenini gizleyerek “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından da komşuları Nevzat Bahtiyar’ı 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, cezalarda iyi hal indirimine gitmedi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesinin Tavşantepe köyünde 21 Ağustos 2024’te kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni, Nevzat Bahtiyar’ın yakalanması ve itirafıyla 8 Eylül’de köy yakınındaki Eğertutmaz deresinde bulunmuş, açılan soruşturma sonucu tutuklamalar başlamıştı. Toplumda yoğun tepki ve tartışmalara neden olan cinayet ve davası, sonuçlanmasıyla birlikte yeni tartışmalar başlattı.

Narin kararına, yorum ve tepkiler

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş “Hiçbir karar Türkiye’nin evladı Narin kızımızı geri getiremez ancak sanıklara verilen ceza yüreklere su serpti” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise “X” hesabında “Gecikmeksizin verilen kararın milletimizin vicdanında yer bulması önemlidir” açıklamasını yaptı.

Diyarbakır Baro Başkanı Abdulkadir Güleç, kararın taleplerini “kısmen” karşıladığını, “suça ortak olduğunu” düşündükleri Nevzat Bahtiyar yönünden kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da mahkeme kararında “failin kim olduğu konusunda ortalama bir gözlemciyi, yurttaşı ikna edebilecek bir veri elde edilmiş değil” tepkisini verdi.

Yüksel Güran’ın avukatı Yılmaz Demiroğlu, Jandarmanın “etkin soruşturma yürütmediğini” ve “niyet okuduğunu” öne sürerken, Enes Güran’ın avukatı Mustafa Demir, soruşturmada ihmaller bulunduğunu ve cep telefonlarının sinyal kayıtlarının tek başına kanıt sayılamayacağını iddia etti.

Katil kim? Neden ve nasıl?

Mahkeme heyeti Güran ailesinin üç ferdine Türk Ceza Kanunu’nun 82’inci maddesindeki “Üstsoy veya altsoydan birine ya da eş, boşandığı eş veya kardeşe karşı” ve “Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçlarından ceza verdi.

Kararda cinayetin nasıl işlendiğine dair ayrıntıya yer verilmemiş. Yani anne, ağabey ve amca birlikte mi öldürdüler Narin’i yoksa içlerinden biri mi öldürdü, diğerleri işbirliği yaptıkları için mi “iştirakle” öldürmüş sayılıyor? Yani “kim” ve “nasıl” soruları tam yanıt bulmuş değil. Aynı şekilde sanıkların cinayeti neden işledikleri konusunda da ayrıntı verilmemiş.

Konuyla yakından ilgilenen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, daha önce Narin’in amca Salim Güran tarafından “görmemesi gereken bir şey gördüğü için öldürülürmüş olabileceğini” öne sürmüştü.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Galip Ensarioğlu, Mahinur Göktaş, Narin Güran, Salim Güran, tavşantepe

OKUMAYA DEVAM EDİN

Kılıçdaroğlu olacaksa Erdoğan kalsın diyen muhalif var mı?
Öncelik para bulmaksa ABD’nin Kıbrıs, Suriye, Rusya baskısı teferruat
Silahların gölgesinde insanlık: Hayatta kalmaktan nükleer tehdide
  • Öcalan ne demek istedi, Erdoğan ne diyecek?10 Temmuz 2025
  • Türkiye İçin Enerjide Megavatın Ötesinde Megastrateji Zamanı10 Temmuz 2025
  • “Seçmeni yanıltmadım” diyen Serap Yazıcı Özbudun’a bir hafıza notu10 Temmuz 2025
  • Eşitsizliklerle Yüzleşmeden Mutabakat Olmaz9 Temmuz 2025
  • “Turpun büyüğü” vuruşu için PKK’nın silah bırakması mı bekleniyor?9 Temmuz 2025
  • AK Parti “Dava” diyor. Peki, siz ne diyorsunuz?8 Temmuz 2025
  • 12 şehit olayında ihmal kuşkusu soruşturuluyor. Avaşin’de ne oldu?8 Temmuz 2025
  • Türkiye’nin önündeki on kritik gün sıcak gelişmelere gebe7 Temmuz 2025
  • İki tatsız tahmin: ufukta seçim ekonomisi var, yapısal reformlar yok7 Temmuz 2025
  • Bir sonraki propaganda cümlesi: birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç…6 Temmuz 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP