

İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100’üncü gününde Saraçhane’de konuşan CHP lideri Özel hem terörsüz hem demokratik Türkiye istiyoruz dedi. (Foto: CHP)
CHP lideri Özgür Özel partisinin sadece terörsüz değil, terörsüz ve demokratik bir Türkiye istediğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100’üncü gününde Saraçhane’de düzenlediği protesto mitinginde konuşan Özel şunları söyledi:
• “Birileri ‘Terörsüz Türkiye’ diyor. Elbette CHP’de tarihsel bir tutarlılıkla ‘Terör bitsin, barış gelsin, analar ağlamasın, bu ülkenin parası teröre değil; hizmete, emekliye, emekçiye, öğrenciye, esnafa, çiftçiye gitsin istiyoruz.
• “Ancak sadece ‘Terörsüz Türkiye’ demekle olmuyor. Terörsüz ve demokratik Türkiye istiyoruz. Terörsüz, çetesiz, mafyasız bir hukuk devleti istiyoruz. Biz milletin birliğini, huzurunu savunuyoruz.
• “Ama bu yapılanlar birliği bozuyor, huzuru kaçırıyor. Biz adalet istiyor, hukuk istiyoruz. Bu adaletsizlikler esas iç cepheyi zayıflatıyor. Birileri iç cepheyi kuvvetlendireceğine, Silivri’nin iç avlularını kuvvetlendiriyor. Buradan milletimize sesleniyoruz. Artık birlik için, beraberlik için, zenginlik için adalet istiyoruz. ‘Hak’ diyoruz, ‘hukuk’ diyoruz, ‘adalet’ diyoruz.”
Özel meydan okudu: savcı mısın?
İBB Başkanlığı binasının bulunduğu Saraçhane Meydanında yüzbinlerce kişiye hitap eden Özel, “Yargı kararlarına saygı” isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yargıyı siyasete alet etmekle şöyle eleştirdi:
• “Utanmadan, sıkılmadan ‘Ben yargıyı tanımıyorum, demedim’ diyorsun. Sana soruyorum Erdoğan: daha geçen sene en üst mahkemeye, Anayasa Mahkemesi’ne ‘Kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum’ diyen sen değil miydin? Hiç utanmıyor musun?
Özel konuşmasında 1 Temmuz sabahı İzmir Büyükşehir Belediyesinin önceki başkanı Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu dahil çok sayıda ismin yolsuzluk soruşturması gerekçesiyle gözaltına alınmasını da muhalefeti siyaseten yıldırma operasyonun parçası olduğunu öne sürdü:
• “Maalesef hukuksuzluğu bugün de İzmir’e sıçrattılar. 100 kara günü anlatacağımız bugünde yine bir şafak operasyonuyla adaleti lekelediler. Erdoğan, daha beş gün önce başka şehirlere de sıçrayacağını söylüyordu.
• “Sen gizli dosyaların savcısı mısın, yargıcı mısın? Bunların hepsini bilip siyasete alet ediyorsun. Buradan sana açıkça meydan okuyoruz. Bir yerde, iki yerde, 10 yerde değil; bin yerde operasyon yapsan bin yerde direneceğiz, bin kere direneceğiz.”
“Erdoğan gidecek, İmamoğlu gelecek”
Özel, Erdoğan’ın de geçmişte kendisine yapılmayan kötü muameleyi şimdi İmamoğlu ve ailesine yapmakla da suçladı:
• “Ey Erdoğan, biz korkuyu evde bıraktık. Burası Saraçhane. Burası İBB’nin tarihi binası. Ve Erdoğan bu binada başkanlık yaptı. Geçmişte o da terörle, yolsuzlukla, çete kurmakla suçlandı. Ama bir gün evine, evinin kapısına sabahleyin eşinin, evladının yanında polis dayanmadı. Tutuksuz yargılandı Yargıtay’a gitti, onaylandı, yine kapısına polis yollanmadı.
• “Telefon açtılar ‘cezanız onaylandı, yatmaya gelin’ dediler. Bu meydanda halka hitap etti, davulla zurnayla cezaevine gitti. TRT ekranlarında hakkında, ailesi hakkında bir gün iftiralar yayınlanmadı. Kendisine yapılmayan her şeyi rakibine, rakibinin ailesine, sevdiklerine yapıyor Ekrem Başkan’ın.
• “Resmini belediyeden, ismini billboardlardan, sesini metro istasyonlarından kaldırmaya çalışıyorlar. Erdoğan Belediye Başkanlığını kaybettiğinde ona yapılmayan muamele, belediye başkanı unvanı sürerken yapılıyor. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: Ekrem Başkan’ın afişinden, broşüründen, resminden, sesinden korkuyorsun. Ancak korkunun ecele faydası yok, onun bir vesikalık resmine yenileceksin. Sen gideceksin, Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak.”