Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Yargıtay Üyesi Yeni Şafak’a Sert Çıktı: Dindar Geçinip Üç Kuruş İçin…

Yazar: YetkinReport / 26 Ekim 2025, Pazar / Oda: Siyaset

Yargıtay 11’inci Daire Başkanı Abdullah Yaman, hakkında yolsuzluk yayını yapan Yeni Şafak gazetesine sert sözlerle suçladı: Dindar geçinip üç kuruş için alçaklık yapan çete!(Grafik: @solhaberportali)

Yargıtay 11’inci Daire Başkanı Abdullah Yaman, Yeni Şafak gazetesinde kendisini hedef alan yayınlara karşı sert çıkışı medyada yankılandı. Yaman, Facebook hesabından yaptığı yayınla, “Yeni Şafak çetesinin beni karalamaya kalkışmasının yegâne nedeni haram yoldan birilerinin malına çökmelerine imkân ve fırsat vermediğimiz için iki gündür yalan dolan iftiralarla itibar cellatlığına soyunuyorlar.”
Yaman uzun mesajında Yeni Şafak’ı “Yıllardır dindar geçinip üç kuruşluk menfaat için yapmadıkları alçaklık bırakmayan bu çete” olmakla suçlayıp “Meşru çerçevede elimden geleni ardıma bırakmayacağım elbette” dedi. Yaman “Böylesi münafıkları halen Müslüman zannederek sosyal medyada beni FETÖ üzerinden linçlemeye kalkan zavallı muhafazakâr trollere” ise “Allah’ın laneti cümlesinin üzerine olsun” diye hitap etti.

Devletin İtibarı, Çetelerin Hâkimiyeti

Yeni Şafak’ın iddiaları doğru çıkarsa istifa ve yargıya hesap vermeye hazır olduğunu söyleyen Yaman, devletin tüm kurumlarını kendisi hakkında soruşturma açıp geçmişe yönelik HTS kayıt ve hesap hareketleri dahil, her hareketinin kayıt ve görüntülerini izlemeye çağırdı.
Konu bir boyutuyla devlet aygıtını ilgilendirdiğinden ilgili tüm kurumlarını göreve davet ediyorum. Soruşturma açıp geçmişe yönelik tüm telefon HTS kayıt ve hesap hareketlerimle yoldan geçerken tesadüfen yakalandığım işyeri kayıtları da dâhil olmak üzere tüm kamera kayıt ve görüntüleri izlesinler.
“Peki, aksi çıkarsa ne olacak” diye soran Yaman şöyle devam etti:
• “Bu din tüccarları, patronajın çıkarlarını temin için kaldıkları yerden tehdit, şantaj ve itibar cellatlığına aynen devam edeceklerse şayet, mesele Abdullah Yaman’ın şahsi meselesi olmaktan çıkıp devletin itibar alanına tecavüze girer.
• “Devlet itibarının bittiği yerde böylesi çetelerin hâkimiyeti başlar ki, herkesten Abdullah Yaman mukavemeti bekleyemezsiniz.”

Yeni Şafak’ın İddiaları

Yeni Şafak gazetesi 23 ve 24 Ekim yayınlarında, “Milyonluk Projede Altınbaş Yolsuzluğu” ve “Yargıtay’da FETÖ Gölgesi” başlığıyla Yaman’ı hedef almıştı.
Gazete, Yaman’ın, “dosya oyunlarıyla”, İstanbul, Sahrayıcedid semtinde 330 dairelik bir inşaat arazisi üzerinde, GMO Yapı’nın ortağı Kâmil Darbaz ile Altınbaş Grubu arasındaki bir davayı ki davanın, kendi bakacağı 11’inci Dairede görülmesini sağladığını öne sürmüştü. 2007’de başlayan dava hakkında 2024 yılında Anayasa Mahkemesi “mülkiyet ihlali” kararı vermişti.
Gazete haberinde, Yaman’ın iki oğlunun daha önce FETÖ iddiasıyla meslekten çıkarıldığını da vurgulamıştı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Abdullah Yaman, Altınbaş Grup, GMO Yapı, Yargıtay, Yeni Şafak

OKUMAYA DEVAM EDİN

Polonya Rus Dronlarını Düşürdü, NATO İlk Kez Ukrayna Savaşına Dahil Oldu
Yetenekli Bay Mustafa Aydın’lara karşı CHP ne demeli?
AK Parti zordayken CHP kaybederse ne olur?
  • Yalova’da IŞİD Operasyonu: 3 Polis Şehit, 6 Terörist Öldürüldü29 Aralık 2025
  • Yoksa İktidar Gazetecileri Artık İktidarı Savunmaya Çekiniyor mu?29 Aralık 2025
  • 2026’da Türkiye Ekonomisi ve Sözün Bittiği Yer28 Aralık 2025
  • Özel, İHA’nın Vurulmasını Erdoğan Geciktirdi Dedi Beştepe Yalanladı28 Aralık 2025
  • Hatay Deprem Konutları: Eleştirelim Ama Küçümsemeyelim28 Aralık 2025
  • Yaşama Sevincini Yeniden Kazanmak-202627 Aralık 2025
  • YÖK’ün Üniversite Lisans Eğitimini Üç Yıla İndirme Projesi26 Aralık 2025
  • Yunanistan, Türkiye ile mi İsrail ile mi Müttefik?26 Aralık 2025
  • Erdoğan AKP’ye “Haydi Sahaya” Dedi Ama Bu Asgari Ücretle Nasıl Olacak?25 Aralık 2025
  • Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İkinci Defa Adli Kontrolle Serbest24 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP