Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İspanya Başbakanı uçak arızasıyla indiği Ankara’dan ayrıldı

Yazar: YetkinReport / 04 Mayıs 2026, Pazartesi / Oda: Siyaset

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, uçağının arıza nedeniyle acil iniş yaptığı Ankara’da kaldığı otelden Erivan’a hareket etmek üzere ayrılırken, İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Cristina Sancho (solundaki) ona eşlik ediyor. (Foto: İsmail Kaplan/AA)

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 3 Mayıs akşam saatlerinde uçak arızası nedeniyle acil iniş yaptığı Ankara’dan sabah saatlerinde ayrıldı.
Avrupa Siyasi Birliği toplantılarının başlayacağı Ermenistan’ın başkenti Erivan’a gitmek üzere Madrid yakınlarında Torrejón’dan havalanan AME 4517 sefer sayılı Airbus A310 model İspanya Başbakanlık uçağından Türkiye hava sahasında acil iniş izni mesajı geldi. Kokpitte duman uyarısı dolayısıyla yangın tehlikesi kuşkusu belirlenen uçak 20.54’te Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi.
Uçak Türk Hava Yolları (THY) teknik ekiplerince bakıma alınırken bir tamir-bakım ekibi de İspanya’dan yola çıkarak Esenboğa’ya geldi. Sanchez ve ekibi ise Sheraton Otel’ine yerleşti.

Erdoğan, Sanchez’e uçak önerdi

YetkinReport’un resmî kaynaklardan edindiği bilgilere göre, bu arada Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla İspanya Büyükelçiliğine, gerekirse kendisine uçak tahsis etmeye hazır olduğunu önerdi. Ancak sabah saatlerinde uçaktaki arızanın giderildiği ve güvenle uçmaya hazır olduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine İspanya Başbakanı’nın uçağı saat 09.00 gibi Ankara’dan Erivan’a hareket etti. İspanya diplomatik kaynaklarına göre, Sanchez Türkiye’ye tam destek ve işbirliği için teşekkürlerini iletti.
Türkiye ve İspanya ilişkileri özellikle İsrail’in Gazze katliamlarına ve ardından ABD ve İsrail’in İran savaşına karşı benzer duruşlarıyla yakınlaşıyor.
Sanchez daha önce de bir dış seyahati sırasında uçak arızasıyla karşılaşmıştı. 8 ay kadar önce 4 Eylül 25’te Sanchez’i Paris’teki Ukrayna toplantısına taşıyan Falcon tipi uçakta kabin basıncı arızası çıkmış, Sanchez yarı yoldan dönerek toplantıya video konferansla katılmıştı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: acil iniş, Ermenistan, İspanya, İsrail, Pedro Sánchez

OKUMAYA DEVAM EDİN

Sinan Ateş davasında savcılık mütaalasını verdi: 3 beraat
Fiber optikte Avrupa üçüncülüğü: manipülasyon mu, başarı mı?
Erdoğan’ın Yeniden Refah asabiyeti: “Rüya, kendine gel!”
  • Halk TV’ye polis baskını, yayın durduruldu, kayyım atandı. Nereye kadar?14 Ekim 2026
  • Türkiye, AB’nin Kararsızlığıyla Büyüyen Açmazları Nasıl Aşabilir?13 Ekim 2026
  • Devasa Fon Dolandırıcılığının Temelindeki Yapısal Sorunlar12 Ekim 2026
  • AB Türkiye’yi Dışarda Tutarken Kendi Geleceğini mi Sınırlıyor?12 Ekim 2026
  • Sigara yasağı sıkı uygulansın denince hangi lobiler ayağa kalkıyor?11 Ekim 2026
  • Mekke Paktı’nın kendisi mi basın açıklaması mı Meclis’e getirilecek?9 Ekim 2026
  • Yeni Parti’den Ticaret ve Aile bakanlarına fon krizi soruları8 Ekim 2026
  • Karadeniz’de çatışma riski artıyor: son üç günde üç gemi batırıldı8 Ekim 2026
  • İzmir’i seçimle alamayan Erdoğan, Cemil Tugay’ı aldı: Bu bir zafer mi?7 Ekim 2026
  • Fon krizi ortasında bir ölümün anatomisi ve açıklanmayı bekleyen isimler6 Ekim 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP