Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Bahçeli milletvekili Şık’ı hedef aldı: Yerin mezarlık olurdu

Yazar: YetkinReport / 08 Haziran 2021, Salı / Oda: Siyaset
MHP Genel Başkanı partisinin grup toplantısında konuştu. (Fotoğraf: Twitter / MHP TBMM Grubu)

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık’ın meclis dışında bırakılmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu” diye konuştu.

Partisinin haftalık grup toplantısında MHP’li vekillere hitap eden Bahçeli, “TİP’li bir milletvekilin ‘Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor’ iftiraları karşısında ne yapacağız? Böyle bir alçak, TBMM’de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete katil diyen bu soysuz hazinesinden maaşını alıyor” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamaları, Şık hakkında, katıldığı bir yayında “Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor, evet, Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir” dediği için başlatılan soruşturmadan bir gün sonra geldi.

Şık, “Şunu açıklıkla ifade edeyim mi, eğer AKP, bu iktidar bloku vatansever ve ben terörist isem, onlar gibi vatansever olmaktansa teröristlerin başımın üzerinde yeri var. O iktidarı zayıflatacak her türlü politika, bu iktidarın köpek dişlerini kıracak, azı dişlerini çekecek her şey meşrudur” demiştir.

AKP sözcüsü Ömer Çelik de “Milletvekili sıfatı taşıyan birinin devlet katildir demesi, biz bu üslubu nereden biliyoruz. Silahlı terör örgütleri tarafından kullanılan bir üslup. Böyle düşünüyorsa TBMM’de ne işi var? Böylesi bir iki yüzlülük kabule dilebilir bir şey değil. Bir devlete katil demek o devletin millet tarafından verilmiş meşruiyetine saldırıdır. Bu yapılan iş herhangi bir eleştiri değildir” diye konuştu.

Ömer Çelik’e twitter’dan yanıt veren Ahmet Şık ise “TBMM’de ne işi var?”  sorusuna yanıt olarak “Siyasi parti kılığına girmiş bir çeteyle mücadele etmek için” dedi.

Siyasi parti kılığına girmiş bir çeteyle mücadele etmek için. https://t.co/qppH4FpviO

— ahmet şık (@sahmetsahmet) June 7, 2021

Bu arada, Devlet Bahçeli, HDP’ye yeniden açılan kapatma davasına ilişkin olarak da “Tüm gözler AYM’ye çevrilmiştir. Bu mahkemenin bir kez daha iade seçeneği kalmamıştır” dedi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Ahmet Şık, Devlet Bahçeli, Ömer Çelik, TBMM, TİP

OKUMAYA DEVAM EDİN

Tıpış tıpış sandığa gitmek yok artık
Seçmen siyasetten bıktı: “Kim benim için kavga edecek?”
Neden savaş? Einstein-Freud yazışmaları örneği
  • İsrail-İran krizinden bir Kürdistan çıkar mı? Yeni senaryolar devrede16 Haziran 2025
  • Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurma inadı16 Haziran 2025
  • Anket: Dış politika seçmen için önemli ama başarısız bulunuyor16 Haziran 2025
  • Erdoğan ve Putin Trump’a “diplomasi”, Netanyahu “Birlikte vuralım” diyor15 Haziran 2025
  • Özel, Bayburt’ta, Erdoğan’a: İsrail’e, ABD’ye dik duruş bekliyorum15 Haziran 2025
  • Göç, Güç, Gerilim: ABD’de siyasi şiddet tırmanıyor15 Haziran 2025
  • Netanyahu’ya sözü geçmeyen Trump ve İsrail’in İran saldırısından 5 ders14 Haziran 2025
  • Yeni çatışmalar, yeni dünya düzensizliği ve Hindistan-Pakistan krizi14 Haziran 2025
  • İsrail-İran çatışması: Uzun sürer mi, Türkiye’ye yansımaları ne olur?13 Haziran 2025
  • Ankara’nın İsrail’in İran saldırısı raporu: 6 dalga, 200 uçak, iç destek13 Haziran 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP