Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan’ın Ziyareti Öncesi Katar Dışişleri Bakanından Gaf

Yazar: YetkinReport / 06 Aralık 2021, Pazartesi / Oda: Siyaset
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti öncesinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed Abdulrahman El Sani ile bir araya geldi. (Photo: Twitter)

Katar Dışişleri Bakanı Abulrahman El Sani, Türkiye’nin ekonomik zorluklarının ortaya çıkaracağı fırsatları yakından izlediklerini söyledi. El Sani bu açıklamayı Katar’ın Başkenti Doha’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 6 Aralık’ta, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti için İstanbul’dan ayrıldığı sırada düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptı.

Basın toplantısında Reuters muhabiri Çavuşoğlu’na ise Katar’a böyle bir destek için mi geldiğini, Katarlı Bakana da Türkiye’nin ekonomik durumuna dair endişelerini sordu.

Çavuşoğlu soruyu “Çok karamsar bir tablo çizdiniz. Katar’a özel olarak Türkiye’ye para göndermesi için değil, ilişkilerimizi her anlamda geliştirmek için geldik” diye yanıtladı.

Erdoğan’ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hammad El Sani ile görüşmesi ve iki ülke arasında 12 anlaşma imzalanması bekleniyor.

Türkiye ve Katar Orta Doğu’da yakın siyasi ve ekonomik dayanışma içinde bulunuyor. Temim El Sani Erdoğan’a 15 Temmuz 2016 askeri darbe girişimi sırasında, Erdoğan’da El Sani’ye 2017’de Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır yaptırımları sırasında destek vermişti. Katar’ın Türkiye’de tartışmalara yol açan tank palet fabrikası dahil yatırımları bulunuyor ve Erdoğan’ın Katar’ın Kanal İstanbul projesine yatırım yapmasını istediği biliniyor.

Erdoğan 24 Kasım’da Ankara’da BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’i ağırlamış, Türkiye’ye 10 milyar dolar fon kullandırma sözüyle birlikte 10 anlaşmanın imzalandığı ziyaretle iki ülke arasındaki kötü ilişkiler düzelme yoluna girmişti.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Ekonomi, El Sani, Erdoğan, Katar, Mevlüt Çavuşoğlu, Orta Doğu

OKUMAYA DEVAM EDİN

Türkiye-ABD: Mızrak çuvala sığmıyor
Siyasette bugün: Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Libya’da Türk askeri personelinin de tutuklandığı iddialarını yalanladı
  • Suriye yaptırımları üzerine dörtlü toplantı: Erdoğan çevrimiçi katıldı14 Mayıs 2025
  • Yeni bir dönemin eşiğinde: Barış, sadece silahların susması değildir14 Mayıs 2025
  • Bir zamanlar Hacettepe Üniversitesi: sessiz direniş ve hafıza14 Mayıs 2025
  • Rusya-Ukrayna: 15 Mayıs İstanbul hala kesinleşmedi. Putin ne yapacak?13 Mayıs 2025
  • PKK’nın fesih kararı ve hükümetin yanıtlaması gereken sorular13 Mayıs 2025
  • Toplum Terörsüz Türkiye sürecinden habersiz: Araştırma12 Mayıs 2025
  • PKK kendini fesih ve silahlı mücadeleye son kararı açıkladı12 Mayıs 2025
  • Özel: Silah bırakılmasını bekliyoruz. Erdoğan: Müjdeleri alacaksınız10 Mayıs 2025
  • Yasakla koruyup baskıyla şekillendirerek yönetmeye çalışmak10 Mayıs 2025
  • Kürt sorununa PKK’nın silahsızlandırılması yoluyla çözüm kapısındayız9 Mayıs 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP