Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Altılı Masa: “Cumhurbaşkanı için ortak bir anlayışa ulaştık”

Yazar: YetkinReport / 02 Mart 2023, Perşembe / Oda: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Liderler Buluşmasında bir araya geldi. (Foto: CHP)

Altılı Masa’yı oluşturan altı muhalefet partisinin liderleri Saadet Partisi lider Temel Karamollaoğlu’nun evsahipliğinde 2 Mart’ta bir araya geldi.

Toplantının ardından altı liderin imasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, bir sonraki toplantının 6 Mart’ta yapılmasına karar verildiği belirtilerek cumhurbaşkanlığı adayı ve geçiş sürecinin yol haritası konusunda “ortak bir anlayışa ulaşıldığı” ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Altılı Masa liderleri Kahramanmaraş depremlerinin ardından 13 Şubattaki olağan toplantılarını ertelemiş, 18 Şubat’ta deprem gündemiyle bir araya gelmişti. Toplantının ardından yapılan açıklamada, cumhurbaşkanlığı adaylığının 2 Mart’ta yapılacak toplantıda gündeme alınacağı belirtilmişti.

Kılıçdaroğlu TİP ve SOL Parti ile görüşecek

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını seçim tarihinin duyurulmasının ardından açıklaması bekleniyordu.

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal 24 Şubat’ta yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı için adaylarının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının İYİ Parti Lideri Meral Akşener dışında diğer dört lider tarafından kabul edildiği, Akşener’in ise tereddütte kaldığı konuşulurken, Altılı Masa içerisinden henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan CHP Lideri’nin 3 Mart Cuma günü SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile görüşeceği açıklandı.

Akşener Kurmayları ile görüştü

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Altılı Masa toplantısının ardından İYİ Parti Genel Merkezinde kurmayları ile bir araya geldi. 22:30’da başlayan toplantı 02:15’da sona erdi. Yaklaşık dört saatlik toplantıdan ayrılan İYİ Parti’li isimlerin yüksek moralli olduğu gözlemlenirken, toplantı bitiminden sonra bir saat daha çalışma odasında bulunan Akşener, bir açıklama yapmadan binadan ayrıldı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: açıklama, akşener, Altılı masa, Cumhurbaşkanı, kılıçdaroğlu, Millet İttifakı, ortak anlayış, seçim

OKUMAYA DEVAM EDİN

Cumhur İttifakı sürdürülebilir midir?
Erdoğan “Geleceğimiz Avrupa’da” diyor ama kim inanıyor?
Seçim ve dezenformasyon: Montajlı videolar seçmenlerin fikrini değiştirdi mi?
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
  • CHP Operasyonları, Terörsüz Türkiye Sürecini Enfekte Ediyor2 Aralık 2025
  • Komisyonun Karar Toplantısı Öncesi: Barış Vicdanı Olmadan Barış Olmaz2 Aralık 2025
  • Avrupa Kururken: Su Krizinin Sessiz Siyaseti1 Aralık 2025
  • Askeri Havacılıkta Türkiye’den Bir İlk: Kızılelma Hava Hedefini Vurdu1 Aralık 2025
  • Özel CHP’ye Direniş ve İktidar Vadetti: Bu Yeninin Eskiyle Mücadelesi30 Kasım 2025
  • Karadeniz’deki Tanker Saldırılarını Ukrayna Üstlendi, Türkiye Tepkili30 Kasım 2025
  • DEM Konuştu, PKK Konuştu, AK Parti de MHP de Susuyor29 Kasım 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP