Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi TBMM grubu kurdu

Yazar: YetkinReport / 06 Temmuz 2023, Perşembe / Oda: Siyaset
saadet ve gelecek TBMM grubu kurma konusunda anlaştı. DEVA dışarıda kaldı

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi TBMM’de grup kurma kararı aldı. CHP listelerinden seçime giren iki partinin 20 milletvekili bulunuyor. Basın açıklamasıyla kararı duyuran Karamollaoğlu ve Davutoğlu birlikteliklerinin yerel seçim çalışmalarına genişleyeceği mesajını verdi.

Milletvekili seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) çatısı altında girerek TBMM’de 20 sandalye kazanan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi parlamentoda ortak bir grup kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Karar, 6 Temmuz’da SP lideri Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu tarafından Ankara’da düzenlenen ortak bir basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıda söz alan Davutoğlu, seçimlerin ardından muhalefet partilerinin kendi içinde muhasebelerini yaptıklarını, kendi değerlendirmeleri sonucunda seçmenin “dağınıklığa izin vermeden güçlü alternatiflere ihtiyaç duyduğu mesajını” ilettiğini belirtti.

Davtuoğlu, “Seçimler sonrasında ortaya çıkan karamsar tabloyu dağıtmak, dağınıklık görüntüsünü ortadan kaldırmak, yeni iş birliği imkanlarını, ittifak imkanlarını ortaya çıkarmak ve en önemlisi de iktidarın yanlışlıkları karşısında TBMM’nin denetim gücünü arttırmak üzere iki parti olarak bir çok konuda fedakarlıklar yaparak adım attık. Bu da Saadet – Gelecek ittifakı adı altında yeni bir çalışmayı birlikte yürütme kararlılığıdır. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleri ortak bir grup çalışması içine girecekler,” dedi.

Saadet Partisi altında birleşecek

Davutoğlu, Gelecek Partisi milletvekillerinin meclis çatısı altıda bir devre için Saadet Partisi grubu olarak faaliyet göstereceklerini ancak kendi kimliklerini koruyacaklarını belirtti. İki partinin vekilleri meclis sayfasında Saadet Partisi milletvekili olarak listelendi.

Anlaşmaya göre grup başkanı Gelecek Partisi’nden olacak. Grup Başkanvekilliği ise iki parti arasında paylaşılacak. Grup konuşmaları dönüşümlü olarak yapılacak.

İki partinin bu kararı “müşterek” aldığını belirten Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, konuşmasında “birlik” mesajı verdi. İki lider de parti birlikteliğinin yerel seçim sürecini de içerdiğini mesajlarına ekledi.

Karamollaoğlu, “bundan sonraki seçimlerde biz eğer birlik beraberlik içinde yine bu ittifakları sürdürerek girebilirsek çok güzel neticeler alacağımıza inanıyorum,” dedi.

“Milli Görüş” grubu

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu altılı masa görüşmelerinden bu yana Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile ittifak kurmak için girişimde bulunuyordu. Bu girişim seçimlerin ardından meclis grubu çalışmaları olarak evrildi.

Üç parti meclis grubu kurmak üzere toplantılarını sürdürürken, geçtiğimiz hafta DEVA Partisi lideri Ali Babacan grupta yer almayacaklarını, bağımsız olarak çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Babacan, “Önerilen birleşme modeli parti yönetiminde çift başlılık ve mesaj karmaşasına yol açacağı ve sürdürülebilir olmayacağı gerekçeleriyle uygun bulunmamıştır,” dedi.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, DEVA partisi gibi milletvekilliği seçimlerine Millet İttifakı ile CHP listeleri altında girdi. Meclis’te 20 sandalye kazanan 2 parti meclisteki en büyük 6. Parlamento grubunu oluşturacak.

Meclis grubu kurulması ile Saadet ve Gelecek partileri TBMM komisyonlarında görev alabilecek ve Genel Kurulda söz hakkı kazanabilecek.

Yeni meclis grubu ilk grup toplantısını meclis kapanmadan önce gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: CHP, Davutoğlu, Gelecek, gp, Karamollaoğlu, Milli Görüş, muhalefet, Saadet, sp, TBMM

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yine IŞİD lideri, yine ABD vurdu, yine Türkiye sınırında
Çocuk açlığı: MEB’in bir öğün için ödeneği yok mu?
Babacan’dan Erdoğan’a: “Menfaatiniz yoksa sanal kumarın fişini çekin”
  • Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?12 Temmuz 2025
  • İlk somut adım: PKK silah bırakmaya başladı. Devamı nasıl gelecek?11 Temmuz 2025
  • Öcalan ne demek istedi, Erdoğan ne diyecek?10 Temmuz 2025
  • Türkiye İçin Enerjide Megavatın Ötesinde Megastrateji Zamanı10 Temmuz 2025
  • “Seçmeni yanıltmadım” diyen Serap Yazıcı Özbudun’a bir hafıza notu10 Temmuz 2025
  • Eşitsizliklerle Yüzleşmeden Mutabakat Olmaz9 Temmuz 2025
  • “Turpun büyüğü” vuruşu için PKK’nın silah bırakması mı bekleniyor?9 Temmuz 2025
  • AK Parti “Dava” diyor. Peki, siz ne diyorsunuz?8 Temmuz 2025
  • 12 şehit olayında ihmal kuşkusu soruşturuluyor. Avaşin’de ne oldu?8 Temmuz 2025
  • Türkiye’nin önündeki on kritik gün sıcak gelişmelere gebe7 Temmuz 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP