Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Türkiye’den Katar’a iki gemi, altı F-16

Yazar: YetkinReport / 30 Ağustos 2024, Cuma / Oda: Siyaset
Katar'a

Türkiye, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin yanı sıra Deniz Unsur Komutanlığında görev yapmak üzere iki gemi gönderdi. 

Türkiye, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin yanı sıra Deniz Unsur Komutanlığında görev yapmak üzere iki gemi gönderdi.

Anadolu Ajansı’nın Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre Türkiye Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığına deniz ve hava unsurlarının da dahil edilmesi kararının ardından 6 adet F16 uçak ve görevli personel gönderdi.

Kaynaklara göre filo, “Katar’da askeri eğitim, yardım ve danışmanlık, bilgi ve tecrübe paylaşımı alanında faaliyet gösterecek.”

Bunun yanında kaynaklara göre Türkiye Katar’a Deniz Unsur Komutanlığı’nda görev yapmak üzere TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerini gönderdi.

Kaynaklar Türkiye’nin bu kararını, 15 Haziran 2015’te yürürlüğe giren “Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayi ile Katar Topraklarında TSK’nın Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşması”na dayandırdı.

TCG Kuşadası ve TCG Kumkale Katar’da

Bu kapsamda, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığına deniz ve hava unsurlarının da dahil edilmesi kararından sonra 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin Katar’a intikalinin 5 Ağustos’ta tamamlandığını bildiren kaynaklar, “Bahse konu filomuz Katar’da askeri eğitim, yardım ve danışmanlık, bilgi ve tecrübe paylaşımı alanında faaliyet yürütecektir. Ayrıca Deniz Unsur Komutanlığında görev yapacak TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerimiz Katar’a intikal ettirilmektedir.” diye konuştu.

Gemiler 27 Temmuz’da düzenlenen törenle yola çıkmıştı. 

Törende konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Akdeniz’de Libya önlerinde 2 fırkateynin bulunduğunu belirterek, şöyle konuşmuştu:

“Doğu Akdeniz’de Lübnan önlerindeki harekata destek vermekteyiz. Dün itibarıyla Hint Okyanusu’nda Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadele deniz görev grubunun komutasını aldık. Bugün de dost ve kardeş Katar Deniz Kuvvetlerine deniz güvenliğine katkı sağlamak maksadıyla 2 Tuzla sınıfı yerli ve milli gemimizi göndermek için bulunuyoruz.”

Erdoğan Katar’a gidiyor, bu defa başka nedenle

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: gemi, Katar

OKUMAYA DEVAM EDİN

AK Parti kendi belediye başkanlarına söz geçiremez durumda mı?
İki miting, iki İstanbul, iki siyaset tarzı
Anagold’da 9 işçi kayıp, altın madeni durduruldu ama hala dava yok
  • İlber Ortaylı: Türkiye’nin Büyük Bir Değeriydi14 Mart 2026
  • Özel: İmamoğlu Tahliye Edilmeli, Korkuyorlarsa Ev Hapsi Versinler14 Mart 2026
  • Türkiye’ye 3. Füze, İran’da Mücteba Vitesi ve İsrail’in Çöken Hesabı13 Mart 2026
  • Atatürk Uluslararası Barış Ödülü: Zor Bir Dönemde Barışı Hatırlamak13 Mart 2026
  • İç Cepheyi CHP’siz Tahkim Mümkün mü?12 Mart 2026
  • Trabzon Şehir Hastanesi Tartışması: Zeminde Kayma Var mı?12 Mart 2026
  • İsrail Gerçekten Her İstediğini Yapabilir mi?12 Mart 2026
  • Trump, İran Savaşından Çıkış Aramaya Başladı; İsrail’le Sorun Var11 Mart 2026
  • NATO Malatya’ya ABD Patriot Sistemi Gönderiyor: İran Füzeleri Uyandırdı10 Mart 2026
  • ABD-Halkbank Davasında Anlaşma Sağlandı: İran Savaşı Etkisi10 Mart 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP