Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İmamoğlu’dan Almanya’ya: Eurofighter satışını engellemeyin

Yazar: YetkinReport / 22 Nisan 2025, Salı / Oda: Siyaset

Tutuklanması nedeniyle Almanya’nın Türkiye’ye Eurofighter satışını yapmayacağı haberi üzerine İmamoğlu, “Türkiye sadece Erdoğan değil” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Almanya’nın kendi tutukluluğu nedeniyle Türkiye’ye Eurofighter savaş uçağı satışını engelleyeceği haberlerine tepki gösterdi. İmamoğlu, Silivri Cezaevinden yayınladığı “X” mesajında Berlin’e “Hava kuvvetlerimizin ihtiyacı var. Türkiye sadece Erdoğan’dan ibaret değil, kararınızı geri almanızı istirham ediyorum” diye seslendi.
İmamoğlu’nun mesajı şöyle:
• “Basından öğrendiğim kadarıyla, Silivri’ye hapsedilmemiz üzerine, Alman Hükümeti hava kuvvetlerimizin büyük ihtiyacı olan ve uzun zamandır beklediğimiz Eurofighter savaş uçağının Türkiye’ye satışını veto etmiş.
• “Almanya’da görevi devralmaya hazırlanan yeni hükümete seslenmek istiyorum: Türkiye Erdoğan’dan ibaret değildir, Türkiye Erdoğan’dan büyüktür. Hükümetler gelip geçicidir. Türkiye’nin ulusal çıkarları Erdoğan’dan da İmamoğlu’ndan da daha değerlidir. Bu kararınızı geri almanızı istirham ediyorum.
• “Erdoğan iktidarının sonu göründü. Türkiye’nin yeni iktidarı, Avrupa Birliğiyle ve Almanya dahil bütün müttefiklerimizle, karşılıklı menfaatlerimiz, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına dayalı demokrasi ilkeleri çerçevesinde çalışacaktır. Bizim iktidarımızda Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağına dair en ufak bir şüphemiz yoktur.”

Eurofighter ihtiyacı

Alman basınında çıkan haberlerde, İngiltere’nin koordinasyonunda yürüyen Türkiye’ye 40 adet Eurofighter Typhoon tipi savaş uçağı satma girişiminin Almanya’da görev devrine hazırlanan Olaf Scholz hükümetinde İmamoğlu’nun tutuklanması ardından durdurulduğu bildirilmişti.
Türkiye Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya tarafından ortak üretilen Eurofighter Typhoon tipi uçaklara, ABD’nin Türkiye’yi Rusya’dan S-400 füzesi aldığı gerekçesiyle çıkarılması üzerine talip olmuştu.
Saha sonra ABD’den yeni model F-16V uçakları edinme girişimi başlamış olsa da Eurofigheter alımı hala Milli Savunma bakanlığının öncelikleri arasında.
Almanya’nın İmamoğlu’nun çağrısına bir karşılık verip vermeyeceği bilinmiyor.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Eurofighter, İmamoğlu, Silivri

OKUMAYA DEVAM EDİN

Muhalefet seçim sonrası iç hesaplaşma sürecinde
Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu
1-Türkiye çöplüğe dönüyor 2-Kitlesi Erdoğan’a küsüyor
  • Kobani’de Başladı, Kobani’de Bitecek Gibi27 Ocak 2026
  • ABD İran’ı Vuracak mı? Rejim Değişecek mi?26 Ocak 2026
  • Miçotakis Erdoğan’la Görüşmeye Gelirken Casus Belli mi?26 Ocak 2026
  • Bahçeli’nin Sonuç Vermesi Mümkün Ahmet Özer Tepkisi ve İmamoğlu Açısı26 Ocak 2026
  • Suriye, SDG’ye Verdiği Süreyi, IŞİD Nakli Nedeniyle 15 Gün Uzattı25 Ocak 2026
  • Bahçeli, Erdoğan’la Emekli Maaşını Konuşmadıysa Ne Konuştu?23 Ocak 2026
  • Üç Yıllık Lisans Modeli: Yoğunlaştırılmış mı, Sıkıştırılmış mı?23 Ocak 2026
  • İki Kukla Değişken Ortadoğu Matrisinden Çıkarılıyor: IŞİD ve SDG23 Ocak 2026
  • ABD, IŞİD’cileri Irak’a taşıyor: Erdoğan-Trump görüşmesinde gündemdeydi22 Ocak 2026
  • Trump’la Konuşan Erdoğan: Gazze’de ABD’yle hareket Edeceğiz21 Ocak 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP