Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

CHP’ye Çin İşkencesi: Afyon’da İlticacı, Uşak ve Antalya’da İtirafçılar

Yazar: Murat Yetkin / 08 Mayıs 2026, Cuma / Oda: Siyaset

Özgür Özel, 2024 seçim kampanyası sırasında Afyon belediye başkan adayı, aynı zamanda CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’la seçim otobüsü üzerinde görülüyor. Köksal’ın AK Partiye geçmesi bekleniyor. (Foto CHP)

CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının 7 Mayıs akşamı Balıkesir’de başlayan toplantısına kötü haberler peş peşe geldi. Önce Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın AK Partiye katılacağı belli oldu. İki gündür telefonları kapalıydı; CHP’liler zaten ulaşamıyordu. Ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek, tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklu oğlu Gökhan Böcek’in etkin pişmanlıktan yararlanmak için dilekçe verdiğini açıkladı.

Uşak ve Antalya’da İtirafçılar

Ankara’da bir otelde polis tarafından belediye çalışanı bir kadınla basılıp teşhir edilen Yalım, daha önce CHP’ye “Ben yanarsam sizi de yakarım” haberi gönderdiği biliniyordu; özellikle de CHP lideri Özgür Özel’i hedef alan söylentiler türetiliyordu. Yalım’ın bu kararın CHP’nin kendisini partiden ihraç kararı almasının ardından verildiği anlaşılıyor. Yalım, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmış olmasına rağmen, yakalanış şeklinin teşhir edilmesi nedeniyle CHP yönetimi savunması imkânsız bir durumda bırakmıştı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, oğlu da, gelini Zuhal Böcek de yolsuzluk zanlısı olarak tutuklu. Onlar hakkında da suçlamalarıyla ilgili olmayan, hatta yatak odalarına giren teşhir kampanyaları CHP yönetimini zor durumda bırakıyordu.
Ekrem İmamoğlu ve CHP’li belediyelerin davaları, mutlak butlan davasının yanı sıra, damla damla devam eden “Çin İşkencesi”nin bir boyutu da bu teşhir kampanyaları olmaya başladı.
Ama Afyon olayı başka türlü gelişti.

Afyon’da İltica Bombası

Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal, tıpkı geçen yıl AK Partiye iltica eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu gibi CHP’deki varlığı su götürmeyen bir siyasetçiydi. Afyon Milletvekilliği yapmış, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde Grup Başkanvekili olmuş, “mutlak butlan” konusu olan 2023 Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’nu desteklemesine rağmen Özel döneminde de gözden düşmemişti. 2024 seçimlerinde CHP’nin 73 yıldır kazanamadığı Afyon belediye başkanlığına aday olduğunda Özel Grup Başkanvekilliğinden istifasını dahi istememişti örneğin. Afyon’u CHP’ye getirmişti.
Terörsüz Türkiye sürecine destek verdiği için Özel’i eleştirdiği biliniyordu.
Ancak bu durum Köksal’ın Terörsüz Türkiye sürecinin baş aktörü AK Parti’ye geçme kararına engel olmamış görünüyor. Eski CHP milletvekili, TV yorumcusu Barış Yarkadaş’ın TGRT’de 7 Mayıs akşamı duyurduğuna göre, Köksal bir gün önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yarım saat konuşmuş, kararını vermişti: 12 Mayıs Salı günü AK Parti rozetini bizzat Erdoğan takacaktı; iddialara göre Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ınkini de. Kocasının yolsuzluklarıyla tehdit edilmesi de söz konusu olmamıştı, Yarkadaş’ın dediğine göre.

“Nereden Buluyorsunuz Bunları?”

CHP yönetimine bu ara en çok sorulardan biri “Nereden buldunuz bunları?” sorusu; altında para karşılığı adaylık iddialarından çıkar ortaklıklarına dek başka sorular da yatıyor.
Balıkesir’deki toplantıya katılan bir kaynağım, isminin saklı kalması kaydıyla şunları söyledi:
• “Murat Bey, siz 2024 yerel seçimleri öncesinde olsanız, parti yönetimine yeni seçilmiş ve CHP’nin makûs talihini kırmak için ne yapıp edip seçimi almak isteseydiniz, örneğin Aydın’da Özlem Hanım’dan daha iyi bir aday mı bulacaktınız? Milletvekilliği yapmış, daha önce başarılı bir başkanlık dönemi geçirmiş, anketler de öyle çıkıyor…
• “Çalışmalarımız Afyon’da, genel merkezle tam uyuşmasa da Burcu Hanım’ı gösteriyordu; onu gösterdik, Afyon’u bize getirdi. Uşak’ta Özkan Bey, şimdi maalesef ortaya dökülen şeyleri bir yana koyun, bütün anketlerde önde görünüyordu. Bizim de bir zafere ihtiyacımız vardı.
• “Bir de baskı altında herkesin duruşu aynı olmuyor. Kimi hapse de atılsa gık demeden yatıyor, savunmasını yapıyor, kimi de daha o aşamaya gelmeden çözülüyor.”
CHP’deki erozyon Afyon ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Afyon, Antalya, Burcu Köksal, itirafçı, Özkan Yalım, Uşak

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan Tahran’da aradığı Suriye desteğini bulamadı
Uğur Gürses: Yerli ve milli komplocu üst akıl
Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi
  • CHP’ye Çin İşkencesi: Afyon’da İlticacı, Uşak ve Antalya’da İtirafçılar8 Mayıs 2026
  • Türkiye’nin kıtalararası balistik füze ilanı ne anlama geliyor?7 Mayıs 2026
  • Veri Merkezleri ve Enerji: Yeni Jeopolitiğin Kalbi7 Mayıs 2026
  • Bahçeli’nin “Öcalan Barış Süreci Koordinatörü olsun” önerisinin perde arkası5 Mayıs 2026
  • Türkiye-AB geriliminde Temmuz eşiği. Erdoğan aslında ne dedi, ne yapmalı?5 Mayıs 2026
  • ABD-Çin Pazarlığı: Beklentiler Büyük Ama Dağ Fare Doğurabilir5 Mayıs 2026
  • Nisan Enflasyonu Hedefin Çok Üzerinde, Savaş Tek Neden Değil5 Mayıs 2026
  • Özel: CHP savunmadan hücuma çıkıyor4 Mayıs 2026
  • İspanya Başbakanı uçak arızasıyla indiği Ankara’dan ayrıldı4 Mayıs 2026
  • “Aile ve Nüfus 10 Yılı” Kararı ve Eşitlik İlkesi4 Mayıs 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP