Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan Covid’den iyi korunuyor ama ya biz?

Yazar: Murat Yetkin / 22 Ekim 2020, Perşembe / Oda: Hayat, Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakın çalışma arkadaşlarına her gün test yapıldığı, Covid’den gayet iyi korunduğu biliniyor. Kötüleşen salgın tablosuysa kamu sağlığı için de yeni önlemleri gerekli kılıyor. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Covid’den iyi korunuyor. Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanına yakın çalışan ekibe de her gün test yapıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanını Covid’den koruma çerçevesinde yanına yaklaşacaklara önceden test yaptırma zorunluluğu sayesinde bazı milletvekillerinin de “pozitif” olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı, ailesi, yakın ekibi Covid’den iyi korunuyor ama Türkiye’de yaşayanların geri kalanı maske kullanma tavsiyelerine emanet.
Reuters haber ajansının 21 Ekim’de “sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi, akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından “asılsız” diye yalanlandı. Sosyal medyada Mart ayında pandemi ilk ortaya çıktığında alınacak önlemler konusunda hükümetten gelen yalanlamalar hatırlatılmaya başlandı.
Erdoğan bizleri de Covid’den daha iyi korumak için yeni kısıtlamalara gitmek zorunda. Er ya da geç gidecek de… Oysa gecikilen her gün riski artırıyor. Belki Cumhurbaşkanının aile ve yakın çalışma arkadaşları üzerindeki değil, ama bizlerin üzerindeki riski artırıyor.
Bu neyin inatlaşması? Dünyayı kasıp kavuran bir salgınla mı bu inatlaşma? Anlamak mümkün değil.

15 Ekim’de her şey açıklanacaktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 21 Ekim’de Covid’den 68 kişinin daha vefat ettiğini duyurdu. Hasta sayısı ise resmî verilere göre 2013; yani iki bin sınırını da geçip Mayıs değerlerine gerilemiş durum. Buna karşı Bakan bir yandan İstanbul dahil pek çok ilde yayılmanın tırmanışta olduğunu söylerken, diğer yandan “Çok iyi mücadele ediyoruz, yatak kapasitesinin yüzde 48’i dolu” gibi çelişkili beyanlarda bulunuyor. 15 Ekim’de bütün rakamları açıklayacağını söylemişti; bir hafta geçti, hâlâ bekliyoruz.
Bugünün dünyasında her şeyi sürekli olarak gizlemek mümkün değil. Türk Tabipler Birliğini kapatma tehdidiyle bölmekle tehdit edip milyonların her gün yaşadığı bir gerçeği perdelemenin de bir sınırı var. Bizler Covid’den elimizi yıkamak, maske takmak ve bir araya gelmemek konusunda uyarılmak dışında pek korunamıyoruz. Sağlık Bakanı Twitter hesabında yakınıyor kalabalık manzaraları gösterip. Peki o kalabalık manzaraların oluşumuna izin veren muhalefet partileri mi, yoksa dış güçler mi? Tabii ki hükümet. Önlem alması gereken kim? Tabii ki hükümet.

Ekonomik düzeni korumak için mi?

Halkı Covid’den daha iyi korumak için er ya da geç alınacak daha sıkı önlemlerden Erdoğan’ı geri bıraktıran nedir? Ekonomi mi?
Peki hastalığın giderek yayılmasının ekonomiye ne gibi bir katkısı olacak? Burada beklenen fayda, oy tabanındaki erimeyi durdurmak ümidiyle “Bak, dükkanlarınızı açık tutuyoruz ya” demek, böylece TOBB ve TESK yönetimlerinin elini rahatlatmak mı? Sizce TOBB ve TESK yönetimleri tabandan gelen rahatsızlığı bilmiyor mu?
Sorumlu kendisi olduğu için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın belki Cumhurbaşkanına söylemekten çekindiği bir gerçek var. Bu ekonomik düzen sonuna geliyor. Sonuna geldiğini yine 21 Ekim’de mevcut ekonomik düzenin küresel sözcüsü konumundaki Davos Dünya Ekonomi Forumu Başkanı Klaus Schwab söyledi. Albayrak daha ayrıntılı bilgiyi Cüneyd Zabsu’dan da alabilir isterse. Schwab, Covid’den dolayı neo-liberal ekonomik düzenin sonuna geldiğini söyledi. IMF’nin dünya ekonomisi tahminleri giderek karamsarlaşıyor; ben de internet sitelerinden okudum, sır değil.
Lütfen çağın vebası denilen salgınla inatlaşmayı bırakın. Yaklaşan grip salgını tabloyu daha da ağırlaştırmadan yeni önlemleri gecikmeden almak gerekiyor.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Covid, Cumhurbaşkanlığı, Davos, Ekonomi, pandemi, sağlık bakanlığı

OKUMAYA DEVAM EDİN

Kürt sorununa PKK’nın silahsızlandırılması yoluyla çözüm kapısındayız
Emperyalizmin Trump hali: şimdi de Gazze’ye çökme niyetinde
Muhalefete garantili seçim kaybetme dersleri
  • Türk Enerji Şirketleri Küresel Sahneye Nasıl Çıkabilir?25 Temmuz 2025
  • İmamoğlu davasında iki büyük gedik: Beyaz Toros ve Altun itirafı25 Temmuz 2025
  • Merkez Bankasının faiz düşürme kararı ve önündeki üç büyük belirsizlik24 Temmuz 2025
  • Kolay ölümler ülkesinde 10 can da orman yangınında gitti24 Temmuz 2025
  • Suriye, Türkiye’den askeri destek istedi, Ankara SDG’yi yine uyardı23 Temmuz 2025
  • New York Times’taki vicdansız Gazze yazısı üzerinden bir Siyonizm analizi23 Temmuz 2025
  • Ukrayna-Rusya ve İran-Avrupa görüşmeleri iki gün arayla İstanbul’da22 Temmuz 2025
  • Irak boru hattı anlaşması bitti, enerji denkleminde yeni sayfa açılıyor22 Temmuz 2025
  • Türk Cumhurbaşkanına Kürt, Alevi yardımcı: Bahçeli ne yapmak istiyor?21 Temmuz 2025
  • Terör sorunu çözülürse, AB’yle vize sorunu da çözülür mü?21 Temmuz 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP