Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Merkez Bankası Başkanı Ağbal görevden alındı

Yazar: YetkinReport / 20 Mart 2021, Cumartesi / Oda: Ekonomi, Siyaset
Naci Ağbal, sadece dört ay görevde kaldı. (Fotoğraf: Twitter/SolHaber)

Dört ay önce göreve gelen Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, dün gece Resmi Gazete’de yayınlanan kararla görevden alındı.

Ağbal’ın görevden alınması, Merkez Bankası’nın faiz kararının ve Yeni Şafak gazetesinin attığı  “Bu operasyonu kim adına çektiniz” manşetinin ardından geldi. Ağbal’ın yerine Yeni Şafak yazarı, eski AKP milletvekili Şahap Kavcıoğlu atandı.

Ağbal, geçtiğimiz yıl kasım ayında görevden alınan Murat Uysal’ın yerine getirilmiş, atanmasından birkaç gün sonra istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerine de Lüfti Elvan gelmişti.

Image

Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin.

— Naci AĞBAL (@naci_agbal) March 20, 2021

18 Mart günü Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19 seviyesine yükseltti. Yeni Şafak ilgili haberi manşetinden vererek “Merkez Bankası’nın Türkiye’nin büyümesini frenleyecek bu operasyonu kim veya kimler adına ve hangi amaçla çektiği merak ediliyor” ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodğan’ın üst üste görevden aldığı üçüncü Merkez Bankası Başkanı olan Ağbal, karar sonrası sosyal medya hesabından Erdoğan’a teşekkür etti.

Ağbal’ın yerine gelen Kavcıoğlu, 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi. Gazete Duvar‘ın haberine göre, Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü denetim uzmanı olarak bitiren Kavcıoğlu,  İngiltere Hastings College’ta işletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Kavcıoğlu, Esbank TAŞ ve Türkiye Halk Bankası’nda çeşitli görevlerde yer aldı.

Kavcıoğlu, yeni Merkez Bankası Başkanı oldu.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Bayburt, Berat Albayrak, faiz, Halk Bankası, Merkez Bankası, Naci Ağbal, Şahap Kavcıoğlu, Yeni Şafak

OKUMAYA DEVAM EDİN

ABD olmadan AB’nin güvenlik geleceği: stratejik bir dönüm noktası
PKK saldırısı ardından üç soru ve Meclis’te İsveç-NATO oylaması
Konuştuklarımız, konuşamadıklarımız ve önemli bir kitap
  • CHP’li Belediyelere Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor:Erdal Beşikçioğlu’na da Gözaltı30 Temmuz 2026
  • Ege ve Akdeniz’de Yangınlara Müdahale de Tehlike de Sürüyor30 Temmuz 2026
  • Davutoğlu, aktif siyasetten ayrıldı, Gelecek Partisini feshetti30 Temmuz 2026
  • Sinem Dedetaş da gözaltında: varan 3829 Temmuz 2026
  • “Terörsüz Türkiye”: Barışı Yönetmek, Yeni Ortadoğu Düzenini de Yönetmektir29 Temmuz 2026
  • Yeni Parti Programında Yolsuzluk, Yargı ve Yönetim Konuları28 Temmuz 2026
  • Kardeşlik Söylemi Yetmez: Barış Sürecinin Asıl İhtiyacı Güvendir28 Temmuz 2026
  • Öcalan “Üniter devlet” çağrısı yapar mı? 31 Temmuz Cuma’yı bir görelim27 Temmuz 2026
  • Karadeniz’den Hazar’a, Türkiye’nin Etrafındaki Ateş Çemberi Yayılıyor27 Temmuz 2026
  • Filenin Sultanları ikinci kez dünyanın en büyüğü26 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP