Categories: Siyaset

Vaka sayısı 50 bin: Doktorlardan yoğun bakım alarmı

Türk Yoğun Bakım Derneği (TYBD) Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel,muhtemel bir yoğun bakım krizine karşı uyardı. (Fotoğraf: Pixabay).

Dün açıklanan verilere göre 24 saat içinde tespit edilen koronavirüs vakası 50 bine dayanırken, doktorlar kısa süre sonra ortaya çıkacak yoğun bakım krizi riskine karşı uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 271 bin 547 kişiye yapılan Covid-19 testinin  49 bin 584’i pozitif çıktı. Bir gün içinde 211 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 32 bin 667’e ulaştı.

Aşılama çabalarına karşı her gün vaka sayısı yeni bir rekor seviyeye varıyor. Yoğun bakım servislerindeki doluluk oranı da yüzde 66,5. Müzeyyen Yüce’nin Gazete Duvar’da yayınlanan haberine göre Türk Yoğun Bakım Derneği (TYBD) Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, önümüzdeki 10 günün kapasiteler açısından belirleyici olduğunu söyledi. Cinel’e göre özellikle büyük illerdeki doluluk oranı daha da yüksek.

Cinel, “Özellikle İstanbul, Samsun, Yalova çok ciddi doluluk oranları içeriyor. Bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Son 6 haftadır yoğun bakımlarda hasta sayısı her geçen gün artıyor. Covid-19 olmayan hastalarımızın da yoğun bakım ihtiyacı var. Önceleri elimizde beş yoğun bakım varsa bunların bir tanesini Covid-19’lu hastalara ayırırken, şimdi beş üniteden üçünü, dördünü Covid-19’a ayırıyoruz. Özellikle İstanbul’da hastaneler, aralıksız bir şekilde servislerini Covid-19 servislerine çeviriyorlar. Yeni servisler açıyoruz” dedi.

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç da filyasyon hizmetinin durma noktasına geldiğini söyledi.

Karakoç, “Salgın yönetimi tamamen bırakılmış, süreç toplum üzerinden yürütülüyor. Öte yandan Bakanlık, son dönemde artan vakaların ev içi bulaş olduğunu söylüyor. Ev içi bulaşın kaynağı akraba ziyaretleri ya da misafirler değildir; ev içi bulaşın temel kaynağı çalışmak zorunda olan kesimdir. Enfeksiyonu dışardan alıp eve getiriyorlar” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Özel, Deniz Gezmişlerin anmasında: 6 Mayıs CHP için dönüm noktasıydı

CHP lideri Özgür Özel 6 Mayıs sabahı Ankara, Karşıyaka mezarlığında Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve…

5 saat ago

İliç Maden Kazası Komisyonu Erzincan’da inceleme yapacak

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeninde 13 Şubat'ta 9 işçinin toprak altında kaldığı siyanürlü…

5 saat ago

Gerçek sorunları çözmek yerine sözde “sivil” anayasa dayatması

TRT Haber’in “Yeni anayasa sürecinde 3 yöntem” başlıklı haberine göre TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un siyasi…

9 saat ago

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: eğitim ideolojinin tatmin alanı değildir

Millî eğitim sitemimiz yıllardır devasa sorunlarla boğuşuyor. Bir yandan hızla artan nüfus, bir yandan inanılmaz…

10 saat ago

Söyleten sensin: Sinan Ateş cinayeti örtbas edilebilir mi?

Sinan Ateş cinayetine dair iddianamenin tamamlandığı haberleri 29 Nisan’da haber sitelerine düştü. 16 ayda hazırlanan…

1 gün ago

Erdoğan: “İsrail kararında amacımız Netanyahu’yu ateşkese zorlamak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantıda…

2 gün ago