Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan: Putin ile güven ilişkimiz var

Yazar: YetkinReport / 10 Kasım 2022, Perşembe / Oda: Siyaset

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukrayna savaşının sona ermesi için Türkiye’nin arabuluculuk çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile aralarında “güven ilişkisi” olduğunu söyledi.

Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi için Özbekistan’a yola çıkmadan önce 10 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirdiği basın açıklamasında konuşan Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, “Eğer Rusya’dan G20’ye katılım olursa orada görüşme imkanımız olacak. Telefon diplomasisini Rusya ile sürdürmeye devam edeceğiz. Temennimiz o ki, arabuluculukta başarılı olalım,” dedi.

Cumhurbaşkanı, Rusya’nın, Ukrayna Herson bölgesindeki savunma hattını geri çekme kararını da “olumlu bir karar” olarak niteledi.

Putin ile güven ilişkimiz var

Birleşmiş Milletler denetiminde imzalanan tahıl sevkiyatı girişiminin devamlılığı için Türkiye’nin yürüttüğü çalışmaların da devam edeceğini belirten Erdoğan, bu konuda Putin ile “lider siyaseti yürüttüklerini” belirtti.

Rusya, 29 Ekim’de tahıl anlaşmasını askıya aldığını açıklamış, ardından BM ve Türkiye ile Ukraynalı ve Rus liderler arasında diplomasi trafiği yaşanmıştı. Türkiye’nin girişimleriyle 2 Kasım’da anlaşma tekrar işlerlik kazanmıştı.

Basın mensuplarının “Putin’i nasıl ikna ettiniz” sorusunu yanıtlayan Erdoğan, “Bu bir lider siyasetidir, gereğini de yaptık. Putin ile birbirimize saygımız var,” dedi.

Erdoğan, “Daha önce de ifade ettiğim gibi bu bir lider siyasetidir. Lider siyasetinin gereğini de Sayın Putin ile gerçekleştirdik, yaptık. Tabii birbirimize olan özgüven olmamış olsa bu adımı atamayız ve bunu da gerçekleştiremeyiz. Birbirimize olan özgüven ve saygı bu tür adımları atmaya bizi teşvik ediyor,” ifadelerini kullandı.

Rusya ile nükleer enerji alanındaki ilişkilerin devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı, “Sinop ile ilgili de nükleer enerjide yeni bir adım, savunma sanayiine yönelik attığımız adımlar bunlar tabii birbirimize olan saygıyı da teşvik ediyor. Bundan dolayı da bu olayı başarıyla gerçekleştirmiş olduk. Şimdi de takipçisiyiz,” dedi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Erdoğan, güven, Putin, Rusya, Ukrayna

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan Türkiye’yi Afganistan ateşine neden atıyor?
Devlet yönetiminde iki hukukluluğa doğru
İç Cepheyi CHP’siz Tahkim Mümkün mü?
  • “Seks, Yalanlar ve Video” ve CHP’ye Olanların Tek Cümlede Özeti9 Mayıs 2026
  • Tarımın Ve Akışların Yeni Jeopolitiği: Biz Neresindeyiz?9 Mayıs 2026
  • CHP’ye Çin İşkencesi: Afyon’da İlticacı, Uşak ve Antalya’da İtirafçılar8 Mayıs 2026
  • Türkiye’nin kıtalararası balistik füze ilanı ne anlama geliyor?7 Mayıs 2026
  • Veri Merkezleri ve Enerji: Yeni Jeopolitiğin Kalbi7 Mayıs 2026
  • Bahçeli’nin “Öcalan Barış Süreci Koordinatörü olsun” önerisinin perde arkası5 Mayıs 2026
  • Türkiye-AB geriliminde Temmuz eşiği. Erdoğan aslında ne dedi, ne yapmalı?5 Mayıs 2026
  • ABD-Çin Pazarlığı: Beklentiler Büyük Ama Dağ Fare Doğurabilir5 Mayıs 2026
  • Nisan Enflasyonu Hedefin Çok Üzerinde, Savaş Tek Neden Değil5 Mayıs 2026
  • Özel: CHP savunmadan hücuma çıkıyor4 Mayıs 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP