Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Finali Erdoğan yaptı: benzin, mazot, otogaz ve doğal gaza rekor zam

Yazar: YetkinReport / 16 Temmuz 2023, Pazar / Oda: Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın artırdığı vergiler sonrasında akaryakıta gelen rekor düzeyde zam hem işçi, memur ve emekli maaşlarındaki zammı daha alınmadan eritecek hem de yeni zamlara kapı açacak.

TBMM Genel Kurulu 15 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talep ettiği 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin liralık ek bütçeyi AK Parti ve MHP oylarıyla kabul ettikten sonra 1 Ekim’e dek tatile girdi. Ek Bütçe ve Torba Yasanın yürürlüğe girmesi ardından 15 Temmuz tarihli Resmî Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle benzin, mazot ve otogaza rekor zam yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle akaryakıta uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) benzinde ve motorinde 5 lira, LPG’de 4 lira artış olarak belirlendi. Daha önce Katma Değer Vergisindeki (KDV) artışlarla beraber benzinin litre fiyatı 28,03 liradan 34,84 liraya, mazot (motorin) 26,31 liradan 33,13 liraya, otogaz ise 11,35 liradan 15,91 liraya yükseldi.

ÖTV artışı doğal gazı da etkiledi. Doğal gazdaki ÖTV’ye yüzde 224 zam geldi. Bu artış evde kullanılan doğal gazda metreküp başına 2,79 lira artış anlamına geliyor.

Rekor zam ücretleri eritti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, akaryakıt zamlarının üretim ve nakliye maliyetlerini daha da yükselterek “çarşı, pazarda ve raflarda yeni zamları tetikleyecek” dedi. Sosyal medya kullanıcıları rekor zamlara sert tepki gösterdi.
Sadece akaryakıt değil ama Torba Yasayla ve önceki Cumhurbaşkanı kararnamesiyle gelen vergi artışı ve harçlaradaki fiyat artışları, en düşük memur ücretinin 22 bin liraya yükseltilmesi, asgari ücretin 11,402 liraya çıkarılması gibi -sendikalar ve muhalefet tarafından yetersiz bulunan iyileştirmeleri de daha ilk maaşlar alınmadan eritmiş oldu.

* 16 temmuz 2023, saat 15 07’de güncellenmiştir.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Ahmet Akın, akaryakıt, benzin, doğal gaz, ek bütçe, KDV, mazor, motorin, otogaz, ÖTV, Recep Tayyip Erdoğan, TBMM, torba yasa, zam

OKUMAYA DEVAM EDİN

Asgari ücret zammı yoksullukla mücadelenin yerine geçerse
Borçlanma faizi tefeci düzeyinde, BDDK kararı çözüm değil
Erdoğan: Erken seçim yok, Bahçeli’yle İttifaka, Özel’le diyaloga devam
  • Erdoğan, Türkiye’yi Trump’ın Girmemesini İstediği Neyin Dışında Tuttu?28 Mart 2026
  • Kıbrıs’a Dikkat: Oldu Bittiler Söz Konusu28 Mart 2026
  • PKK’nın Silahsızlanması Süreci Neden Tıkanıyor?27 Mart 2026
  • CHP’li Salıcı, Bakan Kurum’a Sordu: Kaç İlde, Kaç Sığınak Yapıldı?27 Mart 2026
  • Trump’ın İran’a Saldırı Tehdidini 6 Nisan’a Ertelemesinin 6 Gerekçesi27 Mart 2026
  • Fransa Avrupa’nın Nükleer Patronu Olabilecek mi? Peki ya Türkiye?26 Mart 2026
  • Utanç Oyu: Avrupa, Afrika Köle Ticaretini En Ağır İnsanlık Suçu Saymadı26 Mart 2026
  • Gürlek’in Hafife Aldığı Sınamalar: İmamoğlu Davasından Tapu İddialarına25 Mart 2026
  • İran Savaşının Adı Netanyahu-Trump Savaşı Kalacak25 Mart 2026
  • Füzeler Uçuşuyor: 81 İlde Sığınak Planı Ne Aşamada?24 Mart 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP